Ядреният регулатор призова да се внимава със санкциите срещу Русия в ядрената енергетика

Тази пролет ще бъде заредено последното руско ядрено гориво за 5-и блок на АЕЦ "Козлодуй" и с него може да се работи до април 2024 г.

Обратно в новината

Коментари - Ядреният регулатор призова да се внимава със санкциите срещу Русия в ядрената енергетика | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Странно,но факт,още в началото на 80-те се заговори за втора яец,но само на думи....явно,стигам до извода,че т.нар. ядрено лоби в държавен мащаб,отдавна е насочило енергийното ни бъдеще в посока яец само с русня,тя е единствен капацитет във вселенски мащаб и други нет....,така се стигна до унищожаване на родната въглищна енергетика и стопиране на различни от ссср ядрена такава завинаги,а кой е виновен...р.овч.,бсепи разните им там зелени розови ....другарчета

Ще зависи от друг. Всяка държава трябва да си гледа интереса.

Има един дреебна грешчица в статията. АЕЦ Козлодуй не е руски, а български проект. Фирмата изпълнител е била руска и руско е горивото. Щом Чехия може да мине на гориво, различно от руското, значи и ние можем. Щом те са намерили как да си складират горивото, значи и ние ще можем. Инсталация за преработването му има във Франция например. Изобщо пискливите призиви на Радев или на този пъпеш, да сме стискали здраво Русия за ръчичка, защото нещо можело да стане още по-силно говори, че нещо различно трябва да стане. А именно: вместо да се закрепостяваме към Русия (или друг достачик на гориво), да имаме възможност да купуваме горива откъдето получим по-добра оферта. Кеф ти модифициране на инсталациите, кеф ти вече работещи такива блокове в Чехия с гориво на Уестингхаус. Няма не може, а има не искам, страх ме е, плащат ми и т.н.

Това лице е фурнаджийска лопата. Има диаметрално противоположни твърдения пред енергийна комисия на НС и сега. До колко е устойчив пак е спорен въпрос. Лошо.....

ЕЕЕЕ то и в България най сетне се чу гласа на мислищи БЪЛГАРИ !! НЕ ВИ ЛИ Е СТРАХ БЕ БРАТЯ. ОТ САЩ ЕС ДА КАЗВАТЕ ТЕЗИ ДУМИ?????? Защото повечето от бг хората мислят така!

не би било лошо и да коментира експлоатационните събития в Чехия и украйна при опитите им да заменят руското гориво с това на "Уестингхаус",както и крайните резултати;)

Не на доктаторския атом, да на демократичния краварски атом.

Ядрените технологии са два вида руски и всички останали.

"...да не се късат ядрените връзки с Русия..." Въпроса е дали Русия ще иска да се занимава с такива предатели и и с неприятелски настроена страна като нашата...

Вслушайте се внимателно в думите на Председателя на АЯР. Това е институцията, която единствено може да лицензира или одобри използването на ново гориво, а така също е и национално-отговорната институция за безопасността на нашите реактори.

Първо , да се осъди Пръмица Парибица ! Второ , да построим това дето сме платили три пъти ! Трето , майната им на предателите !

Точно,така,ама р.овч.бди да не се прави нищо....да,така пропагандата е по-силна,ето видите ли някакви невидими сили не позволяват......ами нали беше енергиен министър,защо не го започна....яец2...

До като сме зависими, трябва да се пипа внимателно. Интересен е въпросът кои хора искаха да ни направят зависими още осемдесет години? С двата нови чайника в Белене?

Наистина е неразбираемо що за глупаци сте. Каква зависимост, бе?! Продавач-купувач. Толкова. Ако централата е с американска технология, това зависимост ли е? За да не ти се пренапрегне вакуума между ушите - същото е. С дребния детайл, че "Уестигхаус" няма да си прибира отработеното гориво. Да общуваш с фанатизиране овце е наказание. Не знам защо си причинявам изобщо подобно нещо. Нетърпими сте.

Той не говори за "чайниците".Те са минало.Говори за работещите блокове в Козлодуй и е абсолютно прав.Американското гориво (ако го удобрят) не може да се зарежда самостоятелно в блоковете,а само комбинирано с руското.