Това обяви шефът на “Риск Инженеринг” Богомил Манчев по телефона пред Нова телевизия, тъй като в момента е по дела в Истанбул. Очаква се след неговото завръщане през седмицата той да бъде разпитан от прокуратурата. Той не изключи и да бъде арестуван.

Бизнесменът коментира акцията на ДАНС от петък, при която бяха обискирани 17 обекта на фирмите му, а вчера стана ясно, че за 24 часа са били задържани изпълнителният директор на „Уорли Парсънс" и двама бивши шефове на НЕК. Причината за това са изплащаните близо 950 000 евро на месец за строителен надзор на „Уорли Парсънс" и българския подизпълнител „Риск Инженеринг" от страна на държавната компания НЕК.

В същото време според политиците Мария Капон и Иван Иванов, които бяха в студиото на Нова телевизия е необяснимо съдържанието на фактурите за 18 милиона, които са за нормален труд и нормален разход, при условие, че има решение на парламента за прекратяване на проекта за изграждането на централата.

Според Иван Иванов това е нарушение на конституцията, тъй като всички физически лица, частни и държавни фирми трябва да изпълняват решенията на Народното събрание.

"Пуска се умишлено сглобена и подхвърлена информация, за да бъде настроено общественото мнение срещу подизпълнители по проекта. А нормална работа, която е платена с последните фактури от държавата означава техническа консултация и контрол върху обекта, както и строителен надзор", каза Манчев.

Според него, никой не е спрял процеса на строителство на "Белене" с никакъв официален документ, правителството не е предприело съответните действия по търговския договор. Само това може да промени действията на страните по един търговски договор, категоричен бе шефът на “Риск Инженеринг”.

По думите му продължават да се водят се преговори консултанта да продължи работата си по проекта, а това обяснява и плащанията.

Богомил Манчев смята, че политическият интерес е тези, които са на улицата да бъдат нахранени с информация. Частният интерес е свързан пак със същия проект, но вече изпълняван от други хора. Той отказа да назове имена.
В петък обаче бизнесменът намекна, че висок 1.90 м. човек стои зад атаките срещу него и иска да поеме бизнеса му в централата.

Тогава в медийното пространство се появиха твърдения, че има конкуренция между "кръгове" около Първанов и Станишев, кой да поеме апетитния проект.

"Не съм от никакъв кръг - нито от този на Първанов, нито от този на Станишев или на Борисов", твърди шефът на “Риск инженеринг”.