Коментари - WorkTalent ви пита: Стойността на заплатата ли е най-важното условие за започване на нова работа? | Бизнес.dir.bg

Коментари - WorkTalent ви пита: Стойността на заплатата ли е най-важното условие за започване на нова работа? | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Определено е сред най-важните фактори. В България работодателите са така настроени, че на каквото се спазариш в началото това е. Промяна или няма да има въобще или ще е минимална. Ако все пак решиш да напуснеш заради ниско заплащане, следващият дошъл ще е на по-високо.

А да им се работи без пари, както са научени още по комунистическо време, на другарите , ще ли им се. Колко фирми имат ясна стратегия за кариерно развитие и съответно с това, растеж на заплатата. Или това става на принципа този е наш човек. Затова първоначалната заплата е най важна.

Навсякъде е така. Всички четат едни и същи учебници. И в Германия ако искаш рязък скок в доходите, трябва да търсиш нова работа.

Разбира се, че е най-важна заплатата! Все пак работя за пари. Имам си хоби за да работя за удоволствие. Все пак има и много други условия, които също не са за пренебрегване.

Аа, не бе! Световния мир ми е по-важен!!! :)))))

От заплатата трябва да се започне, трябва кандидата да знае за какво кандидатства, а роботодателя да избере най-добрия сред кандидатите. Бил съм на интервю от 3 часа, което мина перфектно и накрая, когато за работата обединяваща 4 длъжности и периодични ангажименти (периодичните често се превръщат в постоянни) поисках съответното заплащане , всичко това пропадна. Какъв беше смисъла да си губим времето?

Нормално е това. Към новия можеш да имаш нови изисквания. Стария иска увеличение не на бъдещ ангажимент, а на историческо представяне, за което вече си платил. Не всичко е 200 коча, 400 мъде :).

Периодични ангажименти - става въпрос за събота и неделя.

Тъй ми - що да си обичаш работата? :). Ей затуй сме най-ниско платената работна ръка в ЕС :).

Хаха на всеки три месеца си актуализират бюджета бе това значи грозните закон като, а сега и тоя "милионер" кметът на Селото фия Терзиев понеже е беден си направи заплатата самоволно 10 000 лева...Понеже сигурно те са тъпи, а д-р гите овце по 1000 лева и до 70 години или с като умрат...пенсия да не се надяват да доживеят...

Хаха на всеки три месеца си актуализират и без това ги гантските заплати и безотчетните и си откриват по пет нови комисии на месец за още заплати , милионите от партийните субсидии , които завличат пък не броя , а сега и тоя "милионер" кметът на Селото София Терзиев понеже е беден си направи заплатата самоволно 10 000 лева...Понеже сигурно те са тъпи, а другиите овце по 1000 лева и до 70 години или докато умрат ще раборАт като роби...пенсия да не се надяват да доживеят...

С това започвай тия шибани интервюта, щом се явавате на такива глупости да ви губят некви мизерници времето...три часа интервю!?! Тея мошеници направо са ти събрбрали цялата лична и нформация, като й знае за кво ще ползват, а ДНК проба взеха ли ти???

Трудът е стока за която продавачът иска максимума, а купувачът дава минимума, какво по естествено от това да се иска максималната възможна заплата? Да не би кандидатът да го е обърнал на арабски пазар, хахаха

Получаваш "-" заради последното изречение!

Нима не знаеш, че 99% от тези "интервюта" за работа са пълна порнография отвсякъде и пълна загуба на време??!! "Интервюта" за работа, където "експерти" по човешките ресурси с дълбока степен на умствена изостаналост, хванати от улицата, ще ти задават мега-гига тъпи въпроси. Непрофесионалисти с тежки умствени и психически отклонение ще подбират за работа професионалисти - това е меко казано цинично и обидно. 99% от тези ЕйчАр "специалисти" и "експерти" не познават естеството на работата, за която подбират хора. Всъщност "професията" "специалист" по човешките ресурси е последна инстанция и сламката за удавника за всички онези некадърни слабоумни ниско образовани и ниско интелигентни идиоти, които не стават за абсолютно нищо освен "мениджъри" по човешките ресурси. Който не става за абсолютно нищо и е пълен некадърник във всяко едно отношение става таксиджия, брокер на недвижими имоти, гробар на гробищата/погребален агент или последната сламка за удавника - "специалист" по човешките ресурси. За огромно съжаление не само в България е така - така е и в целия капиталистически свят на т.нар. Колективен Запад.

Смятам, че заплатата трябва да се обявява и да я ясно в една фирма кой за колко работи. Това обаче, поне за Германия и Бъглария знам, не е въобще така в 99% от фирмите. Аз като работодател имам друга философия. За мен трябва да се знае, кое, как за колко пари се прави. Фирмите са на работниците. Да ти като предприемач трябва да вземаш повече, но не може да имаш рабоник на 1000 лв а ти да взимаш 50000лв. За мен до 10пъти тряба да е между СЕО и портиера/пазача. И трябва да се знае, кой къде е в този марж. Смятам, че така фирмите ще достигнат максимална ефективност.

За ситуацията на псевдо-държавност в която се намира БГ с тотален разпад на всички институции и животоподдържащи системи, заплатата ще остане непреодолимо, доминационнои вечно условие.