Те засягат не само служебното правителството, но и следващия кабинет, съобщи пред БТА председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов.

От служебното правителство членовете на палатата очакват освен да организира провеждането на честни избори, но и да ускори темпото за подготовка на българското председателство на Съвета на ЕС.

В сектор "Образование" според бизнеса служебното правителство трябва да продължи работата по обвързването на нуждите на деловите среди с образователната система. В енергетиката бизнесът разчита да няма влошаване по отношение на цените тока.

Реформата в сектор "Здравеопазване" също трябва да продължи, като Цветан Симеонов изтъкна, че с въвеждането на пръстовите отпечатъци се е отишло "малко по-далеч, отколкото е обществената практика в други страни", където водещите държави ползват баркодове, включително и за даване на уникални номера на ползвателите на здравни услуги.

В сектор "Икономика" от Палатата са на мнение, че трябва да продължи редуцирането на лицензионните режими, електронизацията на административните услуги, а таксите, събирани в рамките на администрацията, да станат разходоориентирани.