Зелената надпревара започна: Кои са големите проекти и колко струват

"Зелен" и "син" водород и нова инфраструктура ще заменят традиционните източници и модели за производство и доставки на енергията, която всеки от нас използва всеки ден

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изпуснат е доста важния въпрос"Какви ще са екологичните щети от тези зелени проекти? Не мигайте на парцали! Всичките тези зелени проекти нанасят щети на екологията.

тез дървени философи знаят ли при каква температура гори водорода? знаят ли че се отделят азотни окиси които стават на азотна кисилина??

Да, единици ще станат още по-богати а ще плащат всички. Няма граница за алчността. Природата ще си отмъсти. Никой не говори за края на дирижаблите преди по-малко от 100 години. Летели са с водород и са изгорели доста ....

Във връзка с по-долния ми коментар за безумието на водородната енергия ... При максимално КПД от 80% на електролизата, за добивът на 1кг водород са необходими около 65 кВт/ч енергия. При последващо изгаряне на водорода с кислорода, КПД-то на усвоената енергия е около 70%. Така близо 50% от входящата енергия се губи! Който не вярва да провери фактите!

За добив на водород първо трябва енергия, много енергия. Тя може да дойде (при досега съществуващите технологии) само от АЕЦ. Всичко друго са празни приказки.

Факта, че има толкова много мераклии за усвояване на едни пари, ясно подсказва какви са целите им. Все още техническите въпроси около съхраняването и транспортирането на водорода не са решени и не е ясно как биха се решили. Също, както от преди близо 70 години започна да се говори, че ще преминем към ел. енергия от термоядрен синтез, ама още няма изградена подобна централа.

най лесно се краде от огромни "инвестиции".

и понеже са ги направили за ТВОЕ добро, трябва доживот да им плащаш и ти и децата и внуците ти, нищо, че нито си го искал, нито ще го ползваш.

Ние пак ще сме последни.

Водородът не е шега работа, нищо общо с природния газ или пропан-бутана! Физико-химичните му свойства са такива, че боравенето и съхраняването му в големи количества е изключително опасно! Газопровод за водород ще е най-голямата глупост, материалите за пренос на водород са много скъпи, а рискът при пробив или теч е няколко степени по-голям от природния газ. А животът на металите при наличие на водород се скъсява многократно от проникването му в кристалната решетка. Да се добиват кислород и водород чрез електролиза и после да се горят на ново е изключителна глупост от към КПД! За тези разходи, които са предвидили, ще се построят значителен брой реактори, които ще гарантират сигурна и чиста енергия за години на пред! Явно всичко е само за да се усвояват пари на данъкоплатците и индустрията "да върви" макар и с безсмислени и неефективни дейности. Все едно гледам годините на соца и високо неефективната индустриализация по СИВ.

Ааа, да - водород - последното убежище на петролните компании.

Някаква алтернатива на водорода ли знаеш?

Докато тъпънарите европейци хвърлят пари на вятъра,останалият свят ще използват евтините въглища и ще си кривят калпаците !

Или автора е много компетентен или това е подготовка за голямото крадене....от проекти за ЗЕЛЕНО СИНЯ...задница

Имам усещането, че се прави опит да се заобиколят утвърдени играчи в схемата за да се усвоят едни пари от новите мераклии за бързи и лесни печалби. Където има бърза печалба обикновено природата винаги губи.

Слагам помпи и маркучи и започвам да точа сероВОДОРОД от Черно Море .Кръчмата на плажа в Сл.Бряг става депо за ВОДОРОД

Ще подбия цените на Марешки всички таксиджии и бусове ще зареждат от мен

До месец ще сложа фотоволтаици на покрива и енерго дружествата и всички частни фирми на наши хора да го духат. Ставам енергийно независим и си избивам инвестицията за няколко години. После ползвам това, което си изкарам. Няма да плащам 80% от сметката за разни такси, парите от които в последствие не се реинвестират в мрежата.

само да те светна, че със закон правят такива независими да плащат висок данък, защото някой, без да те пита искаш ли, е решил да изгради огромни неефективни мощности на огромни цени да осигури на стадото два пъти необходимото при свръх свръх потребление и сега всички искат и вече почти могат да стават независими, а този някой има предвидено да дои за десетилетия от обществените цици, и също, като се оттеглят от политиката, политиците ги назначават експерти в енергийните дружества за вярна служба в млеконадоя. в слънчева испания вкараха закон само, ако живееш далече от кабел и цивилизация можеш да си електро независим. иначе ще плащаш, нищо, че не потребяваш както плащат на топлофикациите хората със свалени радиатори.

И аз да те светна, че данък за собствени мощности няма да плащам. Нека ме съдят :)

Европа е гъсто населена , авторе! И къде забърка атома в тази статия?

Ха ха, новата зелена измама започна. ЕС ще инвестира незнам си колко стотици миларди в проекти за водород и веднага се намериха меркалии да ги усвоят. Същото беше и с фотоволтаиците до 2012 г. Прави се това, от което могат да се приберат пари от ЕС. :)