Всеки втори младеж: Не е кой знае какво ако работя без договор

В някои браншове сивите практики достигат 60%, показва изследване на БАН

Обратно в новината

Коментари - Всеки втори младеж: Не е кой знае какво ако работя без договор | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така както вървят нещата при този зловещ капитализъм не се знае дали сегашните младежи ще имат пенсия.

Кой работи в днешно време бе? Вие нормални ли сте?

На времето освен ДОО ни удържаха и ергенски данък ако нямаш деца. Тоя данък беше много жесток към семействата загубили единствената си рожба.

То какви ли не идиотщини имаше навремето, като някои бяха резултат от израждане на нещо смислено. Ергенският данък е въведен в Съветския съюз след войната само за мъже - просто са били много малко и да ги подтикват да не остават ергени. После решават да го въведат и за "момите", ама иметоостава "ергенски". А ние като сега, щом големия брат направи нещо и хоп след него. Подобна е и ситуацията с РабФак. Възникнал смислено преди около 100 години и после извратен тотално.

На времето ДОО (демек, социалното осигуряване) не се удържаше от работника, а от работотдателя. От работника се удържаше само "данък общ доход" и, евентуално, "ергенски" данък.

не пиши простотии.

Това е ефекта от всичко лично в общото - персонални влогове, здравни, пенсионни и гледай после сеир на простаците.

Всеки втори младеж: Не е кой знае какво ако работя без договор Като станат на 50 ще разберат кой знае какво е.... ама ще е късно....

.....(аз съм на 54 ,и аз ще работя без договор )защо да ми удържат за пенсия ,като няма да стигна (с изкуств.клапа на сърцето съм ,и отрязан от ТЕЛК ),и второ дори и да стигна до пенсия ще е минимална .Пък за тях пенсионирането ще е на 70 и отгоре .Отчаяна работа,без стимул ,и нормално ,че им е безразлично.

Нова формула дава по-висок ТЕЛК. 50% вече и за сърдечна клапа 15.11.2022 19:29 Завишават се и някои проценти в ТЕЛК решенията. Ново е издаването на ТЕЛК с 50% намалена работоспособност при инфаркт, ако след първата година човек няма нарушения на кръвообращението. От 10 на 30 се вдигат процентите при сърдечна недостатъчност I клас и при вродени сърдечни малформации без хемодинамични отклонения, които не се нуждаят от лечение. Добавя се ново състояние - клапно протезиране и аортно-коронарен байпас, за които са определени 50%, в случай че липсват хемодинамични нарушения. Препоръчвам ви, ако наистина сте сърдечно протезиран, да потърсите незабавно съдействие на джи-пи-то си да подготвите и подадете на ново документи пред ТЕЛК.