Заплатите в IT сектора у нас: От 5 хиляди до петцифрени възнаграждения

В допитването на "Ноубъл Хайър" са се включили общо 3828 души, като повече от половината са софтуерни инженери

Обратно в новината

Коментари - Заплатите в IT сектора у нас: От 5 хиляди до петцифрени възнаграждения | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така, скоро няма да има нищо друго в България освен IT и цигани! Ама то явно и друго не и трябва на тая държава

и цигани, които са ИТ. Недей дискриминира, не е европейско! Слава Украйне, фак Раша и разните други идиотии, които някой пише за 4к лева на месец. Приятна вечер!

и строители, по които ИТтата ли пилеят парите..

И кypви! Не забравяй за какво си харчат парите ИТ-тата. А някоя като се закачи за постоянно и забременее - и за ипотечни кредити.

5000 лева на месец пари ли са в наши дни...

Баси глупостите. Такива заплати се броят на пръсти. Масовката в ИТ-то е под 5К.

Статията е платена реклама на агенцията, та леко не им вярвам на данните. Хайде коментиращите от сектора да кажат тяхната заплата отговаря ли на дадената статистика? Моята не.

Сметнете си го сами. Ще ви дам жокер - преди 15 години ставката на човекоден беше 200-250 евро, за експерт средно ниво. Сега е ... Преценете колко от това трябва да получавате.

Горките германци, там само 15% получават над 2.500 евро нето на месец, а цените доста по-високи от тези в България...

Много занижени ми се струват данните в нашта фирма новобранците почват нма 7 хиляди, а началниците взимат по 15-20 хиляди и бонуси

Но това е ставката към клиента 30 до 60 евро на час е норма. Над тези суми клиентите могат да си намерят служители локално и аутсорсинга няма много смисъл. А колко ще вземаш като заплата на края на месеца е въпрос на "преговори" и "пазар"... В БГ спецове средно ниво я вземат 10-20 евро, я не..

да ходим да сме новобранци там...

са пълни загубеняци. 60% живеят под наем от заплата до заплата...

Горе долу е така. При аутсорс се взима по 2, по 3...а ако сте достатъчно смели, едно ЕООД и край с това някой тунеядец да краде труда ви- в нашата сфера връзки се създават много лесно

Работим за жълти стотинки един ИТ в Германия почва на 10.000 евро а опитните и менижърите по 20-25.000

Пълни гпупости са това, заплатите започват от 1800 лв. за студенти, средните са по 2-3000хил. Малцина са тясно специализирани, които взеимат от 5К нагоре. Ако има такива заплати, България няма изобщо да бъде дестинация за аутсорсинг. Затова нивото се държи ниско.

Тия 10к го зарежи понеже са бруто. Нето джавистите в Германия са на 3-5к.. Моу данъци мноу нещо...

Ако си некой малоумен съпортаджия ниво 1 или тек писарушка какво очакваш?

ако кво прав ИТ-то в БГ освен съпорт и разнебитени стартъпи? Меринджей 8-10 Лийдовете са на 6-7к Синиъртите на 4-5 Средна хубост на 3-4 Джуниърите на 2-3 Кое не е ясно ?

Като им прибере държавата половината пари и като платят след това 1000 евра квартира и работите стават същите. Разходите за живот там са значително по-високи.

съм въпросният тунядец! Намирам и УНЕЖДАВАМ клиенти за да имате работа! Намирам проекти за да имате работа. Намирам и наемам офиси за да имате работа! Плащам ви на 20-ти всеки месец за да имате работа. Аз без вас мога...ще ида на село и ще копам картофи и ще ги продавам, защото ЗНАМ как да намирам клиенти и да продавам! И пак ще изкарвам!!! А вие..ще чукате код в къщи и ще чакате някой да ви намери и да ви предложи пари и работа - а света не работи така. И ще си умрете от глад но заедно с вашият вече НИКОМУ непотребен, така наречен труд! Труда не струва пукната пара ако има много хора които го правят и тези които плащат за него или не могът да те намерят или намират още 1000 като тебе и си избират някой друг.

Ми кво прай ИТ-то. Пише софтуер за автомобилната индустрия, за петролната, за електроуреди и кво ли още не. Аутсорсинга не е вкаран тука.

Докато има идиоти да ти вярват на тъпотиите ше е така- хубавото е че са плахи, неопитни и обикновено без знания...и аха аха се осаферят и си пак в търсене, за новата порция новобранци :)

Софтуер за авто пишат 2-3 фирми с 200-300 човека тотал и пак 100% вършат само черната работа на шепа западни дизайнери и архитекти. А кво правят останалите 20 хиляди.. ? Само не ми казвай изкуствен интелект и квантови компютри, че всички ще разберат, че пиеш по време на работа...

Ми ходи да копаш картофи на село и ги продавай по 60 евро килото да те видим. Не сме 2009-та година вече. Ти на където си тръгнал, ние от там се връщаме моето момченце...

Ей кво сте ги захапали тия ИТ-та. 50 000 са, при 2 милиона работещи...

Пак са объркали заглавието: Средната заплата в големите фирми в ИТ сектора в гр. София !

... и махни 150 000 чиновници, 60 000МВР, 25 000 Военни, общински, римляни т.н. паразити смучещи бюджета

Завист и злоба.

В фирмата където работя - IBM Cloud Architect и други подобни са по 7 000 евро бруто

Пълни глупости, работя в ИТ сектора от 20 години, от които 15 в БГ. Над 7к вземат само мениджърите, масата е на 3-3.5к, а стартовите позиции са на около 2к. Говоря за нето заплати, в някои фирми има и добри бонуси, но само в някои.

Ами те 95% от тия фирми са в София все пак.

Май сме в различни ИТ сектори :) Или е време да смениш работата. В последно време хора с по 3-5 години опит ми идват на интервю, никой не иска под 5-6 чисто.

Много си прав. Наскоро ремонтирах и оборудвах апартамент, майсторите си докарват повече от мен а данъци йок - щото всичко е в брой.

Малко е според зависи. Ако си в кол-център, ще си под 5к Ако тепърва навлизаш в индустрията - пак. Ако си по-солиден средна класа кадър, с поне 5-6 годинки стаж, ще си около 5-6. Старите кучета спокойно са на 8-10-15 спор д зависи кой къде се е уредил. И не, няма нужда да си 'мениджър' - тия даже вземат по-малко. Но като с всяка друга професия - трябва да си сериозен и да си разбирал от работата.