Коментари - Златото с исторически ценови рекорд от над $2137 | Бизнес.dir.bg
назад

Златото с исторически ценови рекорд от над $2137

През миналата седмица то поскъпна с около 50 долара под натиска на слабите промишлени данни от САЩ и спада на инфлационния натиск

Обратно в новината
| Редактор : Аделина Томова

Коментари - Златото с исторически ценови рекорд от над $2137 | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

--------- Умен (нерегистриран) Чакай да видим колко ще е биткойна след халвинга... ----------- Къде да та чакам селяндур? От 15 години го чакате да се срине биткойна и само с чакането си останахте. Селю чул думата халвинг и повтаря без да разбира, какво значи.

ЗА КИЛО ЛИ СТАВА ВЪПРОС

карах ли те да си изписваш гз пред света маика ти жълта ше ева!

Нито едно от тези събития не беше неочквано, ново неизвестно за да предизвика такъв рязък скок на златото? Има нещо друго!?!?!? Може да спекула! Може да е очкван/сигурен конфликта НАТО-Русия или Китай-Тайван...

Цената на златото малко се влияе от пазара. Определят я четирима "педераси". От тоя 1%, дето държат всичко. ▼▼▼ Написах елементарна добавка за Firefox и Chrome, както и програми за Windows и Linux за справяне с проблема с писането на латиница и цензурата, която dir.bg налагат по този начин - невъзможността да публикувате линкове. Можете да ги свалите и инсталирате от следните адреси. https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/gfy-dir-bg/ https://github.com/wavic/gfy-dir.bg/

И кой има най-голям златен резерв.

Руската тоалетна хартия се срива като оборски тор от самосвал... Но на падащите заедно с нея им се струва, че златото се качва...

А златните им резерви растат. Глей шоу след десетина години. Доларът все повече и повече позиции губи!

Ама те Хамериканците ще си купят рубли със златото бе чадо. Не ги мисли.

За последните 20 години рублата се обезцени ТРОЙНО спрямо долара.

Шило

И? А златото?

Цената на златото не се е променяла много в дългосрочен план.

Шило

"Дългосрочен" план за теб период от 6 месеца ли е?

Преди 20 години 1 унция злато беше малко под 500 долара. Сега е 2100 долара... Това е 4 пъти и малко злато спрямо долар.

Зелената тоалетна хартия се срива като оборски тор от самосвал... Но на падащите заедно с нея им се струва, че златото се качва..

Кога се е сринала? Не съм разбрал нещо.

Байдън, без да излиза от избата на Белия дом, май ще разкаже играта на Путин и Си.

Той Путин си прибра всичкото злато по света още 2018-а, преди Ковида. Дето предците му го бяха раздали на западняците "да им го пазят"... Значи още от тогава е било ясно накъде отиват нещата.

Я го сравни с Американското. Има доста още да прибира.

"ние биткойнърите се доказахме като най-умни. Скоро бехме на 15 хиляди, а днес почти на 70 хиляди долара за биткойн" - Само дето пропусна да кажеш, че преди 2+ години биткойна беше на почти същата цена като днешната. Тоест за 2+ години вие биткойнърите сте почти на нулата. А имотите са нагоре с 30%. А пазарът на акции е нагоре с 20%.

Я погледни още две години преди това - биткойна съм го купувал тогава по 4 хиляди сега е 67 хиляди - та кво викаш за имотите и акциите?

Чакай да видим колко ще е биткойна след халвинга...

Чакай да видим колко ще е биткойна след халвинга, скъпа.

"От 35 $ за унция преди 70г. до 2137$ през 2024г. Обезценката на долара е катастрофална." Леле колко си прост, Станчо! За последните 20 години рублата се обезцени ТРОЙНО спрямо долара.

Колко е златото в рубли "умнико"

Какво значение има, след като рублите и за тоалетна хартия не стават.

Кво значение има, при положение, че използването на долара все повече и повече губи почва?

Продавайте сега и койни и злато,че след месец се не знае !

...Докато Русия и Китай не са наводнили пазара, както са на зор. Те това чакаха.

От 35 $ за унция преди 70г. до 2137$ през 2024г. Обезценката на долара е катастрофална. Единствената стойност на долара е хартията на която се печата.

Само долара?!

Стига с тоя долар бе! Някой насила ли те кара да го ползваш? Някой насила ли кара Пудинг да си събира подкупите в долари?

Така е, но това не е само на долара, а на всички валути. Учил съм историческа икономика. До премахването на златен стандарт цените са били стабилни - обаче - и икономиките са били бавни. С фиатните пари - всичко е бързо - инфлацията, икономиката, оборотите, заемите .. проблема е, че СЪВСЕМ се избързаха и през просото яко с печатане на пари се получи ...

Идва световна криза , война и после смяна на световния ред, долара ще изчезне , затова богаташите обръщат в злато в момента, и това е причината цената да хвърчи

Междувременно БРИКС казват, ще пускат валута базирана на блокчейн - центаджиите могат да д ат супата

Златото е ок, но слаба работа, ние биткойнърите се доказахме като най-умни. Скоро бехме на 15 хиляди, а днес почти на 70 хиляди долара за биткойн. Тук беше пълно с някви имотаджий дето ми обясняваха как биткойна щеше да се срива, па некви лалета там в Холандия били балон бля бля бля

Слагай в буркани преди да гръмне БАЛОНА!

Балоните гръмнаха няколко пъти, но Битконя няма спирка.

И не забравяй да му включиш тока и УПС на буркана, защото иначе имаше биткой - спре тока - няма вече биткойн ... хахаха :-)

Що коментираш неща, които не са ти ясни простьо?

Вече мина рекорда, на $2145 е, но всичко е наред! Най вероятно......."аномалия".

Абе аз за секунди го мернах и на 2150 ако не ме лъжат очите и щях да припадна.

Цената на златото е една и съща за последните 3000 год. Цената на хартията......дълга тема.

Глупости В какво измерваш цената на златото ? Това което може да купи днес кило злато можеж ли да го купиш преди 3000 години ?

Шило

Можеш, дори повмече. А иди си купи сега замък, заедно с крепостниците за кило злато!

Можеш да сравниш колко са стрували неща/храна по време на римската империя, има документи. Внимавай, можеш да разбереш как те лъжат и кога започва тази лъжа ;)

Та викаш житото което ще купя сега с кило злато е същото количество което бих купил с кило злато в Римската империя. и е все едно дали годината е плодородна или не?

А нашето злато къде отиде и златните мини, пак ли при онези с доларите :)))

Са да питам къде е мата, а тя за какви фючърси има информация.

Дано пукнете всички очилати педали заедно с очилатите курвета!

Ееееее пак в долари!А това на колко кг рубли се равнява?

Путин без да излиза от избата на Кремъл май ще разкаже играта на Байдън.

Каква изненада, нали? Мислещите от самото начало са наясно, че хартийките и банковите записи са просто едно красиво обещание, без покритие. А материалното, златно или не, си остава реална ценност.

Какво стойност седи зад златото ? Освен мечтата на някой да го продаде по-скъпо след време.

Шило

Тия мечти пич, са богатството за определена категория хора. Които се занимават с това.

Викшщ десетки (или стотици) милиарди хора, живеели последните над 3,000 години все всичките са се объркали, че да приемат златото за пари? :-) Има си 3 основни функции на парите и златото покрива всичките. Но е дълго тука да се обяснявам, а , и то го пише в всички учебници по икономика

Шило

Кофти за хартийките

Който си има чекмедженце с кюлчета, е на далавера...

Хляб с кюлче злато.

Шило

Бъди сигурен. И няма да е само един.