Във вторник вечер бяха раздадени специалните награди на КРИБ на Петия бал на конфедерацията. На събитието присъстваха премиерът, почти всички министри от кабинета, бизнесмени и общественици.

Специалната награда на председателя на КРИБ за цялостен принос за развитието на икономиката в България получи проф. Цоло Вутов. Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев връчи призът на проф. Цоло Вутов на юбилейния пети годишен бал на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. Балът е под патронажа на премиера Бойко Борисов.

Наградите бяха присъдени в категориите: "Качество", "Растеж" и "Иновации".

Победителят в категория "Качество" беше присъдена на "МТГ Делфин". Премиерът Бойко Борисов връчи отличието на Светлин Стоянов, изпълнителен директор на компанията. "Монбат" беше отличена с втора награда в категория "Качество", като беше получена от Атанас Бобоков, главен изпълнителен директор на компанията.

Снимка: БТА

Премиерът разказа за добрите си впечатления от посещенията във високотехнологичните и индустриалните заводи и заяви, че размерът на данъците в страната няма да се променя.

"Ние данъците нямаме да пипаме - това е най-добрата среда. Инвестиции и стабилност - това е, което сочат кредитни агенции, ние ще държим прогнозируеми данъци до края", подчерта още премиерът Борисов.

В категория "Растеж" бяха връчени 2 големи награди поради равния брой точки, събрани при гласуването. Едната беше връчена от вицепремиера по икономическата и демографската политика Марияна Николова на Анатоли Георгиев, изпълнителен директор на "Агрион Инвест". "Биовет" получиха другата голяма награда. Връчи я министърът на икономиката Емил Караниколов на Ангел Желязков, изпълнителен директор на "Биовет".

"Виваком" стана победител в категория "Иновации". Атанас Добрев, главен изпълнителен директор на компанията, получи призът от вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева. Втората награда беше за "СИН Карс Интернешънъл", като наградата бе връчена на инж. Росен Даскалов, собственик и управител на компанията.

За доброто настроение се погрижиха квартет Destiny, Ку-ку бенд и певицата Нели Петкова. За гостите имаше изненада - участието на Краси Радков, който изтегли печелившите номера от томбола.

Водещи на Петия годишен бал на КРИБ бяха Стефан А. Щерев и Станислава Ганчева.

Вижте снимки от бала на КРИБ

Снимка: БТА

Снимка: БТА

Снимка: БТА

Снимка: БТА

Снимка: БТА

Снимка: АР/БТА

Снимка: БТА

Снимка: Фейсбук