Зеленият водород може да стане лидер в енергийния сектор

В индустрията са уверени, че търсенето в най-напредналите страни ще процъфтява, стига правителствата да улесняват лоялната конкуренция

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Продава в Англия втечнен водород

Няма как от и без това безнадеждно недостатъчната ВЕИ да се произведат смислени количества водород. Ама нека опитат. Тогава Газпром ще изкара на пазара 4 пъти по-евтин водород от природен газ... и кой ще се хване за палците?

Ох, що ни мъ фанат мене?

Зеленият водород, който е като червения живак.

"Професорите" по-долу, обясняват с много доводи и доста убедително, как водородът, няма да го бъде и как всичко това са глупости. Аз пък съм убеден, че в бъдеше водородът ше е основнив енергоносител, по простата причина, че към него се пренасочват оргомни финансови потоци. Бизнъсът, университети, лаборатории, научни проекти, всичко това гледа къде са парите и ще направи и невъзможното за да ги вземе. Може би не след 10 или 20 години, но накрая водородът ще новия газ, стига да продължи огромното финансиране.

Една от причините светът да е на този хал е че се управлява от кабала неграмотни сатанисти като горния, които искрено вярват, че с достатъчно количество новонапечатани банкноти могат да пренапишат и законите на физиката.

Като знам кви пари се изляха за ВЕИ и къв е ефекта,, отсега мога да прогнозирам за водорода. Колегата е абсолютно прав за малоумието, което цари в Европа.

И какви пари малоумнико са се изляли във ВЕИ? Ефекта е невероятен. Германия от вносител стана износител на електроенергия.

пак счупия тъпомеру! водорода след добива е 50% КПД! след чисто горене с въздух е 95% ама има азотен окис -демек дъжд от сярна киселина!! клетки на водород -45% КПД и големи загуби на изтънчени "метали" и кво прай ся? умножаваме КПД и цункаме мияля!!!

Пич, как азотен окис - а пък демек дъжд от сярна киселина, бе аланкоолу!А Азотния оксид дава Азотна киселин, а серния оксид – сярна киселина, бе пишман алхимик!!!

Аз ограмотител няма да ставам! Който разбрал – разбрал, който не – да чете повече !!!

Глупости!

Зеленият водород НЯМА да може да се утвърди като лидер в енергийния сектор защото: 1. Добиването му не е икономически оправдано, понеже разходите за неговото получаване значително надвишават печалбите 2. Икономически най-оправдано е чрчз електролиза на вода в страни с най-евтина електроенергия (от ВЕЦ) като Норвегия и Канада. 3. Водородът има едно неприятно свойство, наречено ОКЛЮЗИЯ, т.е. безпрепятствено преминаване през метали, поради много малката му по размер молекула. На този принцип се получава най-чистия водород за нуждите на микроелектрониката – пропускане на водород през платинова ампула, през стените на която преминават САМо водородните, но не и другите молекули. Пресметнато е, че от Канада до Калифорния повече от половината ще бъде безвъзвратно загубен поради ОКЛЮЗИЯТА. 4. И накрая водородът е страшно пожароопасен. Примери – дерижабълът Хинденбург при кацането му в Ню Йорк през 1937 г.

"Пресметнато е, че от Канада до Калифорния повече от половината ще бъде безвъзвратно загубен поради ОКЛЮЗИЯТА. " Дай да го видим това смятане, че нещо не ти вЕрваме.

другото име на водорода е протон. Имаш ли протон, единичен или с един или два неутрона, то той все ще си намери електрон :)

Водородната молекула е 2 протона, някой друг неутрон и 2 електрона. За какви други електрони бълнуваш?

Студен синтез,а? D/H e 1/6500, Откъде ги извади тези 0,3% не е много ясно.А колкото до студеният синтез, реакциата е възможна с вероятност 1/ 100 милиона:) при условие,че използваш почти чист деутерий, а не D2O.A колко е енергоемка цялата работа -не ми се обяснява.

Бълнуванията и бленуванията продължават. .....екологично...

Стига с този зелен водород. Това е като електромобилите. Къде ще ги дяваме тия тягови акулулатори? Сигурно не всички ще карат коли??

Така ами. Убаво е на каруца. За кво ти е бензинови кои. Гърмят, объщт се, избиха сума хора. Я всички обратно на каруците с волове и коне. Сигурна работа. Няма да те остави на пътя. Добре че умните не ви слушат вас, че още щяхме да стоим по пещерите.

Че какво им има на каруците. :-) Знаеш ли колко бали товарехме едно време с дядо. БМВ-то не може да побере и 1/100 от това. :-)

ТЪПАНАР!...недоклатен.

Много "Аллах Акбар" го чака!!!

Въглердоните миризливи емисии да си заминат, както и всички ислямски, руслямски и други готованковци разчитащи на ресурсите си, а не на ума си - да си отидат на мястото.

Оти ни ма фанеш?

Оти не моА си намеря микроскопу да ти го намеря

Зеления водород от жълтия ток ;)

" ...стига правителствата да улесняват лоялната конкуренция" чакам ви в България, тук никой не знае какво е конкуренция

Глупости.