Министерството на регионалното развитие и благоустройството разпространи кадри от недовършени обекти по трасето на газовата връзка с Гърция. 

Всички снимки вижте тук

Снимките са направени по време на инспекцията на българската част на Междусистемната газова връзка Гърция-България в сряда, 10 август, от министъра на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков и вицепремиера и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев.

"Газ не открихме, а строителни дейности и незавършена скада. Без приключване на тази скада интерконекторът няма как да заработи. Полагаме денонощни усилия, за да приключим всички действия по завършването на обекта. Огледахме критичните и проблемни локации, набелязали сме решния, строителят трябва да подготви график. Цялата държава ще предостави цялата подкрепа и е мобилизирана, за да помогне на строителя да завърши обекта", заяви тогава Алексиев.

Той и министър Шишков посетиха Газоизмервателна станция Стара Загора, Кранов възел 6, разположен до село Тракия, както и канал на Напоителни системи и Диспечерски център в село Стамболийски и установиха недовършени строително-монтажни дейности.

Снимка: МРРБ

Според регионалния министър пък забавянето, дължащо се на възражения на пожарната служба, еколози и фирма "Напоителни системи" няма да е голямо и ще бъде компенсирано в най-кратък срок.

Снимка: МРРБ

Ден по-рано компанията, която развива проекта за газовата връзка, излезе с остра позиция срещу твърденията на служебния кабинет, че проектът не е готов. От ICGB заявиха, че всички основни строителни дейности са завършени и интерконекторът може да обезпечи почти изцяло потреблението на България.

Снимка: МРРБ