За поредицата "Хари Потър" са изсечени 24 милиона дървета

100 милиона дървета потенциално са загубени от 50-те най-продавани книги в света, показва анализ на SaveOnEnergy.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма да ги секат за учебници по физака например.Или по история, та да видят, че светът не започва от близкия супер и, че глупостта винаги е водела до обричаща на изчезване носещият я вид.Но нали са нужни идиоти, а не мислещи с главите си хора.

Гретоооо, къде си ма?!

Какъв ли броят на изсечените дървета за тоалетна хартия тогава!?!

Секат ги и за предизборни бюлетини и плакати, баш за нужни идиоти!

За Библията например колко ли дървета са изсечени? Или за корана?? Или да не питаме защото сакън да не ядосаме някой фанатик?

Толкова безумна публикация отдавна не бях виждал... изчислете и броя на изсечените дървета за всички книги на Стивън Кинг в света...

момчета и момичета, от доста време за хартия не се използват точно дървета проверете какво се използва за промишленото производство на хартия и тогава пишете глупости

спокс. ЗА ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ са изсечени поне 500 милиона.

Сега остава тъпата шведка да е прочела книгата :))) Как ли ще спи нощем?!

Тази статистика, по повод на това, че авторката се изказа срещу джендарлъка ли я вадите, соросоидиотите.

Не смея да си помисля колко са изсечени за 3 000 000 000 000 $ помощите на Бай Дън за 36 000 000 гладуващи мириканци !!!

Точно това си помислих и аз! Загрижили се за дърветата те. В Западна Европа има брутална масова сеч от няколко години защото горите им умират от кореядни бръмбари. Не може да си представят хората какви огромни площи се изсичат.

Защо това трябва да е новина? Защо не се обсъди колко хартия отива в безмислените брошури по пощите? Защо трябва да се захванем с книги? Които трябва да са ни приоритет, а не да се опитваме да ги изкараме "виновниците за загубата на дървета". Също да спрем да си бършем задните части освен, а?

Макдоналдс изсичат Амазонската джунгла, да садят картофи.

не ,че нещо ама за Библията колко дървета са изсечени?

А за българската фалшива история 100 мил. За Ленин и Сталин 1 мил.

купувай рециклирана хартия, баба ти на село и вестник не е знаела

Такива екологични "експерти" ще до-убият хартиената индустрия. Дърветата които се секат за хартия са бързорастящи видове засадени около фабриката и се изсича 1/21 сектор всеки 20 години и се засажда отново. Иначе транспортните разходи биха били много скъпи. Дори и дървен материал за строежи в някои случаи е структуриран подобно. А колкото до книгите те могат да бъдат електронни както много от вестниците и списанията. Nещата вървят натам и даже беz екологични "експерти", въпрос на икономика.

това е малоумна книга, уврежда децата