17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цените се вдигнаха ,защото има много хора се подплашиха, че ще има хиперинфлация и такива , който са се върнали от чужбина с някой лев или спестени пари в депозити и гледат да си наливат парите в нещо ^сигурно^... То цената са определя от търсенето ... Като мине кризата, може би ще паднат цените или поне ще спрат да растат с този темп, когато се върне доверието в парите...

Купуаайте ...юрушшшш. Те кат ви изплюшят едни дадъци на следващ етап ще се оглеждате кат пръднали в асансьор. Единствените, които ще спечелят са общините и строителите. Другите, не губете кураж!

Най скъпо ще стане около градовете. Тоя вирус става все по зле и инфлацията всичко ще стопи

Ще си стоят празни като поскъпват :) хахах

:)))) Изкефи ме, как ДИР-а са изтрили един мой коментар. Пък аз просто цитирах една детска песничка за един балон дето се надува, надува и накрая - ПУК! А да - също така бях написал за цената на обзаведен и с подово отопление и охлаждане апартамент от 76 квадрата в Коста дел Сол в Испания - няма и 88 000 евро... Трийте, дирници, трийте! Те балъците и без да го изтриете това, пак ще ви се хванат на въдицат. Ама все тая е - кой разбрал, разбрал.

ГЛУПОСТИ!Такива цени има в малки селца,като Търново,примерно!Или до копторите на sиганите в "Меден Рудник" в Бургас или "Максуда" вув Варна!Ама кой иска да живее там,освен себеподобни!Манипулативна статия!

Цените ще паднат по два имота за лев! Ако някой тука има веднага да ми го продава, да не се мъчи, да чака да паднат цените, а направо да ми го дава, за да се отърве от омразния имот! Аз ще го отърва !

Ганьо е толкова тъп та чак вдлъбнат! Той обожава имотите, става дори посред нощ да им се радва и да си ги гледа, даже и битки води за имот - в стари времена по селата са се трепали с вили и мотики за парче земя! Сега Ганьо Дебила си мисли, че "инвестира" като купи имот! Точи зъби и лиги как щял да си пуска имота под наем, да изкарва велики пари от наем, ей, тъй от въздуха, и да си бара лангата! Или пък да го продаде после на двойна цена и пей сърце - Ганьо е велик! Но Ганьо е безумно тъп, той е на ниво едноклетъчен организъм, т.е. той няма мозък. И като няма мозък, той не може да осмисли, че няма да има кой да му се засели под наем в имота. При 5 000 000 население към октомври 2021г. от които 2 000 000 пенсионери и 1 000 000 роми, кой ще му дойде на Ганьо в имота да живее под наем, а? Колко са платежоспособните? А и платежоспособните отдавна са си накупили имоти я в БГ, я в чужбина. Най-щастливи към днешна дата са строителните "предприемачи" и инвеститорите - шиткат на дебилите евтиното си нискокачествено строителство на космически цени, изнасят печалбите си по чужбините, където отдавна са изнесени семействата им и се кефят на олигофренията на БГ-раята! Нещата отиват към комбинация от имотен балон и финансова пирамида - от ония "пирамиди" през 90-те, в които сума ти и тъпи ганьовци изгореха. Това е положението: битият - бит и така нататък. Кой разбрал - разбрал...

Естествено, че ще поскъпват.Тенденцията е хората да оглупяват, а не да стават по-умни

Абсолютни глупости ! От 5 месеца търся апартамент в Бургас и следя цените. Апартамент от 900 евро квадратния метър има само в крайните комплекси. В Лазур новото строителство почва от 1200 - 1300 и то не на зелено, а направо на резидаво. Имам предвид, че старата постройка още стои, а всичко вече е изкупено. За центъра да не говорим ! Там се включваш на 1600 - 1700. Двустаен апартамент старо строителство ( 1970 - 1975 ) миналата година струваше около 60 000, тази година е 75 000. Поскъпването е 12.5 % за година. Преди да пишете такива статии, поне прегледайте обявите за имоти в интернет !

Лично мое мнение е, че не толкова имотите (и акциите) се вдигат, колкото обезценката на парите, тоест инфлацията. Или още по-точно - страхът от висока инфлация. От години не сме наблюдавали толкова висока инфлация, която бе допълнително катализирана от кризата с вируса... Никога досега в историята не са печатани - наливани такива огромни суми за облекчение и стимулиране на хората и бизнесите, никога! А е известно, че има инертност при макроиконовическите прозеси и иска време докато тези пари “пробият” до реалната икономика, въпреки че сега нещата се случват много по-бързо от предните кризи и стимулационни пакети и програми.

По принцип, според мен, имот се купува (и по света) по две основни причини (говорим за жилищен имот!): 1) За ползване, тоест закупилият (или негов много близък роднина - дете, родител,...) да живее в него, като тук се включва и втори имот освен жилището, като вила или ваканционен имот), който да се ползва периодично, и; 2) За инвестиция - тоест не той да го ползва, а да защити (например от инфлация, за диверсификация на авоарите си,...) и по възможност увеличи състоянието си във времето, като го отдава под наем например. Тук влиза и намерението купувачът да го “флипва” имота веднага или бързо, тоест да го препродаде на печалба! Има и други причини и намерения при покупка на имоти при някои, за пълнота, като укриване на доходи, корупция, пране на пари... С оглед на горното е интересен един обективен анализ защо толкова много имоти в България са празни и не се използват! Явно или не са закупени за ползване от купувача, или са били ползвани след закупуването им и в един момент са останали необитавани по някакви причини! Или са закупени по други(те) причини!

Радев Радев какво ни докара до главата....ако е вярно се дължи на инфлация и страх че парите пак ще станат хартийки...преживях го.знам какво е.Мръсна червена пасмина.

Тебе явно главата хич не те слуша, тоя Румен Радев навсякъде те преследва, а? Все ти е в устата.. Абе, ти да не си Бойко?

Дори в по малки градове от тези, читавите жилища са с цена над 1000 евро на квадрат

Са нереални цени! Пълна спекула и алчност, катоцените на тока игоривата.

В Бургас и околността има толкова много празни апартаменти, а лакомите инвеститори продължават да строят

При отрицателен прираст и ежегодно напускащо страната население да се чуди човек тези, които купуват на кого ще продават после? :)

банка (ЕЦБ) предупреди за раздути оценки на много пазари на активи, тъй като регионът продължава да се възстановява от пандемията от коронавирус на фона на свръхниските лихвени проценти и мащабните стимули. В своя двегодишен доклад за стабилност централната банка на еврозоната споменава уязвимостите на имотните и финансовите пазари, добавяйки, че се натрупва поемането на риск от небанкови институции, а държавният и корпоративният дълг нарастват. Според ЕЦБ рисковете от корекции на цените на имотите в средносрочен план са се увеличили значително на фона на нарастващото надценяване на жилищата. "По-специално домакинствата с ипотеки с променлив лихвен процент или по-кратки периоди с фиксиран лихвен процент по ипотеките са изложени на неочаквано покачване на лихвените проценти, което може да повлияе неблагоприятно на способността им да обслужват дълга си", се казва в доклада. Вицепрезидентът на ЕЦБ Луис де Гиндос също изтъкна "удивителния подем" за пазарите на акции и рискови активи, "което ги прави по-податливи на корекции", съобщава CNBC. Предупрежденията Централната банка на еврозоната предупреждава, че повишаването на инфлацията и спадащите реални лихвени проценти накараха инвеститорите да поемат по-големи рискове в търсенето на доходност, което направи части от пазарите на имоти, дългове и криптоактиви все по-податливи на корекции. Притесненията на ЕЦБ са породени от възможността високата инфлация да се задържи по-дълго от очакваното, което би наложило повишаването на основните лихвени проценти. В понеделник банката призна, че "възможността инфлацията да продължи по-дълго от очакваното е реална", но не смята, че вдигането на лихвите ще бъде наложително през следващите две години.

Всичко това е следствие от кашата, която Радев забърка с либерализиране на цените на тока.

Единствено ме интересува цената на самолетите билети за да се махна от този кенеф, който престъпниците си построиха.

Задала се е хиперинфлация. Долар, евро...всичко ще "изгори".

мноо надуват затова от години не вземат комисиони от Купувачите...щот с а рядкост

Гладен брокер сделки сънува

Богати сме ние Българите. Вече задминахме и Европа с цени на имоти. Бягай народе - нищо добро не ни чака тук.......

Кое точно си задминал?

Поскъпват не имотите, ами ненаситната човешка лакомия! Ти да му одереш от гърба на някой не една, ами десет кожи за четири стени! Ако ли пък евентуално нямате свое собствено жилище, тогава се обърнете за помощ към дрОгаря Радев и неговите харвардски момченца. В краен случай може и към Боко Тиквата. Бълха ги ухапала тях да ви купят по един апартамент.

Това не е вярно, това е поредната платена реклама, която цели да подведе балъците да купуват имоти на тройно завишени цени. Ако имате познати брокери питайте ги, не вярвайте на подобни статии, за които журналиста взима хонорар, те от тва живеят да правят поръчкови статийки.

имам едно имотче извън Бургас и смятам да си продам апартамента в Меден рудник и да си построя една къщурка там. Който има пари да палаща за коптори и да се занимава и бургаски идиоти!

Учете се да ядете тухли, скоро това умение ще ви трябва!

Всичко това е следствие от нашата, която ГЕРБ забъркаха още през 2020 с либерализиране на цените на тока.

от какво бе? на какво отгоре цените растат след като 35% от жилищата седят празни.

Просто е - последица от пандемията! В най-големите ни градове има най-много болни и, респ. умрели възрастни от К-19. И наследниците са нетърпеливи да продават и купуват.

Сега да уточним, че статистиката е за сделки в някаква степен с различни от реалната цена ясно защо. В нито един от трите посочени града няма под 1000 Евро дори в неприветливи райони, говоря за ново строителство или стара тухла.

Всички жилища се продават още преди края на строежа. Значи има информация,че ще събарят панелките и ще има чужди граждани заселени в България. Неслучайно в България се извършва Геноцид. Празна територия няма . Продължаваме промяната са американски слуги защото 80 процента са от Америка за България. Значи ще продължат Геноцида.

Българите в чужбина да купуват имоти в България защото Ковид Фашистите ще ги избият. Израел, Австралия, Австрия, Италия, Канада са Ковид концлагери. Скоро още страни предимно от Европейския съюз. В България Антиваксърите са най-силните в цял свят. Свобода или смърт.

С безумни темпове се строи. Дори и в момента в наличния жилищен фонд и с малко саниране може да се нанесе два пъти повече население от настоящето. Само в София по данни ЧЕЗ има над 150 000 електромера, които не отчитат енергия. От къде ще намерим население за всичките тези сгради нямам идея.

Супер сега е време да продавам разийш щом има толкоз мераклии да живеят в БГ :)))))))))

Само да имаше кой да ми дава 4К заплата във Варна, продавам апартаментчето за 200К евра, купувам си един 150 кв. там и си добрувам, ама няма....

Само да те светна, че цена 900 Евро във Варна за тухла няма. Такава е цената за панел и то в по крайните квартали.

Познайте кой ще ги изкупи. У кого са парите. У тези, които за 6 месеца окрадоха милиарди ор бюджета.

С подобни статии, жилищната мафия подканва хората да се тъпчат в изброените градове, а останалата част от България се превръща в резерват ....

А кво стана с Къщите за тъщи?

Абе отиде ли Радев някъде...

Глупости, пълно е с празни апартаменти ново строителство, но никой не ги купува. Тези цени са исканите цени, но дали има будали да ги дават за една панелка ....

И повече ще гони, щом Тиквата наливаше безконтролно пари в администрацията за да гласуват за него! Това са заплати, бонуси, стимули, които всички ние с вас плащаме!

Купих в Пловдив за 1248 евро на квадрат. До МОЛ Пловдив новите комплекси.

Аз също купих близо до Мол Пловдив на 650 евро преди 3 години. Имал си бол пари - дал си.

Хаха, това ме разсмя!

Познайте кой шеги изкупи. У кого са парите. У тези които 12 години крадоха милиарди от Европа.