Посланикът на САЩ у нас Ерик Рубин посети днес Монтана по покана на кмета на града Златко Живков. Двамата разговаряха в общинската управа и коментираха възможностите за сътрудничество между общината и посолството.

Посланик Рубин заяви, че разбира трудностите на малките и средните български градове да задържат талантливите младежи, които често отиват да учат в големите градове или в чужбина и не се връщат. Той заяви, че иска да помогне, като търси американски инвеститори за разкриване на работни места в тези региони.

Рубин обяви, че често пътува извън София, за да разбере проблемите на хората в различните региони и се опитва да помогне. Заедно с фондация "Америка за България" той подкрепя различни инициативи, свързани с икономическо съживяване на регионите.

Рубин коментира, че в Монтана има възможност за културен и исторически туризъм заради богатата история на района. Той похвали известна американска фирма, разкрила наскоро работни места и своя база в Монтана.

Златко Живков благодари на американското посолство за различни инициативи в миналото, с които дипломатите са помогнали на общината за ремонти на детски градини, културен обмен и т.н.