За и против работата в чужбина

Вижте какво отговорихте в последната ни анкета за 2020-а

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Въпрос на вкус казал Зайо Байо и си облизал задника !!!!!!!!!!!!!!!

Да не обобщаваме Няма по - погрешно мислене от това, че за някой някъде е по - добре и затова и за мен там ще бъде по - добре. Това е напълно погрешно обобщение и е абсолютно невярно. Не води никъде подобно мислене

Барселонаа, Барселонааааааа....

Да разбия 2 мантри: Който е в чужбина бере малини и живее във фургон с кренвирши. Не, 2 мил. живеят постоянно навън. Често със семействата си. Не познавам такъв емигрант. Студенти, временно наети да, постоянно живеещи - не. Страх ви е от арабски квартал във Виена, ама не ви е страх от мангали, убиийци и криминали из цялаъа страна в България. Вижте си селата на кво приличат от кражби. В София няма вход без обрани поне десетина жилища. умирате от бездомни кучета, ама ви плашат мюсюлмани....

О, така стана значи: “Вижте си селата”, ако се смяташе поне малко за българин, нямаше да говориш във второ или трето лице ... Защо се срамиш да си признаеш, че си Селинджър :) Да, има села, които са зле, но има и села, които не са никак зле. Като референция, в Германия и Италия също се опитват да продават “къщи” за по €1 в пустеещите си села - и там има такива. Желая ти Успех, където и да си! Бъди Здрав!

в германия да свикват, сякакви мехмедовци все по често ще правят такива неща. честито на германциие и новите арабски германци.

българи в България и извън България. За никой няма извинение. ЯВно страхливците не се нуждаят от свобода и не заслужават.

Нормално е да и има и различни становища. Просто уважавайте избора на другите и не злобейте.Всеки си нарежда живота както успее или му се наложи. Нито българите в България са повече българи ,нито тези извън България са по.

Много ясно, че всеки нормален и образован човек иска да се махне от тая кочина! Тук останаха само хората, които не могат да се реализират в чужбина! Там трябва НАИСТИНА да работиш, по 18 часа на ден, без почивка! Стиска ли ви?

тия глупости ги слушахме 90-те

Глупости, Ако се хвалиш с това че работиш по 18 часа на ден значи си заслужаваш робията.

Прочетете книгата на ,,еди кой "..... си, че не му помня името. А заглавието е... -,,Какво знаят богатите". ....Дано разберете какво е искал да каже авторът...

Еее то да му писне на човек, 32 години чакаме да се махнат тия дето искат да се махнат, е докога ще чакаме бе!

Ами спрете да чакате. Не може да стоите с ръце в джобовете и да очаквате някой да ви плаща. Няма го този филм, дори в чужбина.

Че аз си печеля бе, чакам да се махнете!

Абсолютно измислена анкета. Никой не се колебае, само възможност да има.

Глупости, аз бях мавън в западната кочина, и се върнах в БГ.

И ся заработваш тролейки по цял ден в Дира. Явно си преуспял в западната "кочина".

Ако си продаваш здравето за пари, никога няма да си купиш здраве, с парите които си спестил от спане във фургон и ядене на лютеница с кренвирш...

Разбрах, 75% искат да напуснат страната. 25% са вкопали корени в България, стари и незнаещи език. Реалност след 10г управление на ББ. - обири, живееш ден за ден до заплата. Корупция, но според прокуратурата няма корумпирани. Гласуваш, но зависи кой брои бюлетините. Дори и сега, под удобен предлог, спряха преброяването на населението, където щеше да лъсне истината колко сме останали. Един "професор" протрива ръце!

Сравнение: 1800 лв. в София, двустайка наем в Люлин, поло на 25г., нерви, стрес, тревоги, битови проблеми всеки ден, кражби, измами под път и над път. Детски не взимах. Помощи - никакви. Два пъти ме обираха. Даже на Полото срязаха катализатора пред блока, преди да се евакуирам. 5000 евро Виена за същата работа, 4 стаен гледка към Дунава, чисто нова Рено Грандтур, спокойствие, тишина, чист въздух и храна, безплатна детска градина на 100 м от нас, много добро здравеопазване, уникален градски транспорт, пътувам 1 час със самолет фо София за 100на евро, като ми се прииска. Усещане за ред. И да, 13 години изкарах у нас. Мъчих, бачках, борих се със шуробаджанаци и връзкари, местих се, квалифицирах се. Еми, баста....Сега съм единствения българин в компанията. Уважават ме и работя много, но всяка минутка се плаща. Държавата взима много, но и дава много. Образованието е безплатно, например. Я някой патриот да ме просвети, кое точно трябвя да ми липсва?

Това, за което пишеш е добре, но е силно частен случай. Защото за да се постигне, изисква квалификация и компетентност, и съответната мотимация те да се прилагат на новота място. А 90% от емигриращите, тръгват да търсят лесен живот без никаква представа за това, какво ще дават, за да получат, а голяма част от тях с нагласата, че като отидат "там", някой е длъжен да им дава. От друга страна ще те посъветвам да не правиш крайни отрицания. Защото има начини и възможности да се живее и работи качествено и в България. Колкото до Виена. Последния път като бях там, без да искам попаднах в квартал, масово заселен от чалми и шалвари, в който явно правилата се определяха от техните нрави.

Искрено се надявам €5000 да е нетната заплата ... Вижте, западните европейски държави са по- добре устроени, няма спор! Но нали трябва да опитаме да направим и България такава ... е това remote не става ... Бъдете Здрави!

Гласуваш, но зависи кой брои бюлетините. Дори и сега, под удобен предлог, спряха преброяването на населението, където щеше да лъсне истината колко сме останали. Един "професор" протрива ръце!

5000 бруто от които остават 3000 след това наем или ипотека, но пак е по добре от БГ. В сектора в който работя в БГ се плаща мах 3000 бруто, докато за същата работа в UK плащат 5-6000 GBP. Сами си направете сметката къде е по добре.

И на място не става. Колко живота живееш та поне един да отдадеш на стрес и простотия до шия.

Няколко въпроса към богатите бълхари-патриотари: Колко струват спокойствието, чистият въздух, сигурността? Колко струва усещането, че не те мамят на всеки ъгъл за всяка вещ или услуга? Колко струват 10 г. по-дълга средна продължителност на живота? Колко струва качеството на стоките, храната, по-чистите отношения, липсата на манталитет на дребен играч? Колкп струва детето ти да ходи на градина, предварително уредена от 1г.? Колко струва съседите вежливо да те поздравяват сутрин във входа? Колко струват идеалните общи части и междублоковите пространства? Колко струва децата да си играят сами навън в малките класове? Колко струва да ти оставят доставката пред вратата, докато те няма и като се прибереш да си я намериш там? Аз ще ви кажа колко струва.....безценно е. 2 висши с 2 езика. Това ми е вложението! Сравнение: отворете форума на Рено в Австрия за мнения за обслужване на нови коли и този в България....И двете са за нови коли, официални представителства, удовлетворението и качеството на услугите са потресаващо различни. За това става дума! В България няма СРЕДА. Даже и богат да си, не можеш да се изолираш от мошенници, бабаити, държавни служители корумпета, чалга и ментета.... Децата нямат примери за подражание. Мутри и чалга питеци, бизнесмени с връзки и престъпления....това са ви примерите.... Всичко горенаписано не се отнася за 1% с партийни книжки. Там работата е ясна!

...т.е. Имаме Прекрасни Хора + климат + Земя ! НО ! - “държавността” + “елита”/“избранниците” - Продължават ДъСъ Ясно#Кой.

Мнението Ви е такова, тъй като предполагам сте в малък град ... в големите градове из цяла Европа има паплач! За нещастие в тази паплач, има и много “българи”, които в чужбина са “българи”, а в България - цигани и турци! Бъдете Здрав!

А от пакита индийски цигани как се изолираш?

Излишни напъни, Домакини/Дир.бг... - цените в Цифри у Нас - Продължават ДъСъ равни или поГолеми от тези (за същи продукти/услуги) в цифри в Онея “лошите” Държави ...докато Доходите...хеле пък Реалните .... ——— Всичко - Идва от Главата. ...беле пък Вонята при Вмирисване Рибата.

niksan46

В цял свят има паплач но като българската русофилска мафиотска паплач няма и най-лошото е ,че тази паплач ни управлява.

реди много години се публикува един материал за т.н. 'Златна кредитна карта' в САЩ. Всеки който има годишен нетен доход над 100 000 долара става притежател на такава карта и той няма никакви проблеми. ТА ако вие имате годишен (нетен) доход над 60 000 лева годишен доход в България - не ходете никъде. За Европа е валидно същото правило като за САЩ - 100 000 евро. Но това е половината от въпроса - по стечение на обстоятелствата тук няма все още изградени правилни отношения между гражданите , а в чужбина ги има , защото там те са се изградили в правилната посока след ВСВ ( т.е. след 1945 година) докато при нас е иамло известни отклонения след 1947 година , които все още са непреодолими. Иначе България като местоположение е уникална.

За да взимаш 60000 нетна заплата в БГ, трябва да взимаш над 6000 бруро месечно, кой работи за такива пари?

Дъщеря ми е от 14 години в Германия.Завърши там,намери отлична работа /химик- 4500 месечна заплата/. Има семейство.Какво връщане,каква носталгия.На третия ден в България повечето неща я дразнят.Ходим по два пъти в година при нея.Винаги ни води на екскурзии из Европа. Отличен избор направихме като я изпратихме да учи там.

Да Ви пише за паренаж с дъпруфаВи ! ..и спокойна ЗлатнаВъзраст ! (Успех !)

СъпругаВи. (Извинения !)

Сметката се прави много по-просто. Няма значение колко ти е наема, заплатата, издръжката и т.н. Гледаш просто колко си спестил в края на месеца/годината. В България с жена ми успявахме да спестим около 1000лв на месец. Сега спестяваме по около 3000€ месечно. Ако нещата в България не станат съвсем зле, може и да се върнем като пенсионери. А за тези, които рзправят, че си "далеч от приятели и роднини" - с 200€ и 2 часа полет си в България. Стига да искаш :)

И като пенсионер няма да се върнеш!

Вече открихаь сезона за отстрел на туземци за европата и първите самолети и влакове отпътуваха с прясно месо за демократизациите , вкл. и кремвирши!

В чужбина парите растат по дърветата,а на летищата и гарите ни чакат с табели на български език "Търсим ръководни кадри".

Русофилска и Най-бедната в ЕС България по-богата от всички в Евразия! Средна нетна месечна заплата в евро: русофобска Естония - 1204 евра русофобска Полша - 880 евро русофилска България - 554 евро Сърбия - 508 евро Северна Македония - 436 евро Русия - 433 евро Казахстан - 351 евро Молдова - 316 евро ислямистка Турция - 299 евро Азербайджан - 295 евро Беларус - 261 евро Армения - 249 евро Източник: List of European countries by average wage Линк до източника: https://tinyurl.com/qbn8guk

Случайно ли са изпуснати в списъка "русофобските" държави (всъщност на "фронтовата линия" в хибридната война) Украйна (288 евро) и Грузия (233 евро)? По какви причини Молдова и Северна Македония са включени в "русофилския" списък? И в Албания ли (356 евро) руснаците са виновни?!

Ако ще ходите да берете домати, чистите къщи или бачкате по строежи, по-добре си стойте в България. Ако сте програмисти също ще ви е по-изгодно да живеете в България отколкото в чужбина.

...проплака Поредния “наш” “бизнес””собственик” или “избранник”.

и съвети започна да раздава из форумите

прочети какво е написал в поста си "бравос!", човека го е написал точно и конкретно.

Една от големите ми грешки в живота е,че повярвах в началото на 90-те години в промяната към демокрация и незаминахме с женами в чужбина.Сега е много късно от гледна точка на възраста.

И ти 30 години се надяваше, а сега - късно е, ами ... късно ти е, да.

Преди време прочетох някъде разказа на едно младо семейство, което опитало да направи дребен бизнес в България. При това помещението си било тяхно, тоест без наем. Вложили достатъчно много пари за документи, знаете, за чиновниците, за преустройство, за стока, мебели и т. н. Започнали работа, но... Всяка седмица данъчните на вратата - пари в джоба на данъчните, и стока, плодове, зеленчуци, и каквото си харесат, пълни чанти. Така и онези от РЗИ, ХЕИ, пожарникари. Накрая - за тях, почти нищо. И емигрирали в Англия. Това е!

Ако всичко им е наред, защо ще плащат на данъчни, пожарникари и т.н. Ако не им е чиста работата, по- добре да не барат! В България има корупция, както във всяка една държава - без изключение. Проблема е, че в България корупцията е на ниските нива. Как може да се реши този проблем??? Ами ние играем основна роля в решаването му ... просто не давайте подкуп, а подайте оплакване! Най- вероятно нищо няма да се получи от вашето оплакване, но поне няма да поддържате кУрупцията!!! Бъдете Здрави!

Каквато и работа да върши човек, трябва да я върши с желание и любов, иначе ще му тежи, вечно ще се оплаква и няма да го уважават на работното място! Всичко изписано за данъците в чужбина е вярно. Преди да тръгнете, направете следната елементарна сметка: - от заплатата която договаряте извадете ~40%; - махнете също и 1000 евро за наем, при положение, че сте скъсали със студентския живот; - махнете около 500 евро за храна, ако смятате да я карате на дюнери (иначе повече); - махнете също и около 250 евро за транспорт; - махнете също и 250 евро за самолетни билети, ако не сте драснали тотално Х-икса на вашата родина - България; - махнете 0 за фонда “И аз съм човек”, щ’ото няма да е останало за махане, тъй като като се върнете в България, ще сте на изпарения ... а как ще се изтъкнете, че бацате в чужбина и там ринете кинти ?!%#@&€ Теглете чертата и си направете сметката ... Ако брутната ви заплата за месец е по- малко от €5000, изглежда е по- добре да си останете в България и да вдигнете леко квалификацията ако сегашните ви кинти не ви устройват - никога не е късно! Ако заплатата ви е повече от €5000, направете сметка, къде стандарта на живот ще ви бъде по- висок. Например, колко ще струва да изпратите децата си на частно училище, колко често смятате да отидете на ресторант и т.н. Преценете и живота си далеч от семейството, тъй като това определено тежи ... Най- добре е да работите за фирма в чужбина, на техните заплати, но от България. Сега с пандемията, тази схема се получи на повече хора ... но временно. Аз лично реших, да не дезертирам от България, тъй като, ако всички се чупим, на кой ще му пука за нашата родина ... Бъдете Здрави! П.П.: Ника “Съсела от Брюксел” реферира към Станишката - Съсела, който се кълнеше, че няма да ходи Ф Брюксел ;)

Има много вярно,но и преувеличени неща,например наем,храна и др.А за данъци,осигуровки,застраховки наистина 35-40%.

Мазния дюнер е повече от €5 => 3 х 5 х 30 = €450 ... Ако все още сте фен на студентския живот, определено може да си намерите квартира за €250 или пък хостел ... Успех в живота! Бъдете Здрави!

"Вдигнете леко квалификацията ако сегашните ви кинти не ви устройват"и чакайте някой да го оцени..... Абстрахирайки се от парите, отношението към служителите в чужбина е друго.Отношенията меьду колегите е друго.Работил съм и в БГ и в чужбина и смело мога да кажа,че попаднах в добра фирма и бях супер доволен. Половината коментиращи са много вещи по материята.Те със сигурност ще коментират и как вози Ферари, нищо че не са го виждали на живо, камо ли да са го карали, но българите сме всезнайковци.....

Написали сте някакви коментари уж на хора УСПЕЛИ в живота, и давай все едно е обичайното у нас. Колко са хората в България дето на пенсионна възраст получават "хиляди евро месечно" ??? МНого малоумно да пускате такива статии на фона на съседната ви статия за 400-те хиляди НОВИ безработни. Много от тях не са цигани на помощи все пак. "В България съм работил 44 г. и продължавам да работя. В България съм бил 2 години казарма. Работя, защото съм работар, знам как да си направя парите, старая се да съм професионалист, имам висше, с което работя и 2 специалности по него. Получавам няколко хиляди евро на месец, не като на запад - на година. Тук съм при децата си, те също получават добри доходи. Всеки си има апартамент, гараж...Караме нови коли... Пътуваме където, когато и както си искаме. Никога не бих отишъл да работя в чужбина."

Много тук се хвалите колко много пичелите но дори не казвате какво работите и как ги печелите. Няколко хиляди евро, е колко няколко? 2 или 20? има голяма разлика.

Зависи от квалификацията ти, от умението ти да се приспособиш, от прага на търпимост, на която си способен. Защото ще те гледат отвисоко, не си местен, а източноевропеец /лош имидж/. Ако обаче си затворен в кухнята на ресторант почти по цял ден, работиш всичко, което ти посочат, в един момент може да ти стане гадно. Но и не бива да очакваш мило и ласкаво отношение - експлоатация, и толкова. Но пък и те са си създали света, в който ние отиваме, така че ще плащаме и тази цена. Но най-гадно е, ако и в джоба си имаш диплома от УНСС например, а в България за теб работа няма.

Аз заминах с диплома на УНСС! На 39 години! Когато се почувствах сигурна с езика, се записах като слушател в университета, след една година се явих на изпити и легализирах дипломата си на икономист! И сега работя по специалността и се чувствам професионално реализирана така добре, както бях и в България! Това за икономическата страна на емигрантството! Носталгията е друга тема и в нея няма да навлизам! За мен съществува и е много силно чувство!

Браво на теб за университета там. Повдигаш квалификацията, затвърждаваш езика, явяваш се на изпит и работиш! Това е напълно достоверно и те поздравявам за успеха. Супер! Бъди здраво и само напред. Да, носталгията... Но ако си в Европа, не е много далеко.

След като "избягах " 1988 и успях да се установя и да разработя собствен бизнес,през 2002-ра реших,че в България вече е нормална обстановката и може да се работи! Купих земя,направих цех и докарах машини...обучих и работници...един по един! Работих до 2009-та! Събрах си всичко включително и цаст от персонала и си работим в Северна Европа и до ден днешен! Оказа се,че в България фирмените разходи са в пъти повече! Отделно на това идваха от разни институции редовно да си искат пари! За митници,данъчни и общинари не искам и да си спомням! Просто не е моето място за работа макар,че харесвам България като природа!

Човеко, добре че си се отървал от навлеците и просяците, наречени държавна администрация! Грабят бизнеса колкото могат, под благосклонния поглед на управляващите. Бъди здрав, работи си и не поглеждай назад!

Ей,аман от бизнесмени!Само по форумите киснат!

Работа в Чужбина, имате в предвид работа в раСССия, нали! Там от 20 години управлява истински гениии! Би трябвало да са най-желаното място за емиграция, нали копейки! БУХАХАХАХАХАХАХА

Цвили цвили дебилче герберче.

И в България за човек не те смятат ....

Естествено,тук във форума почти всички са на ръководни позиции на запад,имащи фирми и бизнес у нас и т.н. Само че,такива въобще или рядко ги интересува фейс бук и форумите,те са отдадени на работата си,а свободното време на почивка и приятни занимания. Тоест,пишещите се изживяват на това,което искат да бъдат.

В България става да работиш ако си на хранилка и играеш с държавата или си държавен служител и прилапваш от хората ! Ако искаш с честен труд спазвайки законите да печелеш дорбе...по добре някоя западна държава!

вижте децата на задниците, които ви управляваха през последнити 30 години къде живеят и сами си правете изводите.

Работил съм над 8 години навън, тия които търчат "да си оправят положението" трябва да са наясно, че няма да спестиш кой знае колко. Навън животът е по-скъп, принуден си да търпиш жилищни неудобства и да се разправяш постоянно с всякакви простаци, за местните си гастербайтер, който не знае добре езика, значи е "по-ниско ниво човек". Не си с децата си, не ходиш на почивка, гърбиш се по някакви залупени складове , ферми, цехове за преработка. Докато те няма, жена ти със сигурност ще кръшне, защото коя жена не иска внимание всеки ден? Единствените, които имат файда от твоето гърбене са такива като Тиквоча, т.к. българите в чужбина са "оновните инвеститори" в псевдоикономиката, скалъпена от демагози и мутренски отрепки с пищови, шафчета и джипки.

Значи казваш преди 10 години по-добре живеехме така ли? Тия дето ни управляваха преди да дойдат ГЕРБ не бяха осигурили далеч по-добър живот според твоите приказки. Не че нещо ама много добре помним 20 години какви ги върши ха същите тия,дето сега се опитвате пак да ги върнете на власт.

Хайде стига с тъпашките коментари! Всички с ме наясно, че тия кавали са от едно котило, банкянския имбецил е член на БКП, син на милиционер. Пълно се с хора от службите на НРБ, деца и внуци на другари и другарки, които се втурнаха "да ни оправят живота", но първо натъкмиха своя. Евросъюза е една паянтава либерастка конструкция, която очевидно се управлява от задокеански лобита.

Те в чужбина само вас чакат.

И да цъкате минуси нищо няма да промените. Какво, отивате в Германия и веднага почвате на 5000 евра чисто? Що за селяни го вярват това? На мен от 4000 евро бруто ми оставаха 2500 евро чисти, 1200 беше наема ми в малко жилище, но добър квартал. Сега в България вземам сходна нетна заплата, но имам жилище и разходите са смешни. Добре е известна доза оптимизъм, но не и нерелани очаквания. Реалността удря с мокър парцал.

Ако не си някой директор (а не сте много такива) навън, най-вероятно изкарвам повече от теб в България. Па ти си работи на майната си далеч от род и Родина и си говорете по Скайп и Вайбер когато решите. Аз когато реша се събирам с който реша имам планини и море, никой не ме кара да правя нищо, което не ме кефи. Шефът ми е англичанин, но неговият шеф е БЪЛГАРИН от моя офис и няма простотия, а разбиране и желание да ми съдейства когато се налага (а то не се налага често за сега). Извод: Основно некадърните отиват в чужбина заради ниската си квалификация и равенството на пазара на труда на запад на ниско и по-виско квалифицираните. Няма лошо, но да плюеш по България за това че самият ти си некадърен е безсмислено оправдание на собственото си ограничение. п.п. Разбира се има изключения - сериозни учени и високи ръководни позиции, но аз не виждам дори и финансов смисъл от офис работа в Бълкгария за 3-4-5 хил лв да отидеш под наем в западна Европа за 2-3 хил евро :). Може би е избиване на комплекси, но повечето можем да отидем където и да е, но не виждаме смисъл да се доказваме. Друг е въпросът дали наистина ще живеем по-добре. В 99% от случаите за средно и високо квалифициран специалист отговорът е отрицателен и причините са чисто пазарни и много прости за средно интелигентен човек.

Само че, като направиш сметката в края на годината,се оказва че от огромните пари дето уж си бил взимал в съответната чужда държава са останали много по-малко от половината. Това данъци здравни осигуровки или застраховки наеми и така нататък накрая се оказва че са ти изяли тия големи пари дето уж ги взимаш. Естествено, 99,9 процента от хората ги е срам да го признаят.

Добре прочетете горния пост !! Прочетете го ПАК И ПАК, за да ви влезе нещо в празните кратуни !! Разходите за живот в чужбина са ГОЛЕМИ , и то не храната е скъпа, а неща, за които си нямате идея, докато не ви дойдат на главата !

Разбира се, но проблемът е на комплекс за малоценност. "Аз да отида па да кажа на съселяните колко много пари взимам и какъв съм пичага, да черпя съученичките с уиски в дискотеката ехееее". Това че ако си беше седял на г*за и беше учил можеше да изкарваш същите пари тук, че дори и повече с оглед на данъците и наемите е трудно за обяснение на някой "Краен автомат"...

НАКРАТКО Депутат, софра, запой. Преход, пасмина, застой. Болни, доктори, рушвет. Кмет, корупция, разцвет. Безпорядък, рев, искри. Алкохол, жени, псувни. Цици, интернет, Айфони. Бизнес, спонсор, милиони. Обир, банка, далавера. Ред, полиция, химера. Път, поръчка, магистрала. Катастрофа, вой, раздяла. Улици, ремонт, павета. Кражби, сеч, екодървета. Фирми, призраци, офшорки. Евро, сметки, уговорки. Избори, елит, управа. Шок, пародия, държава. Изход, бягство, терминал. Народ, история, финал...

отдаваш, несв. и отдам, св. 1. Какво. Давам за временно използване. Отдавам под наем. 2. Какво/кого. Давам завинаги, жертвам, посвещавам. Отдавам живота си за свободата. 3. Какво, на кого/на какво. Приписвам. Отдавам неуспеха си на недостатъчната подготовка. – отдавам се/отдам се. 1. Оставям се да ме владеят. Тя му се отдала. 2. Увличам се в нещо. Отдавам се на пътувания. • Отдавам чест. Козирувам. удава ми се несв. удаде ми се 1. Природна наклонност да правя нещо; умея, справям се с лекота. Удава и се да шие. 2. Сполучвам да направя нещо; успявам, случвам. Удаде ми се да купя билети. Пада ми се сгоден момент. Удаде ми се да се запозная с него.

За 15 г. работа в чужбина на ръководни позиции,осребрих доброто си образование и мечти.Никога няма да работя в БГ за жалките стотинки,които се предлагат.И никога повече няма да внеса и 1 лв. осигуровки,с които хрантутят бразилците и дебилите!Абсолютно независим съм-от мен нищо не зависи,но и шапка не свалям на разни политици,кметчета,началници и тъпи чиновници!Наздраве!!!

Така е, всички мои познати на запада са директори на мултимилиардни компании, СИ И О-та, СИ ЕФ О-та, шефове на билбордове, а един беше даже основателя на маайкрософт и амазон, беше от Павликени !

Личи си,че си от тези,които са на държавна копаня-панелен жител,с кола >20 г. и жалко съществувание!

Ти си просто някой от тези, които като теглят чертата се оказва че получават по-малко отколкото биха получавали в България. И понеже те е срам да си го признаеш, почваш да се хвалиш колко много пари си бил получавал. А за шапка не знам,но най-вероятно лижеш подметките на началника си.

Капуте,от ден първи съм работил на голяма заплата в България в сравнение с другите.Но тя не е била достатъчна за усилията ми да се квалифицирам и работя честно и качествено.Е,когато възникна възможност,веднага отидох там,където всичко това се оцени подобаващо!Другите ти простотии оставам без коментар,защото са коментар на един смачкан човек,сорри.

За 15 г. работа в чужбина на ръководни позиции.... за 15 години от мияч на кенефи си станал ръководител на миячите на кенефи. Подчинените мият кенефите без ръкавици, а ти като шеф с ръкавици.хаха

Свинята не обича да си сменя кочината.

Такава ти е свинята бе, не и се ходи ! сигурно гледа от тебе !

Най-голямата прослойка от плюещи работата в чужбина е оялата се многохилядна чиновническа сган в Бг. Потънали в блаженство от леност, мързел и нищо правене + високи (за бг) доходи, те настървено повтарят опорките - "бъдете родолюбци" "стойте и работете в бг - тук са вашите корени" "не слугувайте на чужденците" "в чужбина сте роби"..... Припяването на политиците "ама тук в бг е прекрасно, живота е приказен в бг, също е разбираемо - те си живеят в паралелна държава и колкото по-бедно население (обслужващ персонал) е налице - толкова по-лесно е за тях да си го експлоатират.

Браво! Е,затова не се въвежда електронно правителство. Чиновническата сган,две трети ще стане безработна.

Поредния коментар от човек на който мечтата му е да се набута на някоя държавна длъжност. Хлапенце, заплатите на чиновниците са в пъти по-малко отколкото са заплатите в частния сектор. Само че в частния сектор не взимат некадърници.

Виждам,че изпитваш неистов страх да не изгубиш топлото си държавно местенце преди пенЦия, а в мокрите си сънища въздишаш по високите заплати в частния сектор (където правилно отбелязваш - за такива като теб няма място)

Хубаво е всички българи -особено младите, да отидат да поживеят и работят в чужбина. Да се свърши с илюзията че може да работиш по български а да ти плащат по американски.

Изводи? От няколко реда оскъдна и субективна информация? Климат, храна, образование, здравеопазване, социална сигурност, природа, икономическа и политическа свободи, социалнообществено обкръжение, качество на асфалт, ако щете, чистота на въздуха и още куп други. Работата в друга страна предполага живот в друга страна, а не просто гастарбайтерство. Лошото отношение към България и българите идва от изключително лошия имидж на България пред света. А този имидж се формира преди всичко от корумпираните политици, които ежедневно ни излагат с всяко свое действие и така подбиват цената на всеки един от нас. Последния, банкянския геополитик, струва на България и българите десетки милиарди. Без да броим психическите травми.

Да миеш чинии и кенефи, да ринеш лайната на някоя бабичка или да чистиш повръщаното в някой хотел е голям келепир. После да ревеш на летището в Единбург "тикво спасявай ни" също е много хубаво. И най-вече да не платиш и лев данъци в България а да се лекуваш безплатно на гърбът на балъците е просто чудесно.

Ти си особено тъп индивид. Вероятно и тотален провал. Не, не дразниш, просто заради такива като теб тази страна е клоака!

Абе застудява и на площада и започнахте да драскате във форумите. За твое сведение, милиардите дето си ги фантазираш точно тоя дето го наричаш тиквата ги договори. И между другото от Европейския съюз казаха че България е една от страните в която има най-малко злоупотреби с еврофондовете. И пак между другото, точно от твоите любимци за 20 години след десети ограбиха и на практика унищожиха икономиката на България.

За са тези ,които наистина работят във чужбина и не са във България за да ги хване анкетата. Против са тези които имат поне един родител,който работи във чужбина и им изпраща еврота ,тъй като тях или ги мързи да работят или пък нищо не става от тях.

Бочето като падне от власт сега да отиде той в чужбина, дори и за сезонна работа, всъщност той за друго не става! Там няма да му се налага да говори езици, каквито той не знае!

Кандидатите да го катурнат от властта, ще има да управлява още поне 20 години. Абе не знам В какъв измислен свят живеете.

Да миеш чинии и кенефи, да ринеш лайната на някоя бабичка или да чистиш повръщаното в някой хотел е голям келепир. После да ревеш на летището в Единбург "тикво спасявай ни" също е много хубаво. И най-вече да не платиш и лев данъци в България а да се лекуваш безплатно на гърбът на балъците е просто чудесно.

Абсолютни глупости си писал! Не всички мият задници! Има немалка част, които работят на управленски позиции и се справят много добре. Ама то няма как да го видиш щом твоето лично ниво е на мияч!

Човекът е посредствен с остарели разбирания!

Ама и тук в БГ има хора на ръководни позиции, не си мислете, че това е само привилегия в чужбина, нали? :))

Просто като видиш името и пропускай коментара. Жели генериране на кликове, разводняване на коментарите и пропискане, ако има неудобен коментар. Накрая грамотните ще се откажем да четем Дир, заради такива и ще останат само дебилите. А на тях няма да им е интересно само с дебили да си общуват и ще изчезнат и те. И тогава бай-бай хонорар за трола и за модератора и за неграмотния редактор. Преди 1-2 г. така отписах Блиц.

Да бе, като не ти отърва, трол бил. Какво пречи точно ти да си тролът ?

Просто като видиш името и пропускай коментара. Жели генериране на кликове, разводняване на коментарите и пропискане, ако има неудобен коментар. Накрая грамотните ще се откажем да четем Дир, заради такива и ще останат само дебилите. А на тях няма да им е интересно само с дебили да си общуват и ще изчезнат и те. И тогава бай-бай хонорар за трола и за модератора и за неграмотния редактор. Преди 1-2 г. така отписах Блиц.

Ото, такива като теб са една от причините хората да си стягат куфарите!Нито искам да общувам с такива като теб,а за мой шеф не бих те търпял и 5 минути.