Зеленчуците и плодовете поевтиняха рязко в началото на юни

През отминалия месец май цените на храните на едро са спаднали с 3.93%, а от началото на годината са нараснали с 19.28 на сто

Обратно в новината

Коментари - Зеленчуците и плодовете поевтиняха рязко в началото на юни | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не цените на зеленчуците и плодовете създават проблеми, а цените на парното, електричеството, водата и горивата.

Да си вадиш заключение за инфлационните процеси наблюдавайки сезонни продукти. Чудно.

Зависи откъде пазарувате.

какъв е тоя зрял фасул в Ямбол на борса по 6,10 лв?! Тук в Русе е около 4-4,5 лв. килото на дребно.

Тия дето пишат тия статии ходили ли са на пазара или супера да видят какви са цените.

ами не знам кое е поевтиняло, кое е поскъпнало, ама на мен за година семейния дневен бюджет за храна от 50 скочи на 100 лева! иначе да, поевтиняха зеленчуците и плодовете малко и би трябвало още да паднат цените, все пак сме в сезон, лято е! Но всичко друго поскъпна сериозно!

3000 за храна... Ми да вземеш да спреш малко хайвера и трюфелите, а?

Надпреварват се да лъжат и тези хора ги наричат експерти. Да, експерти са по преувеличенията.

Гледам таблиците, чета статията и си мисля - яснооооо! Правителството на промяната свали цените. Ама преди малко се върнах от магазина - там не само че не са намалени, ами направо са си скочили нагоре. Кой ли ще да е виновният? Явно е касиелката от супермаркета! Тя е вдигнала цените! Направила е ОПГ с онези дето подреждат щандовете и гондолите и са вдигнали цените! Нихната мамка! Правителството е невинно! Касиерката е виновна! Тя е вдигнала цените в рамките на хибридните атаки на орките от Кремъл! Терористка! Саботьорка! Путинистка! Рашистка! Русофилистичка! Да съборим МОЧА! Да депутинизираме България! Само така ще свалим цените!

Облечи си шаяците, грабни кремъклийката и ако имаш черешово топче още по-добре. И вдигни възстание срещу Киро и Асен и високите цени. Насетне като ти приключи възстанието се пребройте колко души сте. Ще се окаже, че сте Сульо, Пульо и Атанас.

За всяко повишаване на цените е виновно правителството! За всяко поевтиняване са виновни обективните фактори! Какво не е ясно?!?!

Естествено, че поевтиняват в сравнение с май, това е сезонно поевтиняване. Гледам, в таблиците пише кашвкавал 15 лв/кг и сирене 10 лв/кг - къде това, да отида да си купя? В магазините кашкавалът отдавна прехвърли 20 лева, сиренето е около 15.

Да е "рязко", да е рязко... Колко да е рязко?... След като първо се качиха с 200%, сега били паднали с 10%. Спад голям!

се вижда че всичко е поскъпнало ама в заглавието пише че са поеФтинели,аман от вас бе стъкмисти прости