Юли започна с рекордни цени на природния газ и CO2 емисиите

Синьото гориво достигна 431 долара за 1000 куб. м, а за въглеродните емисии 56.68 евро за тон

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще им ядете на руснаците .... щом сте такива ЕС тарикати

Нали се надиверсифицирахме и това щеше да се отрази понижаващо на цените? От тук имам два коментара - метанът е основна суровина не само в енергетиката, но и в производството на изкуствени торове, та сещайте се накъде ще вървят цените и на храните. Второ - това може да е само поскъпване по номинална стойност, т.е. инфлацията вече се проявява осезаемо. Вчера я гледах Джанет Йелън в Конгреса като я питаха за инфлацията и обясняваше как неправилно се гледало на годишна база, а методиката била друга и спрямо нея за 12 месеца назад реалната инфлация била по-скоро 2% - ха, ха.

"LNG в Азия Platts JKM се увеличи до 463 долара за 1000 куб м." И там ли Русия ви е виновна?

Какво стана с евтиния и демократичен американски газ ?

Да

бейжинг бай дън

Кой взима парите за со2 емисиите, и за какво ги използва, и как се определя цената. И как може да сме сигурни кой, колко емисии отделя

А ние ще закриваме въглищните ТЕЦ и на тяхно място ще правим парогазови централи?!? Как ще си плащаме енергията?

Цената на емисиите се определя на борсата. Разбира се, има много спекулации и хедж фондовете правят големи пари от тях, а ние изнемогваме. Да благодарим на ЕС за зелените политики, които ще ни затрият! Надявам се най-после хората да разберат, че цялата тази глупост с въглеродните емисии директно им бърка в джоба.

Ето на някои хора започна да им святка лампичката. Лошото е че ще светне на всички когато затворим всички въглищни централи или ги преработим на газ. Цената на газа ще върви нагоре поради повишаващото се търсене от преработените на газ централи. Не ми се мисли пък какво ще правим с централите на газ ако пък някой реши, че затвори кранчето. Тогава тези които сега скачат и викат затваряй централите на въглища пак ще заподскачат защото неможаха да разберат, че само въглищата ги имаме в наличност. Ама кой да разбере?

Ние ударно продавахме нашите на минимална цена и се гордееха с това