Заплатите в IT сектора у нас: От 5 хиляди до петцифрени възнаграждения

В допитването на "Ноубъл Хайър" са се включили общо 3828 души, като повече от половината са софтуерни инженери

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Малко е според зависи. Ако си в кол-център, ще си под 5к Ако тепърва навлизаш в индустрията - пак. Ако си по-солиден средна класа кадър, с поне 5-6 годинки стаж, ще си около 5-6. Старите кучета спокойно са на 8-10-15 спор д зависи кой къде се е уредил. И не, няма нужда да си 'мениджър' - тия даже вземат по-малко. Но като с всяка друга професия - трябва да си сериозен и да си разбирал от работата.

Пълни глупости, работя в ИТ сектора от 20 години, от които 15 в БГ. Над 7к вземат само мениджърите, масата е на 3-3.5к, а стартовите позиции са на около 2к. Говоря за нето заплати, в някои фирми има и добри бонуси, но само в някои.

Май сме в различни ИТ сектори :) Или е време да смениш работата. В последно време хора с по 3-5 години опит ми идват на интервю, никой не иска под 5-6 чисто.

В фирмата където работя - IBM Cloud Architect и други подобни са по 7 000 евро бруто

Пак са объркали заглавието: Средната заплата в големите фирми в ИТ сектора в гр. София !

Ами те 95% от тия фирми са в София все пак.

Ей кво сте ги захапали тия ИТ-та. 50 000 са, при 2 милиона работещи...

... и махни 150 000 чиновници, 60 000МВР, 25 000 Военни, общински, римляни т.н. паразити смучещи бюджета

Завист и злоба.

Пълни гпупости са това, заплатите започват от 1800 лв. за студенти, средните са по 2-3000хил. Малцина са тясно специализирани, които взеимат от 5К нагоре. Ако има такива заплати, България няма изобщо да бъде дестинация за аутсорсинг. Затова нивото се държи ниско.

Ако си некой малоумен съпортаджия ниво 1 или тек писарушка какво очакваш?

ако кво прав ИТ-то в БГ освен съпорт и разнебитени стартъпи? Меринджей 8-10 Лийдовете са на 6-7к Синиъртите на 4-5 Средна хубост на 3-4 Джуниърите на 2-3 Кое не е ясно ?

Ми кво прай ИТ-то. Пише софтуер за автомобилната индустрия, за петролната, за електроуреди и кво ли още не. Аутсорсинга не е вкаран тука.

Софтуер за авто пишат 2-3 фирми с 200-300 човека тотал и пак 100% вършат само черната работа на шепа западни дизайнери и архитекти. А кво правят останалите 20 хиляди.. ? Само не ми казвай изкуствен интелект и квантови компютри, че всички ще разберат, че пиеш по време на работа...

Работим за жълти стотинки един ИТ в Германия почва на 10.000 евро а опитните и менижърите по 20-25.000

Тия 10к го зарежи понеже са бруто. Нето джавистите в Германия са на 3-5к.. Моу данъци мноу нещо...

Като им прибере държавата половината пари и като платят след това 1000 евра квартира и работите стават същите. Разходите за живот там са значително по-високи.

Горе долу е така. При аутсорс се взима по 2, по 3...а ако сте достатъчно смели, едно ЕООД и край с това някой тунеядец да краде труда ви- в нашата сфера връзки се създават много лесно

съм въпросният тунядец! Намирам и УНЕЖДАВАМ клиенти за да имате работа! Намирам проекти за да имате работа. Намирам и наемам офиси за да имате работа! Плащам ви на 20-ти всеки месец за да имате работа. Аз без вас мога...ще ида на село и ще копам картофи и ще ги продавам, защото ЗНАМ как да намирам клиенти и да продавам! И пак ще изкарвам!!! А вие..ще чукате код в къщи и ще чакате някой да ви намери и да ви предложи пари и работа - а света не работи така. И ще си умрете от глад но заедно с вашият вече НИКОМУ непотребен, така наречен труд! Труда не струва пукната пара ако има много хора които го правят и тези които плащат за него или не могът да те намерят или намират още 1000 като тебе и си избират някой друг.

Докато има идиоти да ти вярват на тъпотиите ше е така- хубавото е че са плахи, неопитни и обикновено без знания...и аха аха се осаферят и си пак в търсене, за новата порция новобранци :)

Ми ходи да копаш картофи на село и ги продавай по 60 евро килото да те видим. Не сме 2009-та година вече. Ти на където си тръгнал, ние от там се връщаме моето момченце...

Много занижени ми се струват данните в нашта фирма новобранците почват нма 7 хиляди, а началниците взимат по 15-20 хиляди и бонуси

да ходим да сме новобранци там...

Статията е платена реклама на агенцията, та леко не им вярвам на данните. Хайде коментиращите от сектора да кажат тяхната заплата отговаря ли на дадената статистика? Моята не.

Сметнете си го сами. Ще ви дам жокер - преди 15 години ставката на човекоден беше 200-250 евро, за експерт средно ниво. Сега е ... Преценете колко от това трябва да получавате.

Но това е ставката към клиента 30 до 60 евро на час е норма. Над тези суми клиентите могат да си намерят служители локално и аутсорсинга няма много смисъл. А колко ще вземаш като заплата на края на месеца е въпрос на "преговори" и "пазар"... В БГ спецове средно ниво я вземат 10-20 евро, я не..

Баси глупостите. Такива заплати се броят на пръсти. Масовката в ИТ-то е под 5К.

5000 лева на месец пари ли са в наши дни...

Горките германци, там само 15% получават над 2.500 евро нето на месец, а цените доста по-високи от тези в България...

са пълни загубеняци. 60% живеят под наем от заплата до заплата...

Така, скоро няма да има нищо друго в България освен IT и цигани! Ама то явно и друго не и трябва на тая държава

и цигани, които са ИТ. Недей дискриминира, не е европейско! Слава Украйне, фак Раша и разните други идиотии, които някой пише за 4к лева на месец. Приятна вечер!

и строители, по които ИТтата ли пилеят парите..

Много си прав. Наскоро ремонтирах и оборудвах апартамент, майсторите си докарват повече от мен а данъци йок - щото всичко е в брой.

И кypви! Не забравяй за какво си харчат парите ИТ-тата. А някоя като се закачи за постоянно и забременее - и за ипотечни кредити.