Коментари - За първи път БДЖ ще купи локомотиви и вагони с пари от Брюксел | Бизнес.dir.bg
назад

За първи път БДЖ ще купи локомотиви и вагони с пари от Брюксел

Целта е да има подмяна на 50 процента от подвижния състав в железниците до 2024 г.

Обратно в новината
| Редактор : Надежда Христова

Коментари - За първи път БДЖ ще купи локомотиви и вагони с пари от Брюксел | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия локомотиви които бб ни замазва очите че са нови във Румъния карат с тях от 2010 насам. А за нас били нови. Бахти лъжите.

Самите трасета не отговарят на съвременните изисквания за строителство на ж.п.линии Радиусът на кривите е на места 600 м.а при съвременното строителство това се прави само в планински условия Да не говорим че трасетата са пропаднали и дори основни/главни/линии се нуждаят от капитален ремонт железницата е изоставена от държавата

За хора които не познават експлоатацията на БДЖ написаното в статията звучи много оптимистично Аторът на статията удобно е пропуснал да съобщи за ужасното състояние на железният път В нормалните европейски държави всяка една от тях всяка година инвестира между 1 и 5 милиарда € в инфраструктурата на железниците си за да функционират нормално При нас след 2000 г.това въобще не е правено От Русе до Г.Оряховица са около 100 км и влакът го изминава за 2.30 мин А от Русе до Варна са около 200 км. И влакът стига за 4 ч. Защото скороста на движение на влаковете не се определя от мощноста на локомотивите а от здравината на ж.п.пътя

А инфраструктурата кога? Все едно да имаш Ферари и да го караш на черен път.

Хубаво купуват нови. Отдавна трябваше! И добре изглеждат (локомотивите поне). Сега ако вземат и да ги опазят от т. нар. "улични художници"...

Това ли е най-големият проблем? А, че БДж нямат възможности и персонал за поддръжката? Че се краде безугледно, ниски заплати, много персонал, стари линии и гари... досига трябваше да са го продали БДЖ.

Като те гледам как пишеш явно ти си един от тия говньовци дето се пишат "художници" и се имат за "творци" и драскат грозни глупости навсякъде. На графитаджиите трябва щом ги хванат да им трошат и двете ръце да не могат да ги ползват повече. Гаранция след като публично инвалидизират 4-5 копиленца после няма да има много желаещи да драскат. Разликата между нещо красиво и драсканица е огромно, но под 10 % от графитите всъщност са наистина красиви, а другото са някакви жалки опити на гаменчета и наркомани

На фона на сумите, които трябва да се инвестират за квалифициран персонал, гари и трасета, опазването на вагоните и локомотивите от драскачи (не се обиждайте, ама на 200 дето размахват спрейове един го прави с някаква идея в главата) е почти без пари.

Важното е да се гради и това да дава полужителен резултати,а не да се краде,като за умряло.А с какви пари и как се случи,това не е съществената тема.Пример: Гърция:Краде се,но и се прави.Процентово съотношение:80% се прави...България:90% се краде. Време е да се търси отговорност,на всеки на който е гласувана такава,а не с нихилизъм и безразличие да съществуваме.Приятен ден!

ПОЛОЖИТЕЛНИ - неграмотна овча главо!

Къде пише, че парите няма да се плащат от България? Дават и заем с лихвите, без никой да го иска. В България няма съвременни ж.п. линии, защото този бранш беше унищожен. Сега безсмислено ще се вкарват вагони, които до половин година ще са амортизирани, без възможност за поддръжка, защото вече такъв завод нема.

България произвеждаше вагони но "ликвидационните комисии" ликвидираха това предприятие. Завода в "Цървена могила" трябваше да произвежда и локомотиви. Сега ще купуваме от Еврейския съюз по техни цени и техна продукция. По шибани управници и нихилисти нема. Погрома искат да превърнат в успех. След дворцовия преврат през 1989 година в България има само разруха. Напускане на Еврейския съюз и нато е единственото решение за успеха на България, превърната днес в Бантустан на САЩ.

с чужди пари и аз мога да си купя всичко

Еееее браво, знаех си че има безплатен обяд. Навремето руснаците даваха танкове, оръжия..... и др. но си плащахме. Сега вече дойде време на безплатните неща с велика европа.

Брюксел плаща за да се возят мангалите в България без пари.

Надявам се да е първа стъпка, защото модернизация от 50% не е достатъчна.

хем получаваме дар от Европа, хем са зли, защото не са руски боклуци /танкове/. Боклуци.

Какъв дар бе дебил, ще плащаме скъпо и прескъпо за боклуци по неподдържани ж.п инии с ниска скорост и лошо обслужване. Да е к...р да ти го набутам, но мозък нема как.

КРАДЕНЕ,КРАДЕНЕ,КРАДЕНЕ. ТИЯ ЛОКОМОТИВА СИГУРНО СА КАРАНИ 10 ГОДИНИ И СЕГС ГИ ЕВРОПА ГИ ПРОБУТВА НА ТИКВАТА. ЗАТОВА ГО ДЪРЖАТ ТОЯ НА ВЛАДТ. БЪРЗАЙ БОКООО,ЧЕ СВЪРШИ КРАДЕНЕТО.

Релсите трябва да се заграден с високи, телени огради, както магистралите в Западна Европа. За да не могат хулиганите, да хвърлят камъни по новите машини и да разбиват прозорците им.

Камъни хвърлят циганите. Защо не говориш направо истината. Това циганско население в гето или да заминава в ЕС.

ЗАЩО НЕ ДАДЕ ПАРИ МАТУШКА РАССИЯ, А ЕС??? ЗАЩОТО МАТУШКА РАССИЯ САМО ВЗИМА, А НЕ ДАВА

А според теб ЕС от къде зима пари?

Никой и не иска нищо от Еврейския съюз. Нали са "вагина" на Еврейска Европа, защо Русия трябва да дава нещо на неблагодарници които нямат нищо общо с нея, но не стига това, а я заплашват военно. Напускане на Еврейския съюз е решението за България. Нищо друго не ни трябва, освен отстраняване на идиотите еврейски от страната ни.

Аз си мислех че купува локомотиви и вагони с парите от билетчетата. Ами тогава за какво да си купувам билет като . . . с пари от Брюксел. И какво - брюксел ли ще се вози във вагоните. След като си плаща. И не е целта да се подменят 50 % от подвижния състав ами Брюксел да получи възможност да командва такава голяма структура като БДЖ. И започва полека да вдига цените понеже трябва да си върне инвестициите. Нали сте наясно че който дава пари после си ги иска обратно. И си ги взема.

А пък ако знаеш в БДЖ колко много се краде.... Парите от билети потъват в джобчета и чекмеджета, за това Брюксел остана да плаща... БДЖ е на командно дишане от десетилетия заради крадене и шуробаджанащина!

За какво ? Да ги потрошат мангалите, които и без това не дават пари за билети.

БСП колко влака купи преди ГЕРБ?

Просяците на Европа. Чакаме все някой да ни купи. Гробарите всичко окрадоха, няма един влак да купят.

Що? Жан Виденов и Станишев колко влака купиха?

щеше да види как се доставят скоростни влакове за Турция.Там вече има изградени скоростни линии за скорост 320 км/час.Тоя идиот се снима пред влакове и вагони от 19 век и се гордее с това.

СПОКО скоро, скоро последователите на Банкси, хууубаво ще ги нашарят в Депото на Надежда ... с Европейски графити ...

И с репродукции на Рембранд да го изрисуват, пак няма да се движи с повече от 50км/ч средна скорост.

Залагам на 40

6 000 000 000 лева за 8 самолета. С тези пари щяхте да купите около 50 нови локомотива и 130 нови вагони .

А пък колко круши щяха да се вземат, ехеее... или пък шоколадчета... или пък шишенца със спирт, за мед пунктовете.... или пък, или пък, или пък....

6 000 000 000 лева платихте за 8 самолета . А за влакове чакате пари от Европа . Защо не купихте нови влакове с тези пари ? България щеше да има нови локомотиви и вагони на 100 % .

И къде ги тия самолети? Плюс това на железницата не ѝ е проблемът във влаковете (макар че и те имат безспорна нужда от отчаяно обновяване). Релсите са онова, благодарение на което с кола се стига до морето за 4 -5 часа, а с влак за над два пъти повече, въпреки че разстоянието е по-кратко по линията.

Реших, че вагоните са пълни с пари. После си викам - това да не са чекмеджета.

В цяла Южна Европа нещата са се случили с евросредства и са си ОК. Боко ви е виновен? Изберете Божков да и тиквеника да ОПРАВЯТ нещата. Слави ще ви прави концерти в парламента и всичко си е 6

Не бе, по-добре да оставим Разбойко и компания да грабят още един мандат, докато не е останало нищо за крадене.

Г-н Борисов и г-н Доган ще купят локомотиви с ваши пари

30 години демокрация и вече няма нещо което можем сами да си купим. Да ама сме горди с ,,успехите си,,.

Крайно време е да се купят малко нови локомотиви. Обаче основното си остава - до морето за 3 часа - когато това направите сте решили маркетингов проблем, това, което не сте правили в близките десетилетия.

Предпочитам дъртите вагони, но за 3 часа до морето, отколкото нови върху износените релси, осигуряващи същата средна скорост от времето на барон Хирш. Ама кой да прибира данъци кола и винетки и акцизи за горивото, пък и магистралите вечно са в ремонт, изпада и от там по нещо за чекмеджето.

Ама те дъртите вагони са до 120 км/ч., а линиите Пловдив-Свиленград са за 160 км/ч, Пловдив-Бургас на 90% също е за 160 км/ч. В момента няма подвижен състав за повече от 140 км/ч, а графиците са си за макс 120.

Кога ще се въведат адекватни наказания за вандализъм? Всяко кретенче с комплекси хванало спрей и шари, питеците хвърлят камъни... ДОКОГА???

ОПРЕДЕЛЕНИ ЩЕ НАПЪЛНЯТ И ГАРДЕРОБИТЕ С ПАЧКИ ЗА НАША СМЕТКА

Локомотив ГТ, Локомотив Горна Оряховица или Локомотив Мездра?! Барабар с всички музикантини и футболисти?! ЕХА - нека им!

Малеее, яко лапане ще падне!

И то с електронен кю-ар код

Каквото и да купят за влаковете, местната индйска популация ще го попилее за нула време.

Я ВЕДНАГА да се ИЗВИНИШ за ксенофобските си изказвания - Засягаш един цял етнос и създаваш напрежение в цялото БДЖ !!!

го мотате вече месеци ... какви нови влакове какви 5 лева?!

Ето всичко ви направих европейско ! Сега като след като спечеля изборите (което вече съм го организирал) ,в някой вагони на влаковете ще ви пусна и парно, а и прозорците там ще се отварят ! Във вагоните за ваксинирани !

Може даже да успяват да се движат с цели 60км/ч!

А, порно ще има ли?

Ще има ли лапаница? Брюксел не си научиха уроците и това е.

А за какво ни е, като за 10 години Боко не пипна релсите, по които влак може да се движи само със средна скорост от 50км/ч? Иначе ясно, че от влаковете не може да се прибират пари от винетки, данък и акцизи за горивата. Нищо, че е по-евтин, по-достъпен, по-екологичен и по-комфортен транспорт.

А ма той май по магистралата само ?!

Ако са електрически, Добре ще е! Дизелови, няма нужда, защото това замърсява околната среда и създава изкушения за кражби на гориво, чрез изписване фиктивни дейности.

Не си ли позакъснял да се тревожиш за природата ( ако изобщо остана природа ) , а колкото до дизела - Това ще най-нищожната кражба в тази " държава" ?!

Това не е дарение, както вменява заглавието! Парите после трябва да се връщат. А познайте кой ще ги връща...?

Бате Гойко ?!

Кога ще изперат пердетата във влаковете?! Миришат на повръщано и абортирали гугутки!

Хайде сега - ще ги перат !! Перат се пари - Кой пере пердета по тези щирини ?!

Опааа, Ами има ли место в чекмеджето.

С пари от Брюксел управляващата мафия ще си купи и изборите.

20 % от всеки залък ? после пари от брюксел били

Когато отново постигнат Бургас-София за 6 часа, да се обадят. Правено е от дядо ми с бърз влак с дизел серия 04 в началото на 70-те, значи преди 50 години!

Трябва да сменят релсите с нови, за да се вземе пътя за 6 часа.

за някакви отпаднали от въоръжение в САЩ самолети, за някакви остаряли видове корвети и т.н., а в същото време не може да закупи 5 свестни локомотива за окаяното БДЖ и чака "подаяния" от Брюксел !!! А Брюксел му се надсмива и ни "вкарва" в нови дългове !!! Сигурно Биби пак ще се "бие по гърдите" : "Вижте какво съм се договорил за вас" ...овце !

да се разлетят цистерни по всички ;ремонтирани ; трасета ?

Нали дадоха летище София на концесия само заради БДЖ. И трябваше да се купуват вагони и локомотиви с парите от летището. Явно тия пари ги опукаха и сега от ЕС ще взимат.

Комунягите ревът, а не са извоювали едно евро от ЕС. А да ги видим...ако дойдат на власт какви ще ги вършат. Много са изгладнели и освирепели.

А бе Дир, що не публикувате осъществяваният в Армения проруски преврат? Нима мАсква ви дирижира новините......

БРАВОООООО , успяхме и ние да си купим влакове най сетне ! Може и да станем Европейци след има - няма 200г. !!!

в руските кръвопийци и техните мекерета е причината.

кръвопийци на изток ,кръволоци за запад , на север студено на юг жега ? а домашните вампири какво да ги правим ?