Бившият финансов министър в правителството на Симеон Сакскобургготски - Милен Велчев, коментира, че първите действия на министрите от икономически блок на служебния кабинет по отношения на икономиката внушават доверие и заслужават уважение и респект.

В предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS коментира и скандала с НАП и фирмата с дългове, която нейният нов шеф Румен Спецов и продал преди години, той заяви, че не го познава, и фактите са "донякъде обезпокояващи", но е редно да се изчака проверката и резултатите от нея, преди да се вземе окончателно решение дали той да бъде отстранен. По думите му сегашният финансов министър, който го познава от години, вероятно има основания да вярва на неговите възможности.

Велчев каза още, че не смята, че настоящите скандали и въпросителни не биха попречили на България за влизането в еврозоната, защото това са временни сътресения.

По повод публикувания тази седмица нов, разширен списък с физически лица по санкциите, наложени от Съединените щати, той каза:

"Служебният кабинет бе внимателен да каже, че субектите от списъка "Магнитски" са предупреждение да се внимава с тях".

По думите му това се прави с цел да се защитят държавните компании и всички, които контактуват с тези лица и фирми.

Бившият финансов министър заяви, че правилната позиция на банкерите е да се съобразят с действащите закони и с указанията на своето ръководство, а такива указания съществуват и те се съобразяват с ограниченията по закона "Магнитски".