Заплатите в България: От най-ниското до най-високото стъпало в ЕС

Почасовите разходи за труд в ЕС варират от 8 (в България) до 51 евро (в Люксембург). Но през 2022 г. в България са се увеличили най-много

Обратно в новината

Коментари - Заплатите в България: От най-ниското до най-високото стъпало в ЕС | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Между заплащане за ТРУД и присъствие на работното място

_stankow

Добре де, 33 години вече. Уж щяхме да се сближаваме ? А то все сме си най-накрая и разликата расте. Какво не ни поискаха - него не дадохме. Всичко ни взеха - мини, заводи, банки, армия, реактори, собствена валута. Каквито закони не поискаха - тях не приехме. И все най-бедни, и все най-лоши, все най-натяквани ? Ами като не могат западняците да управляват ефективно заводите, които дядовците и бащите ни построиха с пот, кръв и глад, като не ни харесват, ами всеки да си хване пътя, не ги задържаме ! Да ни върнат банките, мините, заводите по цената по която ги купиха, плюс лихвите и да си намерят друг да им работи ! Да не сме женени за запада ?

Кой кондом лъжлив е писател на тази долнопробна и лъжлива статия.....

Некадърните журналя пак лъжат като разпрани в заглавието. "Разходи за труд" е различно от "заплати".

Стига сте се правили на улави, нещата не са съпоставими на 100%, много фактори оказват влияние. И тук да кажа за цените на стоките. Престанете да говорите, че стоките са по-скъпи в българските магазини заради транспортните разходи. Нашите търговци не купуват западни стоки по цените на дребно в техните магазини, а по цени на едро и с търговски отстъпки за количества. Спекулата вдига цените в България и надценките на търговците.

8,2 евро x 8,5 часа x 22 дни x 1,95583 евро/лев = 2999лв.

50,7 x 8,5 x 22 x 1,95583 = 18 543 лв.

3,000лв средна заплата за месец? Така казват, но на практика всички знаем че не е толкова.

РАзходи за труд ...не работна заплата. Учете малко ...

Гербаджиите четете преди да плямпате друг път глупости и бокови лъжи.