Коментари - Юанът рухна на фона на търговската война между САЩ и Китай | Бизнес.dir.bg
назад

Юанът рухна на фона на търговската война между САЩ и Китай

Само негласната валутна интервенция на няколко големи банки спасиха китайската валута

Обратно в новината
| Редактор : Красимир Тодоров

Коментари - Юанът рухна на фона на търговската война между САЩ и Китай | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А да! Явно желанието на Путин и Си да махнат долара и да го заменят с юана, не се отразява добре на китайската валута :)))

На всякъде и по всяко време някой печата долари..,..рубли и мани не! Айде сега на кой валутата е по- подкрепена на кой по-истинска, и кой как си я подкрепя а?

Тръмп трябваше да обедини Запада срещу престъпните практики на Китай. Ама пък може САЩ и сами да се справят...

От поне 15 години чета,как китайската икономика ще прегрее и ще рухне.Е,рухна с годишен ръст в момент от 6,5% до 7,0%.Наистина не са 8-10% но в Европа завиждат и мечтаят за такава "рухване".

Като се качи дневната надница от $1 на $1.5 - ето ти 50% ръст!! Давай, скачай от радост !!

Ограмотявай се.

Ти в кой век живееш бе...?

нали от Брюксел заплашваха, че със САЩ е свършено и търговската война ще ги потопи?! А тя каква стана и Брюксел и Пекин като Титаник!! Не става да източваш по 1 милиард долара от САЩ и да не искаш да плащаш за нищо - нито за НАТО, нито за ООН, нито за ЮНЕСКО и т.н. времето САЩ да ви издържа приключи!!

Единствените които издържа сащ, са тези като ИД за да. Тормозят останалата част от света

кой неграмотник е писал статията. Отдавна се знае, че Китай поддържа валутата си изкуствено ниско, и щатите бяха много против това, защото евтината китайска валута ги убиваше. Китай съвсем целенасочено си обезценяваше валутата, с което износът и скачаше в световен мащаб. Не случайно са икономика номер едно !

хайде поредния пишман икономист който ще ни обяснава как колкото по-ниска е валутата - толкова по-добре е за хората в страната... абе в кой руски колеж сте учили икономика бе? :))) значи цял свят се стреми да има по-ниска валута, а не по-голяма... ех... тези бакалски сметки ...

че къв е тоя рев тогава, че юанът бил рухнал ???

че кой реве бе. ние се радваме. С по-малко левчета ще си купим повече китайски имитации.

Ми ти май и колеж не си минал брато

Високите нива на долара се крепят на ... огромния външен дълг на САЩ. Юана го крепят най-голямата реална икономика в света и най-големите златни резерви. Като се оттеглят инвеститорите, къде ще отидат? Не гледайте Сирия, това е голямата война.

Реалната икономика благодарение на САЩ

Реална икономика с фалшиви пари от САЩ - реалната икономика на Китай пълни със стойност празните нови банкноти на САЩ. Целият свят живее на гърба на реалната икономика на Китай - светът пълни със стойност новите задължения на САЩ.

Ха-ха, българските ватни подлоги до вчера лъжеха че юана и рублата ще станат силни, ще има петро-юани и петро-рубли... Всичко е лъжа.ЦАР ДОЛАР Е ХЕГЕМОН В СВЕТА. И ватенките са на опашката на световното развитие. Тъпи , лъжливи ватенки, защо при Брежнев, доларът струваше 64 копейки, а при плешивия 64 рубли?

и при Брежнев беше толкова.Не бъркай “официалният” курс косйто не беше реален

За тва труп се подготвя цял живот за срещата с Путин... Щото рамките са мн на зад нали

Колкото ти е по-евтина валутата толкова по-лесно продаваш своите стоки. Не случайно американците дълго време поддържаха доларът нисък за да си продават по-лесно боклуците, сега това правят китайците, този филм сме го гледали.

това беше основната причина демократите да не искат търговска война с Китай. Китай основните им валутни резерви са в долари и слабия юан е добре дошъл, защото оперативната стойност на производството намалява. Трябва целия свят да спре да купува от Китай.. което засега е немислимо. Тактически може да изглежда че САЩ печелят, но стратегически губят.

Кога е добре? Когато курса на валутата пада или когато се вдига? Че им загубих икономическите логики...

Американска му работа. Не можеш да я разбереш. Затънали са до шия, но се усмихват. Как да им обясниш, че е време да я затворят тая уста.

Зависи от гледната точка. Ако се има предвид китайския народ, когато не се променя, но при някои условия. Ако се има предвид борсовите мошеници, когато се променя, но малко успяват да се задържат на гребена на промяната та да печелят. Това става само с вътрешна информация. Моше винаги печели, нали! Уупс, антисемитизъм! "Атовете се ритат, магаретата страдат!" - БГ народна поговорка. Последно - ти си който плача сметката. Винаги!

Зависи дали ще купуваш или продаваш, ако купуваш стока от чужбина ще ти струва по-малко пари във валута ако тя е с по-ниска стойност, ако продаваш стока и я купува от теб чужденец ще ти бъде по-изгодно валутата да е с по-висока стойност защото след като продадеш валутата ще има повече пари за тебе.