Коментари - Заради 9-ия пакет санкции: България може да изнася нефтопродукти от руски петрол само в Украйна | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да продаваме на украйна ... хаха, ей голям виц. И те ще ни го платят в гривни през 2088. Момента, в който Русия ни спира нефта е близо. Но няма страшно - същият ще го купуваме от Индия с 50% надценка.

Нищо, ще даваме на окрайна, Само че без пари, защото да чакаш от укрите нещо е като да чакаш от умрел писмо хе хе хе хе..

"австрия управлява света" е девиза на Сакскобурготската династия, сиреч те управляват света. И си е така, като близки роднини на всички кралски семейства в Европа Освен където ги натириха завинаги, като Франция, РУсия, Гърция. А БГ полази на четири и го прибра тоя , заедно с разни калини и други безполезни.

Спокойно можем да не се съобразим с тази санкция, но си трябват топки като на Орбан. Шенген нищо не ни носи, но Нефтохима ни носи доста пари.

Носи пари на Лукойл, които от 20 години не плащат данък печалба.

Не разбирам. Никой не може да ни каже, къде ще продаваме продуктите. Ние сме уж суверенна държава и не могат да ни нареждат, какво да правим.

Честито, Евро-Клошари!

Браво,бой по мафията от Русия!

Москва очаква (сиреч се надява) проблемите да се задълбочат, а пък ние се надяваме Раша да фалира. Така, че всеки с надеджите си.

Тези санкции се превърнаха в някакви търговско дипломатико-политически чекии....

Скоро Лукойл ще стане пак български.

Направо да зареждат самолетите и да им ги изпращат на украинците. Страхотна новина.

КОЙ ОТ БЪЛГАРИЯ СЕ ПОДПИСА ЗА ТОВА РЕШЕНИЕ? КОЙ?

Аз и всички, които познавам

България няма право на глас и на мнение. Всичко се решава "думоткратично" в Брюксел. Защо тогава се морим да правим правителство? Така или иначе, който дойде ще прави каквото му наредят.

Днес на бензиностанциите на ОМВи нямаше обикновен дизел. Защо ли?

Тоест санкциите са срещу Жългария,защото в същото време Турция и Сърбия,Армения и Казахстан ще продават руски петролни продукти и на Франция,и на Германия,и на койтонси поискат.А на всичкото отгоре " великото " членство на България в ЕС ни позволява само да си блъскаме главите в стената на отчаянието,докато украинци,сърби,турци,казахстанци...цялата сборная на бившият СССР са ориемани със статут на бежанци,настанявани моментално в жилища,с осигурен статут за започване на трудова дейност. Мечтая за няколкостотин бомби в ЕС-парламента ...ЕС,в който ни натика арабинът от цигански произход,фашистът холокостаджия,безсрамният туркофил,сърбофил,кремълофил,влахофил,грекофил Симеон Сакскобурготски. А не виждам един-единствен българин,който да отиде в Брюксел и Страсбург и протестира срещу предоказаният геноцид срещу Българите.За сметка на това българдките татковци и мами са ултрадоволни,че малолетните им щерки са курви на алжирци,турци,цигани,араби и други с немски,френски и едикакви си още западни паспорти. Да ви се изсера в устите минетджийски ,бивши българи и настоящи роби(по собствен избор) .Вие сте небивал позор за Българската историчност.Вие сте позор в очите на Майка България!

А някой от нашите пишман министри е спал, и не, барабар с Радев, и са подкрепили това. Февруари Лукойла затваря. Честно казано си го заслужаваме, с пишман евроатлантиците в парламента, с президент като Радев. Хак да ни е. Даже и в най-лошите случай можеха да го изпазарят за Шенген. Те пак гъза си дават безплатно. Трагедия.

Като затвори - национализация и почва да работи с друг петрол. И да плаща данъци.

Държавата да поеме Лукойл като в Италия и без това само крадяха от България през тези години и не плащаха данъци.

А ти ли ще доставяш петрол духльо

То хубаво, а петрол от къде? С не руски петрол пада КПДто на рафинерията, а за екологичните последствия за Бургас няма нужда да говорим. И без това и в момента в тоя град е ужас.

Пълни глупости. Петролът е въпрос на настройка на процесите. Пренастройката отнема седмица. Нито има последствия, нито нищо. Дори напротив з ръй като руският петрол е скапан, с много сяра, може да се вдигне малко "КПД" -то.

Да, да не говорим, колко ще се вдигне КПД то като почнат да плащат по 1 милиард данъци годишно. Щото сега толкова крадат от България.

Не само Лукойл може да внесе руски петрол в Нефтохим-Бургас. По същата логика в момента внасяме руски газ, без Газпром.

Смърт за ЕС, свобода за България

Не мога да разбера какво чакат хората в ЕС и не скочат да избесят тези еврогейски некадърни продажници.

Ами ние какво чакаме ?

И аз се чудя ти какво турсиш тука, ами не забегнеш към русийката? Там православни чеченци редовно ще ти възмажават сфинктера. Обаче всичко ще е наред, всеки път ще ти казват "но хомо". И ти ще си щастлив и мъжествен.

Лукоил изнася само 50 % от продукцията си в ЕС. Така, че няма страшно, ще намалеят печалбите наполовина, от данъка за енергийни компании който гласуваха вчера нашето НС ще загубим 350 милиона - половината данък и ще съкратят Лукоил няколко хиляди работници. Все хубави неща и най-вероятно ще трябва да поскъпнат горивата защото една рафинерия като работи на 50% не е особенно ефективна.

Не позна. Понеже рафинерията има санитарен минимум на производство, който не може да се поеме от вътрешният пазар, тя ще трябва да спре работа

ЕС нарежда на България какво да прави във всяка област на живота.

Такава "държава" като България се нарича КОНДОМИНИУМ (проверете в речника каво означава) - такава каквато е Андора .

Хората в ЕС страдат заради некадърната политика на еврогейските чиновници.

Оправихме се и без руски газ ще се оправим и без руски петрол. А русофилите ако искат руски петрол да заминават в Сибир с туби. ЕК разрешава износа на петрол от Русися с туби. Така че другари качвайте се на колите и замивайте за Сибир.

Ами не сме се оправили без руски газ, просто минава през посредник.

Неграмотен некадърник.

Я си еби майката шебек.

Ало.... и аз ругая бг правителството и европедалите както всички нормални българи, а моя коментар го изтрихте.... не е демократично някак си!

Ти си само педал без евро в джоба.

Руснаците може и да ни спрат доставките на петрол. Изобщо не сме някакъв фактор във външната им търговия и ще си го преместят в другия крачол ама няма да позволят да изнасяме петропродукти само и единствено за украйна . Така че стягайте коланите !

И като спрат какво? Петрол се внася лесно, за разлика от газа. Тъкмо може малко данъци да влязат в държавата, като отстраним руските кръвопиици.

От българска страна кой дипломат изрази съгласието на България за този пакет санкции с ограниченията в износа на Лукойл Нефтохим Бургас? Кой нареди на дипломата да поддържа тази позиция? Имена, ЕГН-та, длъжности.

Има два варианта на ситуацията. Първият е русия да ни спре петрола и втория ще се случи голяма авария в нефтохима и няма да бъде възтановена с месеци . И в двата случаи губим. От всичките санкции срещу русия ставаме все по бедни и много фирми и земеделски стопани ще фалират. Бюджетния дефицит на България догодина няма да е 14 –15 милиарда а ще е почти двойно повече.

Ние и досега изнасяме основано за Украйна. Нещо не дъм видял да е спрял петрола.

Разбира се, че тази политика не е устойчива, тя е санкционна политика! Тя е временна, до постигане на целта, заради която са наложени санкциите. Разбира се, че санкциите не се налагат, за да носят печалби, те се налагат, за да се постигат политически цели чрез икономически механизми. Не си прав и по конкретните разсъждения. Цените на вътрешния пазар няма да паднат. Само цялото количество дизел след преработката на петрола ние ще можем да го изразходваме. Всички останали продукти, включително и бензина, не можем да ги изразходваме, поради ниското потребление на тези продукти у нас. В Европа руски петрол вече няма да се внася, с изключение на четири държави за две години. Но поначало не се внася много такъв петрол. Аналогът му е с около 30 % с по-висока цена, но той пък е с друго качество. И те така!

Браво правилно решение. Хак им е на андрешковците от правителството. Разрешиха дерогация специално за България а тъпите андрешковци искат да изнасят петролни продукти за Европа за да печели Лукойл и Русия. Мизерници така им се пада. Пусни кучето под одъра за да се качи на одъра.

Ааа Възраждане беше лошо нали? Стойте сега както ви наредят (студено) и където ви наредят (ъгъла)

За да има мир Израждане с Копейкин в Сибир.

Мда.. с това автоматично ЕС ни отрязаха едни 20 милиарда лева износ (според данните от нси). Или поне 20 милиарда легален иззнос, хаиде трафикантите на имигранти, да слагат туби вместо седалки, и да си припомним как беше 90те с ембаргото на Сърбия... Лукойл да намали цената и да отвори още бензиностанции по граничните пунктове в България с Гърция, Румъния Македония и можеби Сърбия. Поне така повече пари от данъци и труд ще остават в България.

Отрязаха Путин, не България. То ако Лукойл искаше да дава пари на България, то щеше да го направи подлединте 25 години, ама не - огромните пебалби за наша сметка отиваха в Русия.

Щя ме прощавате но пишете глупости от незнание... Лукойл е холдинг - група от фирми с един собственик, опериращи в различни държави. За Европа собственика е "Лукойл Юръп Холдингс" регистриран в Холандия ! С други думи всички Лукойл фирми в България се отчитат и пращат печалбата си на "Лукойл Юръп Холдингс", която данъчно се облага по Холандските закони и парите влизат в Холандския бюджет ! В българския влизат единственно акцизи и ДДС от продукцията която Българските фирми от Лукойл холдинга реализират на нашия вътрешен пазар ! По данни на НСИ (публични са може да ги видите в интернет) износа на България от горива и масла за ЕС е 10 милиарда лева, за трети страни 6. Сега това ще е 0 дори по-лошо - , защото ако се дава на Украйна то няма да се плаща на момента или въобще няма да се плаща, понеже Украйна пари няма, икономика вече няма, хора там не останаха, и я карат на просия от ЕС и САЩ. Сложете в сметката и продукти производни от петрла които също се правят в България и изнасят... Даже сумата от 20 милиарда лева на година може да е занижена. На Путин нищо не са му спрели, и няма и да му спрат, защото освен 1 милиард в ЕС и САЩ на планетата има още 7 милиарда души които са гладни за енергия. Учудва ме дебилността и арогантността с която ЕС и САЩ си мислят че само те имат парите и привилегиите да купуват от някого стока, но е разбираемо след като парите в западния свят са станали цел а не средство. Да не говорим и че има стотици хиляди спекуланти и трафиканти по света които потриват ръце за някоя тлъста схема и вече дори за намерили начин да заобикалят тези глупости със санкциите.

Принципно, тази забрана има една полза, цените за вътрешния пазар ще паднат доста, защото ще има свръхпредлагане, няма да могат да изнасят. Като цяло обаче действията на ЕС са самоубийствени, защото в страните където няма Руски енергоресурси цените на аналозите им ще са по-скъпи или пак ще са Руски, но през посредник. Това води до парализа на икономиката държавите членки от ЕС и догодина ще се гледат вълна от фалити поради неконкурентноспособност. Руската икономика също ще се свие, но за нея последствията няма да са толкова големи. Накратко, политиката е, на мен ми зле, за да може и на съседата да му е зле, обаче съотношението не е пропорционално, подобни политики не са устойчиви и водят само до проблеми.

Трябва да реши руснаците да дарят оръжие на Украйна.

ИЗРОДИ- СЕГА СЛЕД КАТО ЛУКОЙЛ ЗАТВОРИ КАКВО ЩЕ ПРАВИ БЪЛГАРИЯ ???

Каквото за всички българи, тва и за гол Асан!

Няма нужда да затваря - има е неруски петрол. Ако не им изнася - да продава рафинерията. То и без това само ни точи последите 25 години - в особено големи размери. И има достатъчно рафинерии в региона.

Вземи се ограмоти малко, има официална статистика, Лукойл дава последните десетина години средно 10% от БВП и внася в бюджета 25%,ако можеш смятай много ли е, малко ли е, а и да знаеш 30% от нефта е от Киркук...

Ми България може да забогате малко, като започе да получава данъци от новите собственици. Рафинерията може да работи с всякакъв петрол - въпрос на настройка. А за разлика от газа, петрол се внася лесно.

- Аз разпореждам: На Хамериканската територия Абсурдистан, всичкото дизелово гориво произведено в руски нефтофим с руски нефт, да се изнася за Усрайна. Не ме интересува, че нямало да останат количества за наш'те пуделчета от територията Абсурдистан. Койт' не слуша, ша му пратя Бай дън - бидоня.

Погледнато формално може да изнасяме и за Крим. Той е украински според ЕС

ЕС ни казва кога в кенефа да ходи е по и колко да сереме !!!! Аре къш от този идиотски съюз

Някой ако може да ми припомни, кога България е станала колония или васал на Брюксел, че разни тамошни дебелогъзовци да ни нареждат какво можем и какво не можем да правим. Свобода на България, смърт на ЕС

Обратно в рашистан!

Въпросът е защо още е колония на Русия и ни източват милиарди най безочливо вече 25 години?

Ако изнасяме за усрайна руснаците ще ни спрат петрола и на нас и ще ми лапате дедовия после .

Думата на Козяк е закон, квот' кажат НАЧАЛНИЦИТЕ, квот' кажат!

Козяк няма нищо общо!

След края на 2024 година Европа става независима от руски енергоизточници и суровини!

Да, независимо ще може да си седи на тъмно и на студено

Циклони, я ми кажи, Западна Европа като беше независима навремето от ресурсите на СССР, а ние бяхме зависими, кой стоеше на тъмно?

Руска фирма с руски суровини, ще снабдява украйнски танкове и самолети с гориво, които се бият с руснаци. Явно парите не миришат. Бизнеса и комисионните трябва да се уредят.

Те го правят и в момента. - нафтата за украинските танкове е руска.

От ЕС вече нищо не става. Преди имахме ползи от членството. Сега имаме само загуби. А и ни третират като някакви отрепки трета ръка. Напускане на ЕС незабавно!

Що бе усраните Хохли по ли им леко га ги праскат с пари дето са ги дали за нафта!?Да ви шибам у срания и лицемерен ЕС!

В САЩ и Европа нямаме приятели, нито съюзници, нито съчувстващи, нито даже хора, които им е безразлично, а само ВРАГОВЕ, лицемерни, нагли и самодоволни.

Керосин за Украйна?? Че на тях останаха ли им самолети?

Останаха, но освен това тепърва ще се увеличават!

"България може да изнася нефтопродукти от руски петрол само в Украйна" Може да изнася срещу какво....Срещу още украински мигранти, срещу още подарени оръжия, срещу още безвъзмездна помощ, в името на митична евроартлантическа солидарност или....

Лукойл България ли е? Не е ли частна компания, която може да търгува с който си иска? Ако не й изнася затваря, пуска кепенците. А бензин за България - от краваря? Как? На каква цена?

Все пак по данни от статистиката Лукойл дава средно около 10% от БВП и около 25% от постъпленията в държавния бюджет ???

Радев, подписал тези санкции е предател. Американски чифутски шпионин.