"Злато срещу петрол": Гана зачеркна долара при вноса, за да опази валутата си

Целта е да се намали необходимостта от щатска валута при вноса на черно злато

Обратно в новината

Коментари - "Злато срещу петрол": Гана зачеркна долара при вноса, за да опази валутата си | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нормалните хора търсят начини да се отърват от САЩ и от долара. Донякъде успяват. А нашите п...и се напъват кой по-напред да целуне дебелия американски газ.

долара нещо и негрите започнаха да го избягват

Май ще демократизират Гана с малко демократични бомбардировки и съвсем малко демократична гражданска война. В крайна сметка ганайците са напълно свободни в момента да си продават златото за долари по цените определени от някоя американска борса за метали и да си купуват с тези долари петрол и петролни продкти по цена определена пак от някоя американска борса. Кви са тия залитания златото им директно да отива при производителите на петрол и петролни продукти без да са го барнали във Форт Нокс?!?!

Статията, всъщност, казва точно обратното! Гана пести скъпи долари, като купува петрола със злато!

Gugnelid

Май ти не си разбрал/а, а?

с почва и монети

опа, нещо май демокрацията в Гана куца. :-)

"Целта е да се намали необходимостта от долари за внос на петролни продукти и по този начин да се ограничи обезценяване на ганайското седи." Нашият лев защо не се обезценява - защото имаме резерви в евро! Така на ганайците им трябват резерви в долари, за да си стабилизират седито! Ся разбра ли кой не е разбрал??? :)))

Къде е тая Гана и има ли руснаци там?

Мисля, че е време ЕС и САЩ силно да се разтревожат за диктатурата, която упражнява правителството на Гана над своя народ. Жалко, че го няма колин пауъл да размаха пред ООН шишенцето с БОВ, открит в Гана.

неразбралите или правещи се на неразбрали путински тролове. Гана е готова да дава злато (нещо което има) срещу нефт (нещо което няма) за да задържи доларите (конвертируема валата-обратното на рублата) които й трябват за да поддържа курса на собствената си валута! Много ми напомня на времето когато НРБ зашадняла за конвертируема валута си продаваше услугите по света за долари и марки а на пролетариата плащаше в левове. Разбира се това не просъшествува дълго. Хората се осетиха и почнаха да си искат доларите които са заработили...

Демокрация няма в Гана. Скоро чичо ти Сам ще си докара кравите там.

Много добре разбрахме, драги. Само не разбрахме защо Гана предпочита да плаща със злато, вместо да изтегли два-три заема по 3 милиарда всеки. Имаш ли обяснение за този недемократичен финансово-икономически подход?

Щото на държави като Гана никой не дава заеми! Вие лесно свикнахте да сме в ЕС и да вземаме кредити, колкото си искаме. Вашата работа стана като Мария Антоанета: "Като нямат хляб да ядат пасти"

Този, който има злато обикнопвено му дават заеми с охота. Даже заложните къщи най-обичат да дават заеми срещу залог злато.

Гана си рита здравната книжка? Една от най-богатите афродържави на глава от населението е това, ако не знаете.

Gugnelid

Да-да, целта е да се намали зависимостта от долари. Да не искаш да ми кажеш, че държава, разполагаща със злато, предпочита да има резерви в долари, а не в злато? А?

Не се опитвай да обясниш какво значи финансова политика. Няма да те разберат. Тук обикновено са хора завършили дистанционно образованието си. Как да обясниш на безкнижник, че парите в обръщение са едно, златото е само едно от старите обезпеченията и не е вързано към парите в обръщение. Всъщност златото е стока и никога не е било пари. Независимо от факта, че са сечени златни монети през много епохи. Абе и това няма да разберат, така че остави ги да си правят изводи и да си градят теории.