На 21 март 2019 г. в столичния хотел Маринела, зала EFE, ще се състои икономическият форум "BUSINESS EXCELLENCE 2022", последван от годишните награди "КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА". Организатор на инициативата е групата на списанията Bulgaria Business Review с главен редактор - нашият колега Дачо Дачев и Business Lady.

Основен фокус на конференцията е нетрадиционният подход към бизнеса заедно с провокиращи и вдъхновяващи истории от световни и български лидери в различни области на бизнеса. Сред темите в различните панели са: как да постигнем бизнес превъзходство и отлични икономически постижения, преминавайки през правилната стратегия и отивайки към нови модели на управление, професиите на бъдещето; какви са спецификите на различните поколения потребители, в какво се състои новият свят на комуникациите и маркетинга. Дигитализацията на бизнеса пък ще разкрие нов свят на роботика, изкуствен интелект, "Internet of things", кибер сигурност.

Програмата на форума се представя в шест последователни панела, като времето за всеки от тях е около час - по четири кратки лекции и последваща дискусия. В панел 1, посветен на превъзходството ("excellence") в бизнеса, сред лесторите са Том Куигли, Милена Хаджииванова, Стив Кели и Пламен Петров. В панел 2, акцентиращ върху стратегия и оптимизация, ще видим Дарина Стоянова, Ивайло Нецов и други, а в панел 3 за новите подходи в мениджмънта - Стив Кейл, Даниела Баладута, Детелина Смилкова (вицепрезидент на Висшето училище по застраховане и финанси) и Ивайло Славов.

По-нататък, в следващия панел за човешките ресурси и ценените човешки качества, ще говорят още изпълнителни директори, регионални директори и специалисти като Лилия Стоянова, Боян Боянов, Ивайло Славов и Илияна Търнина. На IT-сферата е посветен панел 5, в който ще стане дума за развитието на технологиите и мястото им в бизнеса - отново от първо лице на президенти и управляващи директори като Георги Александров, Христо Христов ("Интерактив Адвъртайзинг Бюро България"), Анастас Шопов и Наталия Футекова. Панел 6 е озаглавен "Маркетинг, служещ на клиента" и именно тук ще видим Спиридула Дракопулу /Spyridoula Drakopoulou/ от Google - тя е ръководител на направление "Finance & Performance Agencies" в корпорацията за България и Гърция. Освен нея, в панела ще говорят собственици на компании и маркетинг директори като Том Куигли, Йордан Славов и Анета Савова.

 Събитието е водещо през годината за настоящи и бъдещи мениджъри, а е и прекрасна възможност да се организира фирмено обучение и тим билдинг в едно чрез участие на конференцията. Във време, когато светът и всичко в него се развиват изключително бързо, бизнесът трябва да прилага практики, които са с поглед поне 3 години напред. Да инвестираме в хората и в лидерския потенциал - или в изкуствен интелект и в IoT? Кое ще се окаже конкурентното предимство за организацията и то ли е пътят към успеха във време на подем? За повече информация и регистрация посетете awards.companyoftheyear.eu. Форумът започва в 9 ч. и се закрива в 17 ч., като билетът е на стойност 100 лв.

 

 

След финала на теоретично-практическата конференция, на същото място от 20:00 ч. ще се състоят петите поредни годишни награди "Компания на годината". Те отличават най-добрите компании в различните индустрии, като дават гласност на постиженията им и фокусират общественото внимание върху иновативните и успешни модели на управление. Наградите се връчват за заслуги, свързани с развитие на човешкия капитал; непрекъснато повишаване на качеството на предлагания продукт/услуга; ефективност и прозрачност; конкурентоспособност и иновации; индивидуален клиентски подход; успешен бизнес модел; ноу-хау; добро пазарно позициониране; устойчиво развитие; корпоративна социална отговорност; позитивен обществен имидж и други. Сред категориите тази година са финансов сектор, банки, строителство и архитектура, медии, индустрия, мениджмънт, здравеопазване, телекомуникации и фармация.