Зам.-кметът на Своге: За да се откажат от твърдото гориво, за хората са нужни стимули

Според готвени промени в Закона за въздуха общините ще трябва да изготвят наредби за въвеждане на нискоемисионни зони. Как ще отгворят те на идеята за нискоемисионни зони?

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С един кубик дърва за 70 лева се топля цял месец,като ми осигурят за същите пари да се топля един месец съм готов на каквото кажат да заменя дървата.

Ниски цени на ток и газ! И премахване на фирменият монопол на топлофикация относно робските условия при които се ползват услугите им като парно и гореща вода.

Стимулът е следният - забрана. Гориш кюмур - надушат ли те - 1000лв глоба, следващо провинение 5000лв и административно наказание. И не само за Своге, а навсякъде. Лесно, но трябва воля и дупе да устискаш, с това нашите псевдо-политици нямат.

Това същото ли го предлагаш за ТЕЦ-вете и Топлофикациите ? Ти да не мислиш че тия които горят кюмур го правят щото така им е кеф или им е по-лесно ?

В бг не е обидно да си педерас...

Нема такава простотия ! Според тия които са измислили това извръщение ВЪЗДУХЪТ в България е СТАТИЧЕН ! Правят такава ниско емисионна Зона и въздухът извън тази зона също ли ще му е забранено да влиза там или чрез закона се предвижда и въздушен КАТ за да глобява въздухът от съседните зони да влиза в тази затворена Зона ?

"Нужните стимули " са: по-висок жизнен стандарт,РАБОТА, по-високи заплати и пенсии..... И не от горене на дърва,а от издуханите дизелови строителни машини,автобуси,коли втора ръка е мръсния въздух.

Отопляването със дърва съвсем не замърсява въздуха,във Германия и Австрия също се отопляват със дърва и там няма такъв проблем като в България!Проблемът тук е или мафиотски лобизъм да се купуват климатиците на наши хора от нашата партияМръсният и вреден въздух е по скоро от многото автомобили втора употреба и забранени да се движат във ГЕРМАНИЯ или някои производства и фабрики!

Потърпете тикви още няколко годинки, докато Тиквун Герберски и шайката около него ви "построят" още един блок в Козлодуй, и отваряйте шампанското:)))!

Я да обясни някой тулуп, как изгарянето на дърва е вредно, а горенето на пелети е... екологично решение:)))??? Малко ми прилича на другата опорка, че месото било вредно, защото животните... оригвайки се и пърдейки отделят... вредни газове, и е по-добре да ядем само лопуш, и гъби, докато тиквениците, които разгласяват тази глупост се тъпчат със стекове от по килограм... минимум, нали:)))?!?

малка справка...при работа на горелката една седмица имаш по малко от една лопатка пепел,просто изгарянето е по интензивно като духа вентилатора,но пад си отдели CO2 и др..

са новите опорки на западната еко-мафия. След като унищожиха оръжейния ни комплекс, селското стопанство, енергетиката ни - най-вече АЕЦ, /по подобен начин, по който Макрон съсипва международния ни транспорт/, сега ще ни накарат да не горим дърва по 80 лв. кубика от гората, а да си купуваме палети от БИЛЛА по 10 лв. чувалчето. Както направиха с избиването на пилета, прасета и квото се сетите и цените на месото скочиха двойно. Умно - търсят си пазари хората...за наша сметка.

ПАРИ ТРЯБВАТ БЕ НЕЩАСТНИК.. !! ОТОПЛЕНИЕ НА ГАЗ ЗА ЕДНОФАМИЛНА КЪЩА ИЗЛИЗА ОКОЛО 400-500лв НА МЕСЕЦ..И ТОВА САМО ЗА ОТОПЛЕНИЕ..Е ЗА ТОВА ЩЕ СЕ СЕКАТ ГОРИТЕ ЗАЩОТО ХОРАТА НЯМАТ ПАРИ ДА СЕ ОТОПЛЯВАТ С ПО ЕКОЛОГИЧНИ ГОРИВА..

Българчо обича да му смърди и това е. Поне не тровете другите с дизеляците и кюмбетата си. Като сте бедни и нямате пари, работете. С лежене не става.

А ти, що ли не си гориш... "екологичното" гориво и да си е.еш майката бре, тиквар прост:)))?!?

ще ми обяснят ли олигофрените с какво точно замърсяват дървата въздуха?

Как, с какво:)))??? С това, че парите от продажбата им не влизат в правилните джобове! И не могат да се "контролират"(все още)изгорените кубици:)))!

На зам. кмета! Изглежда е по-умен за да е на такава длъжност. За съжаление властимащите едва ли го чуват.

Проблемът е че хората са БЕДНИ и отопление с ТВЪРДО гориво е единствената им вузможност да свържат двата края през зимата. Токът за потребилтелите е евтин в сравнение с почти всички ЕС държави, но като нямаш пари търсиш алтернативи. (Гешев е позор!)

Каскет, и тук ли си влязал да цъкаш минуси бе да ти ЕПМ

Да им се пусне парно от софето Като не перничани водата

Да дишаш чист въздух не е ли достатъчен стимул.

Искам да карам TESLA, защото е екологично чиста и замърсява сам там където е произведена(Нещо като да пикаеш само в левия ъгъл на басейна, навсякъде другаде е чисто;). Какво ми трябва и защо не ги карат много в Своге ?

Проблема на дървата/въглищата им е, че не може да им се монтират електромер/топломер.

Само да спомена, че една печка 2KW да върти 24/7 струва 320лв на домакинство, след като бъдат сметнати всичките надценки. За по-бедните региони дървата са единственият вариант и трябва да се сметне, че ние в Бъгария реално ги рециклираме, след като посадим нови. Ако пепелта бъде връщата пак в гората, то тогава може да се приеме че всичко е точно. Такива правителствени задачи, дето имат за цел "България без българите" и да налагат непосилни стандарти, само и само да ни смажат като народ, понеже земята е хубава, не ми се нравят.

Как да се откаже човек от твърдото гориво, когато поради мокър сняг, обледеняване и др. природни явления токът спира за пи няколко дни? Как се живее няколко дни без отопление, без храна, без топла вода посред зима?!

Западняците са го измислили газ на ниски цени или по високи заплати.

Западняците са го измислили, за това понеже ни е много хубава земята и има вода (виж google earth) са решили че ако бъдем изчистени ще е най-добре. И понеже демографска криза е най-лесното решение и понеже са видяли че нашият народ не се множи в тежки условия (ромите са друг народ) - та тези са решили просто да направят въпросните тежки условия и проблема е решен. 100г като трябва ще се изкача - вече 40 години сме в плана, след 60 няма да има кой да защитава позицията на картата. Та тези стъпки уж еко, прасетата дето изклаха уж чума, законите дето правят 5 години за общо ползване на автомобил, 5 години за това че си отворил заведение по време на пандемия и други такива. Посоката е ясна!

Тикво, те западнчците... много неща са измислили, ама това не значи, че трябва да ги внедрим и ние, нали:)))?!?

В тази страна не се търсят решения на проблемите, а решения за повече глоби!!!

Своге е едно село, какъв ви е проблема? Не можете да му осигурите нито ток, нито газ. И тогава удряте с лопатата, така ли е кмете?

Евтин ТОК от АЕЦ =ЧИСТ въздух

Те за това първо АЕЦ-а пипнаха, европа го искала това. Така и така цяла прокуратура с милиони заплати на годишна база, не можа да провери защо европа иска нашата АЕЦ да с намалени мощности.