Коментари - Знаете ли към кой пенсионен фонд се осигурявате? | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

то прехвърлянето на пенсионни партиди с наближаващ падеж към НОИ взе да става система. Така че и втората пенсия ще я плаща държавата

Има неясноти,защото вноски за втора пенсия имат родените след 1960г.,а те все още не се пенсионират.Какво ще става не се знае.Нима ще имаме по две пенсии????Аз съм на 60г.,но трябва още 3 да работя...

Знам само това, че директорът на един УПФонд получава 200 000 лв. месечна заплата,а това ми е достатъчно,за да направя изводите си и да изразя мнение,а именно - в една силно развита СДС-аро-СИК-аджийска държава,като нашата,където милЮционер с Каскет е Главен прокурор,а Пожарникар трупа пачки и кюлчета в нощни шкафчета - всичко е Пунтамара, лъжа и измама.

Т. е. няма да я плаща. Зависи от парите в НОИ.

Разбрах че си летец.

В момента съм на 60г . Имам във втория фонд пенсии 10000лв Изчислил съм ,че ако получавам от НОИ пълната си пенсия ще получавам 80лв повече. Ако вземам от НОИ и от частния си фонд пенсия равна на тази само от НОИ , то ако живея повече от 10 години след това пенсията ще ми намалее/т.е от частния ще свършат парите/ И то при условие,че Частния фонд не фалира ,както направиха застрохователите. Всеки сам си взема решение. За себе си съм решил -прехвърлих партидата в НОИ.

но не знам защо!

няма смисъл,в който и да са ти парите,от всеки ще ти ги откраднат,нема лабаво.

Здравейте, мога да съдействам на тези който не си знаят в кой фонд се намират .

Аз съм от хорана осигурява във втори пенсиовен фонд.Пари от тези фондове ще получим колкото хората си вземат парите отКТБ.

Gugnelid

Стига бе, верно ли? Да нямаш фондче и ти?

хората си ги взеха до 196 000 лв.

Gugnelid

Аз парите от КТБ си ги взех на 100%. Вярно, че бяха под 196 хиляди, но това няма значение - нямам финансова загуба, ако не броим няколкото месеца забавяне. Които пък месеци нямат особена стойност в днешни времена с тези нулеви лихви по банките.

Парите от фонд се онаследяват.Тоест те са си твои,колкото и да са.Можеш да си ги изтеглиш веднага след като се пенсионираш и да си ги ползваш както намериш за добре...Ако обаче,парите ти са само в НОИ,и умреш 3 месеца след пенсионирането....край с парите.Дори тези 10000 (примерно),които си прехвърлил,ги губиш.Както и наследниците ти.Те стават държавни.И все пак всеки сам си решава.

Само не разбрахме как така калкулаторите на НОИ вадят втория стълб от първи и ти казват на толкоз. Замисъла на закона беше като имаш две наистина да е две.

За съжаление никой не казва цялата истина ! След настъпването на пенсионирането, ти трябва да решиш как ще се разпореждаш с парите в частия фонд. Ако вземеш решение да ги получаваш до живот-те не са наследяеми.

Хммм, все още не :Д реших да съдействам на някой не толкова добре осведомен

Не знам, но и няма значение. Всички да едни и същи мошеници.

Прехвърлих се към държавното осигуряване. Всички частни фондове в България са на мафията и в момента в който трябва да дават повече отколкото получават, с тях е свършено. Същевременно държавата ако не са ви и двата фонда при нея, ще ви направи удръжки.... така, че и двата фонда в държавата.

Това с доброволния фонд, което не е толкова доброволно, а задължително е просто наливане на едни пари в ръцете на мафията, за да може да изкупува активи, пенсии малцина ще видят от втория фонд.

Приятелю, ако умра изобщо не ми дреме тези 5-6 хиляди лева ще ги наследи ли някой или не, дреме ми да взимам пълна пенсия докато съм жив. А когато частния фонд обяви фалит, държавата няма да ти плаща пълна пенсия.

Парите от КТБ са гарантирани от държавата, докато парите в пенсионнните фондове не са гарантирани от никой, след около 10-15 години изчезват.

частните фондове си раздават дивиденти, държавния девалвира парите, а пенсионерите все от страната на булката ! не се коси оти ще ти мине.

Това за двете пенсии е заблуда. Пенсията е пак една, но ако всичко ти е в НОИ получаваш пълна пенсия, ако втората ти е в частен фонд, получаваш две трети от държавата, и около една трета от фонда.... а ако фонда фалира, получаваш пенсия без 20-25%.

в момента по-голяма мафия от държавата-мащеха има ли? Нали за това е цялата тази кампания, придружена и от заплахи... Целта е проста и ясна - парите в този частен сектор да бъдат национализирани, за да се "напомпа" НОИ... После същите тези пари пак ще изчезнат и накрая ще ни обяснят, че пенсионната система е изгърмяла, а пенсионната "реформа" се е провалила и понеже държавата не носи никаква отговорност, защото тя просто е един бирник, ще пийнем всички по една студена водица и който стигне изобщо до пенсионна възраст, да се оправя както може... Ето това е простичката система... Ние сме само Мат'рял!

Искрено ме разсмя. Далаверата с частните фондове е по-голяма от тази КТБ. То за това и никой от надзора не смее да ги пипне, че току-виж балона се спукал.

Къде са парите от частните фондове??? Защо липсват парите тях??? Сега ще се прехвърлят едни цифри от частните към държавните фондове и кражбата на милиарди отново ще бъде замаскирана, а за внасящите осигуровки - една студена вода!

Самият факт, че държавата се опитва чрез заплахи, да накара хората да си прехвърлят парите в НОИ, ме кара да се съмнявам в доброжелателността на това действие. Остава и въпросът, по каква логика, ако имаш вторично пенсионно осигуряване в частен фонд, това обуславя орязването на ПОЛАГАЩАТА ти се пенсия от държавното осигуряване, след като си плащал чинно вноските си цял живот, съобразно доходите си? Отново мирише на рекет и то силно незаконен, неоправдан и в противовес на всякаква пазарна логика и правила. Частните фондове следва да си потърсят правата в съда, за това, че държавата-мафия подкопава принципа на свободна и лоялна конкуренция, чрез прилагане на мутренско-рекетьорски похвати!

А кой казва, че липсват парите?!... Айде замисли се малко! Замисли се малко, какво точно се опитва на направи държавата, която към момента всъщност е най-голямата мафия в България.

Аз съм икономист и казвам нещо, което е важно за всички. Набори след 1980г. няма да видят каквато и да било пенсия. Така че най- добре, спрете да се осигурявате за пенсия или ако имате възможност въобще не работете в тази държава. Самата пенсионна система е топ пирамидата на нашето съвремие. Повечето ТЕЛК пенсии за фалшиви, както и пенсионирането по стаж. Така че, още сега системата се източва яко. Направете всичко възможно, така че до 10г. да ви няма в тази държава. Циганите без образование и стаж, имат повече права и свободи, от колкото един грамотен и съвестен българин.

ни и живо същество, там решенията вземат хора водени от собствена мотивация някаква ...

А

Не и не ме интересува. Всички пари платени на пенсионните фондове са пари изхвърлени на вятъра.

Купих си още един апартамент, след 20 год трудв стаж. Ще го давам под наем до като съм жива. После ще го наследят децата ми . Имам и други имоти, част са купени, част ще са наследени един ден. Това ми е "пенсията" Иначе на частни пенсионни фондове невярват. Това са пирамиди , за които скоро ще стане ясно.

Чакай ти някой да ти даде пари. Целта не е да се дава а да се взима.

знам разбира се, само още малко се чудя къде е уловката, дават ти възможност 5 години преди пенсия да си прехвърлиш парите в НОИ ако искаш, в единия вариант човек си казва - абе НОИ пенсията си е сигурна, но по статистика вБългария повечето хора не стигат до пенсия отиват или малко преди да се пенсионират или след това, от болести, от прекрасния живот .... и в случай НОИ печели, починалите хем все едно са си подарили пенсиите на всички останали от кюпа, в другия случай оставяш си в частния фонд и ако се гътнеш УЖ роднините по първа линия те наследяват, ама чух, че и там май нещо не е така както казват, та без въпроси, всички лъжете, но къде е уловката ще видим ако доживеем!

Gugnelid

Да, но има и друго - ако вземеш решение да получаваш докато си жив/а, може да вземеш повече, отколкото би взел в началото. Сложни актюерски сметки се правят, но най-общо важи правилото на средната стойност - ако живееш по-малко си прецакан, ако живееш повече от очакваното, печелиш.

Gugnelid

Всеки "клиент" на частен фонд трябва да получава веднъж годишно извлечение от партидата си. Ако не - най-лесно е да се попита работодателя накъде изпраща веднъж месечно вноски. Ако и толкова не му/й стига акълът, незаслужава да знае :)

Как към кой? Към пенсионен фонд "Шменти-капели", естествено.

Кой пенсионен фонд съм

Ти видя ли и на тая директорка фиша със заплатата? Много сте наивни, бе... пенсионната компания за нейната заплата ли работи?

Трудно се взема решение в кой фонд да си или дали да се прехвърлиш към НОИ - миналата година правилата за прехвърляне бяха едни, в момента се дискутират други. Интересно - дали ние, които се прехвърлихме към нои при едни условия, може да се върнем към частен фонд - след промяна на правила и проценти. Голямо движение и напрежение ще падне за пореден път. ПОРЕДНА недомислица на законотворците, или на тези - които им диктуват какво да "творят". И се знае кои сме потърпевшите за ПОРЕДЕН път.

Май вече можеж да не се осигуряваш в тах ако искаш

Незнам към фонд съм осигорявана

В който и да е пиете от една студена вода

Знам, обаче не се интересувам........Защото сега годините са 65 мисля за Пенсиониране..........А докъто стане моето поколение за Пенсиониране сигурно ще има изискване за минимум 85 години навършени...... И аз след 40 години до 85 Блогополучно да доживеея Пенсионирането си.....Това е Перверна лудост на разрушителите на Света ДеМоНОКРАТИЧЕСКАТА партия на Сатаната !

Прехвърляйте се към НОИ, поне парите ви ще отиват в държавата, а не шефовете на фондовете да си пишат заплати по100 000 леваи да ни изшмъркат парите по курортите с джукести к0ври

За младите които тепърва започват работа може би ще е по-добре, но за първите набори ще е добре само за тези чиито пенсии са много над 1440 лв Аз я прехвърлих защото като я сметнах за 10 години да я получавам излезе почти 40% по-малка отколкото в НОИ. А ако умра и от НОИ мъжа ми ще вземе 26.5% пак нещо ще онаследи.

Kolkosredstvaimam

Бях в Алианс. Към момента не зная-нямам ясен спомен да съм се прехвърлила към НОИ, но вече не получавам годишни извадки с постъпили плащания към фонда. Как да проверя къде се осигурявам?