Инвестицията на „Мултивак“ в България е знак за добрия бизнес климат в България и положителна оценка за макроикономическата и финансова стабилност в страната, каза Петров, цитиан от пресцентъра на Министерството на икономиката.

"За нас е чест, че България бе предпочетена в оспорвана конкуренция с още няколко държави от региона за реализацията на тази инвестиция. Проектът получи пълната подкрепа и съдействие на Министерство на икономиката“, допълни зам.- министърът.

Инвестиционният проект на "Мултивак България Продакшън" ЕООД предвижда изграждане на предприятие за високотехнологично производство на части и модули за опаковъчни машини в Икономическа Зона София-Божурище, включващо производствен корпус, складова и логистична база, център за професионално обучение и квалификация и офисна част. Ще бъде разкрит и център за консултантски и споделени услуги в сферата на информационните технологии и снабдяването.

Размерът на инвестицията възлиза на 36 775 000 лева и предвижда разкриването на 153 нови работни места. „Мултивак“ е световен лидер във вакуумното опаковане с 60% пазарен дял в света. Компанията всяка година отбелязва двуцифрен ръст.

На церемонията присъстваха заместник-кметът на Столична община Дончо Барбалов, изп. директор на Българска агенция за инвестиции Стамен Янев, изп. директор на Национална компания "Индустриални зони" Стефан Стайков, представители на висшето ръководство на компанията, на община Божурище и др.