За дни Фед инжектира $300 млрд. за опазване на банковото здраве

Коментар на експерт: "Гледната точка на полупразната чаша е, че банките се нуждаят от много пари. Наполовина пълната чаша означава, че системата работи по предназначение".

Обратно в новината

Коментари - За дни Фед инжектира $300 млрд. за опазване на банковото здраве | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво! Така се строи икономика. :)

..а защо вложителите си искат парите веднага? Ммм? Нали няма опасност? .ммм?

Откъде взеха парите за инжектиране!От вложителите и от данъците т.е. от обикновените хора,не от личните сметки на банкерите и управниците!?Така работи капитализма ,каза Байдън!

Напечатват ги, баце. Даже вече не ги печатат. Просто вкарват нулите в компютъра за 10сек. Кви данъци, кви 5лв?

Групировки есес и фащ!ВЕДНАГА!!!

Имаш печатница.Наще кво са ослушват да иступат праха от машината и да почват да печатат,а да САЩ не дава други да си печатат парите! Е бати и ненормалния свят,краварете ви крадът по-сред бял ден с тези фалшиви необезпечени доларчета,вие караварете та краварете,на ви краварите

Всички проблеми с банките ги предизвикаха -ЕВРЕИТЕ!ТЕ.Тъпаците от сащ се управляват от ЕВРЕИТЕ!Пак парите отидоха в Евреите.Нещо да не е ясно.ЕТО, защо Българите ненавиждат Евреите.Русия,която е спасила евреите от лагерите,също е наяьсно ,че евреите са на дъното за проблемите на банките.А, нашите мисирки,с половиния си мозък,се скъсаха да лъжат/Снежана Иванова, Люба Кулезич, Сашо Диков,Дияна Янкулова, Силвия Великова-метреса на Б. Борисов /ГЛАВАНАЦИ/.Бог за евреите са ПАРИТЕ.Сътресенията в Банките ,бяха за заблуда и да приберат и последните спестявания,злато, скъпоценни камъни-гледайте фиблма "Лед".

Причината чивек да си държи парите в банките е лихвата. Ако лихвата е 0, я няма причината, следователно най-логичното нещо е човек да си издърпа парите от банката Този, който свали лихвите до 0 е истинският виновник за липсата на доверие в банковата система, а не инфлацията, която е просто повод, който отваря очите на хората.

Иха, 300 милиарда. И за какво беше целия зор с лихвите? Бълбук булбук, тая работа няма да свърши добре.

Банките се нуждаят от ликвидни пари? Ами да вдигнат лихвите де! Хем нямат пари, хем не искат са вдигат лихвите. Сега държавата им налива, за да може утре пак да кажа, "ами ние сме добре капитализирани и затова са ниски лихвите" Нещо е дълбоко счупено в този модел. Много и необратимо счупено. И това не е просто банк рън, тъй като се твърди, че се случва независимо на няколко места! това е пробив в модела, не банк рън атака! Ликвидната криза означава, че банката си е изсипала свежия ресурс в мъртви проекти, т.е. проекти, които при 0% изглеждат атрактивни, но при по-високи лихви вече положението е бедствено. Това е директен резултат от екзотичната политика на спасение след кризата от 2008ма година!!

Кво да коментираме, в света има общо 5.1 трилиона долара - в кеш, в резерв, записани в банките и т.н. 300 млрд. са си доста стабилен процент - към 5.9% от това количество. И това само за една седмица... По времето на соц-а имаше песен "Искам да съм негър в щата Алабама ...". Сега си пеем - искам принтмашина като на ФЕД. Не е за радост. При тези поцеси, най-много си го отнасят бедните страни. Такива като България. При нас ще е двойно - щото искаме в еврозоната. Сами си слагаме главата на дръвника.

Бедна държава е държава, която няма нищо. България не е бедна държава. България е златна държава. Ценете я, за да не я загубите. В момента е временно завладяна и се управлява от мародери.

Щях да кажа нещо подобно. България изобщо не е бедна. Имах един приятел, който работеше в БНБ и пред очите му минаваха всички по-големи трансфери на пари в страната. Той ми каза преди време, колко не е бедна държавата ни. Не можа да издържи да гледа с очите си всички кражби и напусна страната. Беше честен човек. Нарочно ни втълпяват мисълта, че сме бедни, за да не търсим, къде отива всичко и колко ни крадат. А разберат ли хората, какво наистина се случва, малко от сегашните и минали политици ще могат да се измъкнат живи. Толкова ще са побеснели всички. Не едно правителство се е срутвало, защото хората са разбирали истинското финансово състояние на страната си. Бедна или богата. Обърни внимание, в колко малко държави финансовата информация е леснодостъпна. Потърси такава за разходите на държавата ни. Скрити са зад документи в шкафове, интернеет портали с ограничен достъп, забити в десета глуха в правителствените сайтове, зад напълно нелогични линкове. Или просто засекретени. Където ти слагат перде пред очите, там задължително трябва да надникнеш, щот ти се отдаде възможност.

Да, вярно е това. В България се краде като за световно. Става въпрос за стотици милиарди по сегашни цени.

Има си термин за това от години вече - корпоративен социализъм. Банките са намерили на хляба мекото. Когато са на печалба, спечеленото е за тях. Когато са на загуба и пред фалит, ги спасяват с парични инжекции. Що да не поамат все по-безумни рискове в гонене на безумно големите печалби, щом ако се наакат, държавата ще ги спасява за сметка на данъкоплатците?

Корпоративен социализъм, държавен капитализъм.. все тая. Разпадащата се империя винаги втвърдява методите на управление на финала си. Отчаян ход. Последната им надежда е контрол на потреблението, чрез CBDC и непарични помощи, в натура. От акции, и опции за служителите, през купони за служител на месеца и разни морковчета за послушните роби, до ваучери за храна, транспорт, енергия и прочее. Това е финален колапс на системата.

А-а-а, Путин е виновен. Ние го санкционираме, а той не се предава. Нищо, ще напечатаме още пари. Важното е населението на планетата да се разреди и въздухът ще стане по чист. То човешката алчност няма край.

Точно 300 милиарда са наляли - сумата е равна на конфискуваната от руската национална банка. Изглежда са решили да ги използват за собствени нужди, вместо да ги подарят на украинците.

Маркс "доживя"

Какви трогателни грижи?! Колко сме велики! Всъщност всичко сме осрали и сега го слагаме в целофанчета за бъдещи атлантици...

Още нещо. Към 2022 година САЩ имат емитирани, в обращение над 21 трилиона долара, като преди пет години сумата е била под 15 трилиона. От тези 21 трилиона смо 53 милиарда са пари в банкноти и монети. Цифровизацията е тук.

Горе-долу точните цифри. Без запетайките А за да покрият девет трилиона депозити, имат само двеста милиарда в банкноти. Представи си, какво ще стане, ако зхората апочнат да си дърпат парите

Триста милиарда... някой ще трябва да ги плати. Кой ли?

Никакъв проблем няма в печатането на пари, ако има производство което да даде стоки срещу тези пари. Да, може да има инфлация ако се печата много, но ако дохода на средния човек расте пропорционално на цените проблем няма. Проблема идва, ако печаташ, но нямаш производство. Тогава парите отиват за внос, но ако твърде много рисувани пари отиват за вностно стоки, то винаги идва момента когато отсрещния ше ти каже - "айде стига с тази хартия, няма какво да я правя, не мога да купувам материали и ресурси с хартия". И те тогава вече идва истинската инфлация - чувал с пари за един хляб, просто защото хляб няма. Американците се доближават до момента, когато света ще откаже да приема хартията им, и тогава ще видят зор. Защото реиндустриализация на САЩ няма да е лесна работа.

Това е точно обратното на свободен конкурентен пазар и капитализъм. Когато някоя банка фалира, да се дават заеми за милиарди е невероятен абсурд! Представете си, че хора ви дават парите си, да ги пазите, вие ги профуквате на хазартни игри, хората си искат парите, вие нямата пукната пара, но банката без доказателство, че можете да ги върнете ви дава нужните пари, вие си давате бонуси за милиони от тези пари и вместо да фалирате, което е пазарната система, вие ставате с милиони по-богат, няма последствия за вас, че сте откраднали парите, дадени ви за съхранение, а хората плащат вашите загуби.

Запада започна да прилича на БГ от 90те. Ние българите поне знаем как да процедираме

Задава се хиперинфлация. Дали след 2-3 години или след 6-7, но няма друго спасение.

Няма да се размине само с хиперинфлация. Гответе се за война. Колапс от такива мащаби последния път завършва с ВСВ. Запада го чака колосално обедняване и много хора няма да имат избор освен да се запишат в армията. Иначе ще умрат от глад. Имаме невъобразим късмет, че се намираме на периферията. Трябва да поддържаме мирни отношения с близките съседи и това ще ни даде шанс за оцеляване. Иначе ще ни прегази валяка на войната.

Бате, каква периферия? Усрайна е на 2 крачки, бази на САЩ на наша територия, в Румъния ракети насочени към Раша, Турция до нас винаги трябва да имаме едно на ум. Като куцо пиле домат ще ни оправят.

Не сме Германия все пак. В пъти по-лесно ще се отскубнем от Гърция например. Гърция ако рече да напуска камък върху камък няма да остане там.

Споко ,преди това изтриха от дефицита няколко трилиона, та нищо не са наляли.........

Всяка година дори с всички възможни мерки ще имат минимум 1 трилион дефицит в сащ. Това е фалирала страна.

Е, това е малско излишно да се споменава дори. Байдън разписа бюджета с точно един трилион дефицит на година за следващите десет години. Те са си го сметнали. Но това е без непридвидените разходи.

Много, ама много е зле това! Икономически, статистически, реално и т.н! Долара не струва и хартията, на която е отпечатан! Но, BUT, НУ! Има И други цели и скоро всички ще ги усетят! Ковид,Ваксини, Климат, Маски, Каски, Украйна, Биткойн! Всичко цели едно!

Цифров концлагер чрез цифровите валути на централните банки, като цифрово евро ицифров долар. Всеки, който ги приеме ще бъде пълен роб и централните банки и правителствата ще имат пълен контрол над парите му, ще могат да ограничавата, блокират и вземат, когато и колкото си поискат, с един бутин и те приключват, както направиха с протестиращите в Канада тираджии срещу задължителното набождане, а сега дори има кеш пари и пак го унищожиха, тогава няма да ги има и няма спасение приемеш ли ги.

Вижте, хубаво е човек да се научи да разпознава CBDC. CBDC е формална дигитализация на всички непарични бонуси и малуси. Това към момента са: бонуси в натура, бонуси в акции, опции, ваучери за храна, карти за спорт, доп. мед. застраховки и др., всякакви отстъпки и дискаунти. Това са преференциални ДДСта, дануци и други косвени монетарни инструменти за превъзпитание и контрол. Всичко това рано или късно ще се събере на едно място под шапката на CBDC и ще се управлява централизирано .. "за удобство". Идеята на CBDC е инструмент за инвентаризация, а постепенно и управление на нуждите. Рано или късно идеята им е цялата държава да премине в режим на тотално целево бюджетиране на кредит. Т.е. няма да има данъци. Ще има само дългове и всичко ще се плаща с инфлация. При изцяло дигитализирани процеси и плащания това не е непостижима цел. Това е дигитален концлагер

Отново "helicopter money", отново "too big to fail". Явно друго не умеят. И ако не спечелят войната в Украина няма да имат за ядене. Англосаксите от столетия карат на военни трофеи.