Коментари - Властта покрива 450 млн. дефицит в енергийната система, за да не поскъпва токът за бита | Бизнес.dir.bg
назад

Властта покрива 450 млн. дефицит в енергийната система, за да не поскъпва токът за бита

Дефицитът във Фонд "Сигурност на електроенергийната система" може да достигне до 500 млн. лева в края на регулаторния период , обясни служебният министър на енергетиката

Обратно в новината
| Редактор : Елза Тодорова

Коментари - Властта покрива 450 млн. дефицит в енергийната система, за да не поскъпва токът за бита | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Властта ще покрие дефицит от близо 450 млн. лева във Фонд "Сигурност на електроенергийната система", откраднати от ПП-ДБ, за да не се отрази на цената на битовия ток от 1 юли, точно преди изборите !!! А след това с 20 % ОТГОРЕ, а всичко останало с 50% !!! И всичко това за „БЛАГОТО“ на мат‘ряла !!!

Това е цената за работещите на загуба тецове.

Това е цената на никому ненужните и нацвъкани навсякъде солари дето можеш да ги ползваш реално само лятото. Зимата ще чакаш от тях ток ама друг път. ВЕИ-тата на борсата и да си продават тока на пазарен принцип. Аз не искам да плащам скъп ток, за да пълня гушата на някой педерас със соларки. Къде в пазарната икономика го има това някой гарантирано да ти изкупува скъпата продукция за 10 години? Да излязат ВЕИ-тата на свободния пазар и ще ги видим тогава. За една година ще фалират половината. Имаме АЕЦ, имаме въглища значи може да имаме евтин ток. Скъпият да го изнасят да видим дали ще им го купува някой.

Пряката връзка от първия транш на " демократичното" гориво за АЕЦ Козлодуй.А следват още,и още,и още..... И ще плащаме всички за далаверите, празноглавието,дупедавството и тъпотата на шепа тумбали..

Страшен глупак, как те търпи жена ти ?

Тока от фотоволтиците го изкупуват на 2 ст. и го продават ма 30ср през деня..

Вярната новина е че дефицитът е платен от всички български данъкоплатци, за да може Топлофикация София да продължи да изцоцва фонда, а парното на София да поевтинее предизборно с онези -30%.

Трябва малко по така да го обяснят какво правят. Вземаме едни 450 милиона от данъците на всички и вместо с тези пари да ремонтираме пътища и да строим нови болници ние ще поддържаме ниска цена на тока. Но ако го представят така - ще вдигнем цената на тока с 10% и за сметка на това ще ремонтираме 100 км пътища и ще построим 1 нова болница, 2 детски градини и 1 детска ясла хората ще предпочетат да им вдигнат цената на тока но да получат нещо. А сега просто изкуствено поддържане на ниска цена.

какво ще стане като спре да ги покрива.

Шило

И още нещо-държавата е нещо абстрактно. Тя пари няма. Парите са от нашите данъци, които вместо отиват за нещо градивно замазват простотията, алчността, кражбите на тези, които са на власт!

Шило

И що така? Прееба.ме си възможността да станел енергиен център не само на Балканите, сега се чудим, откъде енергия на какви цени? Дей.а ваща мама проста!

защо още Михаил Захариев събира комисионни от държавните енергийни дружества? да ходи в затвора, а на българския народ да има малко по ниска цена на тока.

Това е заради "по-евтино"то гориво от Уестингхаус!

Сред лято, половин България е с фотоволтаици, тока ще поскъпва. Явно съм много прост. Не го разбирам. Някой да ме осветли...?

така най много обичаме - някой друг да плаща!! Хайде след нова година още милиард!

Държавата ще покрие дефицит от близо 450 млн. лева във Фонд "Сигурност на електроенергийната система", за да не се отрази на цената на битовия ток от 1 юли. Това каза на брифинг в Министерски съвет служебният министър на енергетиката Владимир Малинов. До 1 Юли. Ами след това какво правим. Докога държавата ще покрива тия загуби и от какно са те. От днес АЕЦ е с ново американско гориво.Вероянто след това токът ще стане по евтин.Иначе от какъв зор сменяме горивото

Чети бе, не до 1 юли а от 1 юли натам

Скоро и енергиен сектор няма да имаме заради липса на далновидност и влечуги като Брадан Кънев и компания.

От материала разбирам,че дефицитът във фонда се дължи на субсидиите, които държаата плащаше на всякакви фирми - малки, големи и още по-големи, по време на пандемията! Тогава покриваха разликите в цената на електричеството на всички - дори и на фирмите например на милиардера Домусчиев, и на други олигарси като него.

А кога прокуратурата ще почне “Наще” фирми дето прекупуват тока на безценица и го препродават, ограбвайки Българският народ и бизнес??!

Коя власт покрива 450 милиона лева? От техните джобове ли ги извадиха бе, малоумници ? Нали това са нашите данъци, с които ще платят за грешките на властта, вместо да отидам за нещо по-добро, А ?

Има физически закони като гравитацията . Когато пуснеш ябълка днес очакваш да падне тиквичка или генномодимирана с атлантически ценности мутричка от партийните кърлежи гладни за Българска кръв...

От къде са тези 500 милиона дефицит в Енергетиката ? Нали всичко е цветя и рози. Веи-та, евтин газ. Сега 500 милиона дефицит ? Някъде има грешка

Не може да е заради мисоките цени на природния газ!!! В момента сме диверсифицирани и демократичният газ е по-евтин, както беше казано многократно.

Ние плащаме половин милярд лева за да не ни вдигнат тока????

От днес АЕЦ Козлодуй работи с щатско гориво, така че токът ще поскъпне многократно, каквито и компенсиращи механизми да се използват - те всички ще са спекулативни. Пари да има - шума да има, но реално стоката ще е поскъпнала много. И като се добави, че скоро напук на българския народ ще бъде въведено и еврото, че напук на българския народ санкционираме (кого?) себе си. Очаквайте господа десни либерали и внуците ви да са по-бедни от вас, няма да ви огреят ефимерните ви фантазии. Тикате България към тинята. И сега знаете много добре, че лъжете.

Браво! Гласувайте за шефа - продажен варненски мангал е, ама пък е ваксиниран и плаща в евро!!!

Само не разбирам защо тези пари трябва да се внесат в някакъв фонд , в който да си седят. Моля ако някой зна , да ми каже

Е ми защото не е като при бай Тошо, сега на веригата и на борсата са един куп лапачи, които доказват, че тока им излиза по-скъп от цената на КЕВР за бита и фонда им плаща разликата. Имало е дни през зимата, при които спекулата на борсата докарва 1кВ за левчел Тоя фонд се пълни с отчисления и от енергийните играчи, обаче това, което се събира от тях изобщо няма как да стигне. Аз го знам и от първо, защото съм битов потребител, но поради липса на акт 15, съм на нерегулирания. Миналата година януари платих 720 лева, тази 560 лева, през лятото е около 200. Така, че тия дето Ви лъжат, че като се махне регулацията всичко ще е цветя и рози, ги заплюйте в лицето.

Наблюдавам, наблюдавам, - изключителен дефицит във Фонд сигурност на електроенергийната система.Заключението е, че ставам за министър на енергетиката.

Интересно държавата от къде ги е взела тези 450 млн.?

Демек ще източим 500 млн към наши хора със соларки. Как пък се са на загуба да не повярва човек

Досега съм го правил с 22 афроамериканци......

Не бе вържете на АЕЦ Козлодуй и един Ф16 да видят ония пидали че всякакви свирки правите.

Покрива загубите на веи? Сериозно ли?

Защо? Къде изчезнаха парите? Асенчо да каже

Айде първо да е еднокнижният минету, а простьо?

След като Кокорчо неможа да върне единия милиард в хазната сега е ред на работещите да помогнат. Умно нали?

Сещате ли се кой ще трябва да ги изработи тези пари дето ще ги дадат за да не ни е скъп тока?

След като ни разбиха и почти унищожиха българската енергетиката, успехът е пълен за САЩ, нашите стратегически приятели

тъпанар

И тебе ли като мене та ибът Алабамските негри ?

В Германия, като част от грижата си за околната среда, те проведоха експеримент за производство на бира от отпадъчни води. Немците казват, че е меко на вкус.

Скоро ще отидат по-далеч - ще сервират кафяви колбаси с тази бира.

Ей го цъфна и Ветовският сандьо, измамил по телефона няколкостотин пенсионера и подвизаващ се тук като Сандо - в момента е и енергетик ;)

Властта нищо не е поела. Само ни е заробила с договор 1 милион на ден, за 15 години! За този знаем, за още колко не, понеже било държавна тайна! Като е държавна тайна, да си го плащат тайно, не от нашите пари!

Крадат милиони, милиарди, а после ги възстановяват от народа. Обичайна практика на българските управници от десетилетия.

сандьо, викаш досега няколкостоти измамени пенсионера е обичайната практика на ветовските мангали, начело с теб и то от десетилетия?

С чужда пита помен лесно се прави!

След като Кокорестия присвои дивиденти те на АЕЦ Козлодуй сега ще се чудим откъде да се вземат пари за запълване дупката в енергетиката. Такъв глупак и мошеник не сме имали отдавна

То и ти си пълна щета, ама някъде ти търпят вонята !

То и на теб задника ти мирише но го мъкнеш навсякъде

Тодоре, ти си подложи носа под него и ще усетиш и нещо друго в устата ...

Абе казвах му на Тодор да си мие поне пут.ката...

Това е нормалното поведение за преди 10-ти, след изборите ще има спокойно и безаварийно поскъпване.

Властта да не ги вади от джоба си тези пари! Нали пак са наши пари. Подигравка!

Това са пари събрани и скатани в бюджета от миналото правителство, което вие смръдливците от посрано 20 непрекъснато плюете !

както винаги на крадливите дебили друг е виновен. Та и ти.

Този фонд беше създаден за да помага на домакинствата като взема от компании като Лукойл. Сега има дефицит. И що? Я кажете за Арубис.... Те защо получават държавна помощ?

"Властта" ги покрива? Главчев и министрите ги плащат от джоба си ли? Той и Бойко така говореше за себе си как "плаща" за магистралите, все едно от джоба си ги даваше тия пари. Ех, сладък е кокала... А всъщност "дефицита в енергийната система" е заради прословутия "план за възстановяване". Така и не разбрахме какво точно "възстановяват" но с тия цени ще ни довършат.

Кой ще покрие 15% по-скъпото Хамериканско ядрено гориво? Кой ще плаща за съхраняването на отработеното ядрено гориво, което от 5-6 години се складира на площадката на АЕЦ Козлодуй? Но тя, площадката, е вече запълнена, а и времето за което ядреното гориво може да се съхранява така, вече изтича и ще си имаме една изключително мръсна ядрена бомба за кефа на Посолството и на наш'те комерсиалки. Лошите блядове изкупуваха отработеното ни ядрено гориво, като за това ни даваха отстъпка от цената от свежото ядрено гориво. А ватенките изкупуваха отработеното ядрено гориво, не само от нас, тъй като ядрените им реактори от последно поколение работят точно с такова ядрено гориво. Пиендетата отново обогатяват отработеното ядрено гориво и ВОАЛА.... Имат за стотици години напред суровина, без да се налага да копат уранова руда. Ама те са прости ватенки, пък ний сме хитруши, и поради тази причина токЯ ще продължи да му нараства цената, освен другите причини със зелените еко шитни, дет' власт имащите се облажиха да поставят панели и перки на абсолютно плодородна земя. А ние сме една от малкото държави с плодородна земя, която унищожаваме за благото на комерсиализирани евроатлантически пачаври и миндили, дет' си дадохме двата ядрени реактора за АЕЦ Белене на Покрайна. А АЕЦ Белене можеше вече да работи. Ама за сметка на това с десетки милиарди $ ще правим Хамерикански реактори, които няма да са наши, и ще ги плащат и след десетки години тия които ще устискат на живота в Абсурдистан. Вива усраине ! Вива кокаине ! Да го духат всички българи в таз' Хамериканска територия....

Това ми се струва като ПР преди избори, в полза на една четирибуквена партия, за сметка на народа!

И защо всички ние, ще плащаме батаците, които Кокорчо и мафията Пълен Провал забърка и окрадаха парите?

Да познаем ли с какво го "покрива" ? И пра-пра внуците ни ще плащат заради тия некадърници!!!!!

Съсипани две поколения от още подвизаващи се гацо бацовци...

Властта или Ганьо с данъците си?

Сложи комунист и руска подлога за енергиен министър и гледай какво става! Истината е, че с тези пари всички ние покриваме разликата от високите изкупни цени на тока от солари. Няма депутат от "старите" партии, който да няма соларен парк. А поскъпването на тока е неизбежно при отложената от герб либерализация на пазара. В момента на пазара има евтин ток, но ни задължават да купуваме скъпия от соларите, да не вземе някой като Гинка Върбакова, подставеното лице на Бойо, да фалира.

Здравей адаш, само не разбрах, какво общо има "руската подлога" със соларите и ГЕРБ? Значи и аз съм против увеличението на тока, защото този дефицит не е направен от потребителите, за да го плащат те,(включително и аз), но не намирам връзка с тоя министър, който явно е човек на ГЕРБ и поддръжниците на Русия, като мен. Защото аз харесвам Русия и съм на тяхна страна във водещата се война там.

Определенията "комунист" и "руската подлога" са достатъчно красноречиви като смисъл. Няма лошо да харесваш Русия. Все пак ние сме им дали вяра и писменост. Важното е какво точно харесваш. Аз примерно харесвам произведенията на руската литература /но не всички писатели или поети/ и някои композитори. А ти?

Кажете бе. Кой похарчи милиардите от Фонда за енергийна сигурност? Защо държавата отново попърлва дупките на откраднатото, както запуши пробойната в КТБ.