Финансистът, който е и съветник на икономическия министър Божидар Лукарски, обаче не посочи имена на компании, тъй като разговорите били проучвателни.

Според източници на вестника интерес да направят завод у нас имали “Фолксваген” и “Джонсън контролс”. 

От централата на “Фолксваген” във Волфсбург наскоро обявиха, че търсят място за нова фабрика, като споменаваните държави бяха Полша, Словакия, Чехия, Унгария и Сърбия.

Американската компания “Джонсън контролс” е световен лидер в производството на седалки, интериорни елементи и електроника за автомобили, която от 2001 г. има развоен център в София.

След инфраструктурата са заводите, така се вдига икономиката, каза преди дни премиерът Бойко Борисов при откриването на нов завод за производство на автомобилни уплътнения в Стара Загора.

Заводът на турската компания „Стандарт Профил груп" произвежда уплътнения за автомобилни гиганти от 30 страни, сред които „Фолксваген", „Фиат", „Рено", „Даймлер", а инвестициите са в размер на 21 млн. лв. и в следващите две години ще бъдат разкрити 450 нови работни места.

Неотдавна в Божурище пък бе открит завод за производство на уреди за управление на климатични инсталации за автомобили на германската компания “Бер-Хелла Термоконтрол“.