17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Догодина тока ще е на цените от 2020г. Мога да се обзаложа с всеки. Много смях ще падне с всички, които са се юрнали сега да слагат фотиволтаици и си правят прогнозите парични потоци за цени от 400 лв. Под 100 лв. ще са, а пролет и есен, когато консумацията на Ел. Енергия е най-слаба, уикендите ще е отрицателна.

Януари всичко ще е ОК, ще има и газ и ток и всичко.Само подкрепяйте това правителство.

Кога ще пуснат другите два реактора ? Кога ще осъдят тези който ги спряха без да ни питат ?

Умрял кон не пърди,всичко е на скрап,тиквата се постара за което.

Ura toka shte ni e bez pari kvi 130% uvelichenie

За сега се говори че имаме гориво купено поне за още едно зареждане а нататък ще видим.!?

_stankow

Нищо не се казва, откъде са новите ТВЕЛ-ове ? Кога са внесени ? Нали уж има санкции против Русия ? Да не са американски ?

Не, на са американски. Горивото , касетите са си руски. Преди се внасяше и веднага правеха входящ контрол и в реактора. Сега са купили повече, за 3 години напред. И понеже някой някъде е предвидил влошаване на ситуацията, това ме навежда на мисълта, че до 3 години проблемите ще се поразрешат. А може и да греша! Просто в Козлодуй няма къде да се съхранява повече свежо гориво.

Ти глупав ли си бе? Като не знаеш не пиши, че ставаш смешен.

Убивате форума с такива като ПАВКАТА и да ме триете по умно от него не очаквам.

"Павел (нерегистриран) Така ли мислите крепостните в рашка говняшка докато си преживяте удобрение ? " НЕ Е ВЪПРОС ДА ЛИ Е "РАШКА" НО ТИ ДОТОЛКОВА НЕ РАЗБИРАШ ЧЕ ПРОСТОТИЯТА ТИ ПРЕЛИВА ! МАРШ ОТ ФОРУМА ТЪПАНАР .!

Другото зареждане ще е с гориво за рубли...

Последнато планово зареждане с рашистки касети ядрено гориво. От януари започва зареждане с американски касети .

от януари започва студ и глад тъпако. то още от октомври ще почне де. събирай стотинки за кюмюр и све8о добитък.. ббаахаха

свещи

Така ли мислите крепостните в рашка говняшка докато си преживяте удобрение ?

хахаха ! Тъп та вдлъбнат :) А пък американските касети са пълни с "рашистки" уран :) Ама то не демократично и евроатлантическо ако няма американски посредник при доставката

В Украйна има ама имат проблем с касетите, изкревят се. И не само в Украйна. Горивото на Уестинг хаус за сега е проблемно. Прави са колегите.

Тъп та вдлъбнат е на майка ти изтърсачето вата . Американски касети с Български уран , схващаш ли разликата ?

Руските реактори могат да работят само с руски касети, щото американските (Дженерал Електрик) гърмят, като в Япония! Ти като ядеш като прасе квото ти сипят в копанката, не значи че централата работи с всякакво гориво !

В Украйна има петнадесет енергоблока и все още не са гръмнали, с американските касети. Друг е въпроса за цената. Руските тролове и от сянката им ги е страх, поне това име официалната позиция. Българската икономика е толкова жалка и дребна, че нефт и газ може да вземе откъдето си поиска, Германия е друга работа, там количествата са гигантски

Ще плащаш на рашистите зимата да те ръгат, та да ти става по- топло с рашистки реотан у пръдлеко...

Споделяш опит ли бляд ? Е , аз ще пропусна :)

ти от сега го духаш калчо. виж си цените на горивата, храните, улугите, тока, водата и па презивяй гюбретона амИриканските ти господари.. ббаахаха

В грешка си! Има запас от руско гориво за 2-3 години напред. До тогава може и да си подобрим отношенията и пак да си купим руско гориво. Американците имаха проблеми с конструкцията на касетите за руски реактори. Не могат просто така да копират руските касети, нали ще трябва да си платят лиценз, е те не обичат да плащат, обичат само да им се плаща на тях. Като цяло в момента Русия е значително по-напред в ядрените технол;огии.

Пълни глупости

Следващото презареждане на този блок /реактор/ няма да е Януари 23-та, а някъде Май-Юни. Всяко презареждане дава около 300-330 и/или повече ефективни денонощия работа на 100% мощност. Цикъла на работа и презареждане се затваря за около 1 година. Освен това Козлодуй са закупили повече гориво и имат запас за няколко години напред. Американското гориво няма да е подходящо за нас по простата причина, че ще е по-скъпо и по-рисково.

Абе ти не разбра ли че няма никакво гориво бе? В момента се докарва свежо гориво.