За поредицата "Хари Потър" са изсечени 24 милиона дървета

100 милиона дървета потенциално са загубени от 50-те най-продавани книги в света, показва анализ на SaveOnEnergy.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

това е малоумна книга, уврежда децата

Такива екологични "експерти" ще до-убият хартиената индустрия. Дърветата които се секат за хартия са бързорастящи видове засадени около фабриката и се изсича 1/21 сектор всеки 20 години и се засажда отново. Иначе транспортните разходи биха били много скъпи. Дори и дървен материал за строежи в някои случаи е структуриран подобно. А колкото до книгите те могат да бъдат електронни както много от вестниците и списанията. Nещата вървят натам и даже беz екологични "експерти", въпрос на икономика.

А за българската фалшива история 100 мил. За Ленин и Сталин 1 мил.

не ,че нещо ама за Библията колко дървета са изсечени?

Защо това трябва да е новина? Защо не се обсъди колко хартия отива в безмислените брошури по пощите? Защо трябва да се захванем с книги? Които трябва да са ни приоритет, а не да се опитваме да ги изкараме "виновниците за загубата на дървета". Също да спрем да си бършем задните части освен, а?

Не смея да си помисля колко са изсечени за 3 000 000 000 000 $ помощите на Бай Дън за 36 000 000 гладуващи мириканци !!!

Тази статистика, по повод на това, че авторката се изказа срещу джендарлъка ли я вадите, соросоидиотите.

Точно това си помислих и аз! Загрижили се за дърветата те. В Западна Европа има брутална масова сеч от няколко години защото горите им умират от кореядни бръмбари. Не може да си представят хората какви огромни площи се изсичат.

Макдоналдс изсичат Амазонската джунгла, да садят картофи.

Сега остава тъпата шведка да е прочела книгата :))) Как ли ще спи нощем?!

спокс. ЗА ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ са изсечени поне 500 милиона.

купувай рециклирана хартия, баба ти на село и вестник не е знаела

момчета и момичета, от доста време за хартия не се използват точно дървета проверете какво се използва за промишленото производство на хартия и тогава пишете глупости

Толкова безумна публикация отдавна не бях виждал... изчислете и броя на изсечените дървета за всички книги на Стивън Кинг в света...

За Библията например колко ли дървета са изсечени? Или за корана?? Или да не питаме защото сакън да не ядосаме някой фанатик?

Какъв ли броят на изсечените дървета за тоалетна хартия тогава!?!

Гретоооо, къде си ма?!

Няма да ги секат за учебници по физака например.Или по история, та да видят, че светът не започва от близкия супер и, че глупостта винаги е водела до обричаща на изчезване носещият я вид.Но нали са нужни идиоти, а не мислещи с главите си хора.

Секат ги и за предизборни бюлетини и плакати, баш за нужни идиоти!