Коментари - Знаете ли към кой пенсионен фонд се осигурявате? | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма разлика между фондовете..... Всичките предлагат една и съща услуга и не гарантират доходност по-голяма от и инфлацията! И затова НЕ трябва да са задължителни!!!

Моя пенсионен Фонд е Буркан Банка и още една подобна, която няма да я коментирам тук.

Проверка за актуален пенсионен фонд става чрез набиране на 070018700 и после се иска въвеждане на ЕГН и номер на личната карта на физическото лице

Към фонда "Кюлче в челмедже"

и в коѝто фонд да са парите ви пак ще ги откраднат!

Бях в Алианс. Към момента не зная-нямам ясен спомен да съм се прехвърлила към НОИ, но вече не получавам годишни извадки с постъпили плащания към фонда. Как да проверя къде се осигурявам?

Обадете се в Алианс и попитайте. Ако сте още там, те ще Ви дадат код, чрез който можете да влизате в сайта им сама и да следите вноските си. Ако не сте - ще Ви кажат, че не сте вече техен клиент.

Kolkosredstvaimam

За младите които тепърва започват работа може би ще е по-добре, но за първите набори ще е добре само за тези чиито пенсии са много над 1440 лв Аз я прехвърлих защото като я сметнах за 10 години да я получавам излезе почти 40% по-малка отколкото в НОИ. А ако умра и от НОИ мъжа ми ще вземе 26.5% пак нещо ще онаследи.

В грешка си от Ной не се онаследяват.

Не е в грешка. Тя не казва, че ще унаследи някаква сума, а че като вдовец, недай Боже, мъжът й ще взема някаква част от пенсията й.

Прехвърляйте се към НОИ, поне парите ви ще отиват в държавата, а не шефовете на фондовете да си пишат заплати по100 000 леваи да ни изшмъркат парите по курортите с джукести к0ври

Знам, обаче не се интересувам........Защото сега годините са 65 мисля за Пенсиониране..........А докъто стане моето поколение за Пенсиониране сигурно ще има изискване за минимум 85 години навършени...... И аз след 40 години до 85 Блогополучно да доживеея Пенсионирането си.....Това е Перверна лудост на разрушителите на Света ДеМоНОКРАТИЧЕСКАТА партия на Сатаната !

В който и да е пиете от една студена вода

Незнам към фонд съм осигорявана

Ами това е проблем, който произлиза от Вашата незаинтересованост. Как може да не знаете?

Май вече можеж да не се осигуряваш в тах ако искаш

Трудно се взема решение в кой фонд да си или дали да се прехвърлиш към НОИ - миналата година правилата за прехвърляне бяха едни, в момента се дискутират други. Интересно - дали ние, които се прехвърлихме към нои при едни условия, може да се върнем към частен фонд - след промяна на правила и проценти. Голямо движение и напрежение ще падне за пореден път. ПОРЕДНА недомислица на законотворците, или на тези - които им диктуват какво да "творят". И се знае кои сме потърпевшите за ПОРЕДЕН път.

Кой пенсионен фонд съм

Как към кой? Към пенсионен фонд "Шменти-капели", естествено.

знам разбира се, само още малко се чудя къде е уловката, дават ти възможност 5 години преди пенсия да си прехвърлиш парите в НОИ ако искаш, в единия вариант човек си казва - абе НОИ пенсията си е сигурна, но по статистика вБългария повечето хора не стигат до пенсия отиват или малко преди да се пенсионират или след това, от болести, от прекрасния живот .... и в случай НОИ печели, починалите хем все едно са си подарили пенсиите на всички останали от кюпа, в другия случай оставяш си в частния фонд и ако се гътнеш УЖ роднините по първа линия те наследяват, ама чух, че и там май нещо не е така както казват, та без въпроси, всички лъжете, но къде е уловката ще видим ако доживеем!

Петте години за т.нар. подписваческо изискване. Ти знаеш по-добре от фондовете, управляващите дружества и чиновниците в тях както ти е здравето, каква ти е наследствеността и евентуално по-точно може да прогнозираш дали ще живееш повече от очакваното или по-малко. Чиновниците нямат тази информация и затова ти си облагодетелстван в решението си. С въвеждането на достатъчно рано преди пенсиониране да бъде последната възможност да вземеш решение се счита, че се изравняват или достатъчно намаляват разликите между тебе и лицата вземащи решение от другата страна на пенсионната ти сделка. Мнението ми е, че пет години са малко. Трябва да са поне 15-20.

Купих си още един апартамент, след 20 год трудв стаж. Ще го давам под наем до като съм жива. После ще го наследят децата ми . Имам и други имоти, част са купени, част ще са наследени един ден. Това ми е "пенсията" Иначе на частни пенсионни фондове невярват. Това са пирамиди , за които скоро ще стане ясно.

Не и не ме интересува. Всички пари платени на пенсионните фондове са пари изхвърлени на вятъра.

А

Аз съм икономист и казвам нещо, което е важно за всички. Набори след 1980г. няма да видят каквато и да било пенсия. Така че най- добре, спрете да се осигурявате за пенсия или ако имате възможност въобще не работете в тази държава. Самата пенсионна система е топ пирамидата на нашето съвремие. Повечето ТЕЛК пенсии за фалшиви, както и пенсионирането по стаж. Така че, още сега системата се източва яко. Направете всичко възможно, така че до 10г. да ви няма в тази държава. Циганите без образование и стаж, имат повече права и свободи, от колкото един грамотен и съвестен българин.

Самият факт, че държавата се опитва чрез заплахи, да накара хората да си прехвърлят парите в НОИ, ме кара да се съмнявам в доброжелателността на това действие. Остава и въпросът, по каква логика, ако имаш вторично пенсионно осигуряване в частен фонд, това обуславя орязването на ПОЛАГАЩАТА ти се пенсия от държавното осигуряване, след като си плащал чинно вноските си цял живот, съобразно доходите си? Отново мирише на рекет и то силно незаконен, неоправдан и в противовес на всякаква пазарна логика и правила. Частните фондове следва да си потърсят правата в съда, за това, че държавата-мафия подкопава принципа на свободна и лоялна конкуренция, чрез прилагане на мутренско-рекетьорски похвати!

ни и живо същество, там решенията вземат хора водени от собствена мотивация някаква ...

Къде са парите от частните фондове??? Защо липсват парите тях??? Сега ще се прехвърлят едни цифри от частните към държавните фондове и кражбата на милиарди отново ще бъде замаскирана, а за внасящите осигуровки - една студена вода!

А кой казва, че липсват парите?!... Айде замисли се малко! Замисли се малко, какво точно се опитва на направи държавата, която към момента всъщност е най-голямата мафия в България.

частните фондове си раздават дивиденти, държавния девалвира парите, а пенсионерите все от страната на булката ! не се коси оти ще ти мине.

Искрено ме разсмя. Далаверата с частните фондове е по-голяма от тази КТБ. То за това и никой от надзора не смее да ги пипне, че току-виж балона се спукал.

ПЕНСИЯ,кажи си го направо: не от страната на булката е пенсионера винаги , а е от ЕБАНАТА страна винаги!!!

Прехвърлих се към държавното осигуряване. Всички частни фондове в България са на мафията и в момента в който трябва да дават повече отколкото получават, с тях е свършено. Същевременно държавата ако не са ви и двата фонда при нея, ще ви направи удръжки.... така, че и двата фонда в държавата.

в момента по-голяма мафия от държавата-мащеха има ли? Нали за това е цялата тази кампания, придружена и от заплахи... Целта е проста и ясна - парите в този частен сектор да бъдат национализирани, за да се "напомпа" НОИ... После същите тези пари пак ще изчезнат и накрая ще ни обяснят, че пенсионната система е изгърмяла, а пенсионната "реформа" се е провалила и понеже държавата не носи никаква отговорност, защото тя просто е един бирник, ще пийнем всички по една студена водица и който стигне изобщо до пенсионна възраст, да се оправя както може... Ето това е простичката система... Ние сме само Мат'рял!

Не знам, но и няма значение. Всички да едни и същи мошеници.

Само не разбрахме как така калкулаторите на НОИ вадят втория стълб от първи и ти казват на толкоз. Замисъла на закона беше като имаш две наистина да е две.

Това с доброволния фонд, което не е толкова доброволно, а задължително е просто наливане на едни пари в ръцете на мафията, за да може да изкупува активи, пенсии малцина ще видят от втория фонд.

Парите от фонд се онаследяват.Тоест те са си твои,колкото и да са.Можеш да си ги изтеглиш веднага след като се пенсионираш и да си ги ползваш както намериш за добре...Ако обаче,парите ти са само в НОИ,и умреш 3 месеца след пенсионирането....край с парите.Дори тези 10000 (примерно),които си прехвърлил,ги губиш.Както и наследниците ти.Те стават държавни.И все пак всеки сам си решава.

За съжаление никой не казва цялата истина ! След настъпването на пенсионирането, ти трябва да решиш как ще се разпореждаш с парите в частия фонд. Ако вземеш решение да ги получаваш до живот-те не са наследяеми.

Gugnelid

Да, но има и друго - ако вземеш решение да получаваш докато си жив/а, може да вземеш повече, отколкото би взел в началото. Сложни актюерски сметки се правят, но най-общо важи правилото на средната стойност - ако живееш по-малко си прецакан, ако живееш повече от очакваното, печелиш.

Приятелю, ако умра изобщо не ми дреме тези 5-6 хиляди лева ще ги наследи ли някой или не, дреме ми да взимам пълна пенсия докато съм жив. А когато частния фонд обяви фалит, държавата няма да ти плаща пълна пенсия.

Чакай ти някой да ти даде пари. Целта не е да се дава а да се взима.

Здравейте, мога да съдействам на тези който не си знаят в кой фонд се намират .

Gugnelid

Стига бе, верно ли? Да нямаш фондче и ти?

Хммм, все още не :Д реших да съдействам на някой не толкова добре осведомен

Gugnelid

Всеки "клиент" на частен фонд трябва да получава веднъж годишно извлечение от партидата си. Ако не - най-лесно е да се попита работодателя накъде изпраща веднъж месечно вноски. Ако и толкова не му/й стига акълът, незаслужава да знае :)

Работодателят изпраща на НОИ. НОЙ на фонд под управление на пенсионо-осигурително дружество. Работодателят няма какво да знае кой къде се осигурява - това е личен избор и данни.

няма смисъл,в който и да са ти парите,от всеки ще ти ги откраднат,нема лабаво.

Аз съм от хорана осигурява във втори пенсиовен фонд.Пари от тези фондове ще получим колкото хората си вземат парите отКТБ.

хората си ги взеха до 196 000 лв.

Gugnelid

Аз парите от КТБ си ги взех на 100%. Вярно, че бяха под 196 хиляди, но това няма значение - нямам финансова загуба, ако не броим няколкото месеца забавяне. Които пък месеци нямат особена стойност в днешни времена с тези нулеви лихви по банките.

Парите от КТБ са гарантирани от държавата, докато парите в пенсионнните фондове не са гарантирани от никой, след около 10-15 години изчезват.

но не знам защо!

В момента съм на 60г . Имам във втория фонд пенсии 10000лв Изчислил съм ,че ако получавам от НОИ пълната си пенсия ще получавам 80лв повече. Ако вземам от НОИ и от частния си фонд пенсия равна на тази само от НОИ , то ако живея повече от 10 години след това пенсията ще ми намалее/т.е от частния ще свършат парите/ И то при условие,че Частния фонд не фалира ,както направиха застрохователите. Всеки сам си взема решение. За себе си съм решил -прехвърлих партидата в НОИ.

Знам само това, че директорът на един УПФонд получава 200 000 лв. месечна заплата,а това ми е достатъчно,за да направя изводите си и да изразя мнение,а именно - в една силно развита СДС-аро-СИК-аджийска държава,като нашата,където милЮционер с Каскет е Главен прокурор,а Пожарникар трупа пачки и кюлчета в нощни шкафчета - всичко е Пунтамара, лъжа и измама.

Разбрах че си летец.

Ти видя ли и на тая директорка фиша със заплатата? Много сте наивни, бе... пенсионната компания за нейната заплата ли работи?

Има неясноти,защото вноски за втора пенсия имат родените след 1960г.,а те все още не се пенсионират.Какво ще става не се знае.Нима ще имаме по две пенсии????Аз съм на 60г.,но трябва още 3 да работя...

Това за двете пенсии е заблуда. Пенсията е пак една, но ако всичко ти е в НОИ получаваш пълна пенсия, ако втората ти е в частен фонд, получаваш две трети от държавата, и около една трета от фонда.... а ако фонда фалира, получаваш пенсия без 20-25%.

то прехвърлянето на пенсионни партиди с наближаващ падеж към НОИ взе да става система. Така че и втората пенсия ще я плаща държавата

Т. е. няма да я плаща. Зависи от парите в НОИ.