Най-големият китайски онлайн търговец ще се съюзи с 20 марки, търговски асоциации, експерти по защита на интелектуалните права и регулаторни органи, уточни компанията, цитирана от Маркетуоч и БТА.

Участниците ще споделят с "Алибаба" своя опит в областта на удостоверяването на автентичността на обектите на авторски права. Китайската компания пък ще предостави данни и техническа подкрепа в борбата срещу фалшивите стоки. Съюзът ще има подкрепата на китайските власти, отбелязва "Алибаба".

Миналия месец САЩ върнаха "Алибаба" в списъка на пазарите с лоша слава, които продават стоки-ментета.

Офисът на американския търговски представител обяви, че онлайн платформата на "Алибаба" за търговия тип "от потребител на потребител" - Таобао (Taobao) - предлага "високи нива на фалшиви" стоки и не отговаря с нужната бързина, когато компании се оплачат, че се продават евтини копия.

Преди дни стана ясно, че от "Алибаба" обмислят сериозна инвестиция у нас. Става въпрос за инвестиции в страната ни, свързани със създаването на логистичен център за развиваната от тях онлайн търговия, който да обслужва поръчките в цяла Европа. Проектът включва и предлагане на международните пазари на български стоки и храни.