Наясно съм, че ще има отпор спрямо това действие, но това не променя нашето намерение, заяви Михалевски. По думите му изключително бързо ще трябва да се направи нова организация и среща със собствениците на хотели и с Община Несебър, за да се уточни статутът на курорта след ликвидацията на дружеството. Нужно е да се гарантира, че по този начин действително ще повишим качеството на туристическия продукт, каза депутатът.

"Слънчев Бряг" АД бе създадено в края на 90-те години на миналия век по време на т. нар. масова приватизация. За продажба срещу приватизационните бонове бяха отпуснати 25% от дружеството, а държавата запази пазарен дял от 75%. Основният пакет от миноритарния дял бе придобит от "Слънчев бряг Холдинг" АД. Акциите на дружеството се търгуват на БФБ София.

Основните активи на "Слънчев Бряг" АД преди 15 г. бяха хотелите в курорта и инфраструктурата в него. Постепенно хотелите бяха приватизирани, а в сметките на дружеството имаше над 70 млн. лв., акциите му удариха цена до 100 лв. за брой. Тогавашното ръководство на компанията, което бе съставено предимно от хотелиери, реши, че парите трябва да бъдат вложени в инфраструктурата на курорта. 15 години след тези събития касата на дружеството е почти празна, а инфраструктурата е в окаяно състояние.

През последните 2 години избухна нов скандал около курорта. От община Несебър поискаха те да стопанисват инфраструктурата на комплекса, което получи твърд отпор от ръководството на "Слънчев бряг" АД. Все пак в средата на май община Несебър пое публичното управление на активите в зоната.