Коментари - Защо Турция се интересува толкова много от БРИКС | Бизнес.dir.bg
назад

Защо Турция се интересува толкова много от БРИКС

За Анкара е важен икономическият потенциал на страните от групата. Освен това е разочарована от зациклилия процес на присъединяване към ЕС и търси алтернативи

Обратно в новината
| Автор: Синхуа*

Коментари - Защо Турция се интересува толкова много от БРИКС | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БРИКС не е икономически блок- той нито има безмитна зона, нито обща валута или някакви общи икономически правила ил пък търговски връзки. Брикс- това е годишна среща и една неголяма обща банка.

Особенно ЮАР в БРИКС. Време е гиганта в икономиката, Северна Корея, да влезе в организацията. Тогава Г-7 ще се предаде. За справка: до 1965г Сингапур е буренясал остров 700 кв.км., където се внася питейната вода и пясъка за строежите. Днес Сингапур е СВЕТОВНА ИКОНОМИЧЕСКА СИЛА. Извод: въпросът не е в размера а в начина организация на обществото и икономиката.Само в Марксизъмът-Ленинизъмът количествените натрупвания водят до качествени изменения.

ЕС държи Турция в наведено положение от десетилетия... ЕС полека-лека от чисто финансова диктатура напосладък взе да се проявава и като политическа тоталитарна организация. БРИКС, поне засега, декларира единствено икономически цели... някога в далечно бъдеще икономическите взаимозависимости могат и да породят политически мераци сред БРИКсаджиите, но поне засега такива няма, та и затова доста държави имат мерак за членство;)

Потенциал, не потинциял! Аман!