Това е казала министърът Лиляна Павлова на събитие, с което е било отбелязано успешното инвестиране на средствата от Фонда за устойчиво градско развитие на София, съобщи пресслужбата на МРРБ.

Павлова е подчертала, че е свършена много работа, но оттук нататък основата ще бъдат фондове от типа на действалия през периода 2007 - 2013 у нас "JESSICA". Изпълнени са инициативи за близо 80 млн. лв. само в столицата, като предоставеното от Фонда за устойчиво градско развитие на София финансиране е в размер на почти 50 млн. лева, от които над 24 млн. лв. са средства от ОП "Регионално развитие" 2007 - 2013 г. по линия на инициативата "JESSICA", допълни Павлова, цитирана в съобщението на МРРБ.

Тя е посочила, че са изпълнени 13 устойчиви градски проекта, разположени на територията на Столична община, във всички сектори на икономиката - градска среда и икономически дейности, образователна, културна и спортна инфраструктура, здравна инфраструктура. "В този период са осигурени 370 млн. лв. за инвестиции чрез фондове за градско развитие.

Това е огромна инвестиция и важна стъпка за облагородяване на регионите в България", е допълнила Павлова и е призовала присъстващите да кандидатстват и да бъдат все по-активни.