Над 120 френски фирми с интереси в секторите текстил и мода, храни, роботика, металургия, въздушен транспорт, логистика и други, ще бъдат на опознавателна мисия в страната ни от 11-ти до 13-ти октомври 2023 г., съобщи Българската стопанска камара (БСК).

Делегацията е водена от регионалната структура на френската работодателска организация MEDEF от департамента Ил е Вилен, част от регион Бретан, и ще бъде посрещната със съвместните усилия на Българската стопанска камара (БСК), Посолството на Република Франция в България и Френско-българската търговско-промишлена камара.

Инициативата за посещението е на регионалната структура на MEDEF. Българската стопанска камара и MEDEF са членове на най-голямата представителна организация на бизнеса в Европа BusinessEurope и това посещение е още една стъпка към сближаване на двете работодателски организации.

На 12 октомври, от 10:30 до 12:30 ч., в столичния хотел "Интерконтинентал" (бивш "Радисън"), ще се проведе българо-френски бизнес форум, в рамките на който БСК ще запознае делегацията с перспективите пред икономиката на България, структурата на работодателските системи и отношенията със синдикатите в страната. Ще се проведе и дискусия с френски фирми, опериращи в България.

В края на форума БСК и MEDEF ще подпишат споразумение за по-задълбочено сътрудничество, обмен на информация и мнения, от значение за подобряване на бизнес средата в Европа, както и ангажимент за обслужване на френски и български компании, членове на двете организации, желаещи да установят контакти и бизнес сътрудничество помежду си.

След форума френските гости ще посетят успешни български предприятия от секторите текстил и мода, храни и напитки, и роботика, като посещенията са организирани от БСК, в партньорство с членуващи в Камарата браншови организации и фирми.