17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има едно поне 50000трайно безработни.Някои са близо до пенсия ,но не могат да си намерят работа,поради много болежки и никой не иска такива да му работят и да отсъстват често.Затова за тях държавата трябва да им даде социална пожизнена помощ,докато се пенсионират по възраст.Иначе тези хора сега в кризата и високите цени са на ръба на оцеляването,защото живеят от подаяния на близки приятели и роднини.

Не всички са без работа.Просто работят за по няколко дни където намерят я в строителството,я в земеделието или като общи работници, но голямата част от тях не се регистрират никъде,не плащат и данъци и реално са в Сивия сектор.За да се реши тоя въпрос трябва да се направи като в Англия.Почваш работа за няколко дни ,пращаш СМС че работиш,свършваш работа пращаш СМС,че не работиш,а не да ходиш в някакви бюра по труда и всякакви хиляди институции да се регистрираш.

Кой ще им работи на минимални осигуровки ? Да си работят сами ! Като няма отношение така .

Вместо да харчат луди пари за безполезни глупости (никой не може никого да накара да работи иначе се връщаме към времената, когато са ходели милиционери по заведенията и са търсели "неработещите"), по добре да направят нещо друго, което много бързо може да се установи: колко са реалните доходи. У нас и работодатели и наети масово лъжат държавата. С недеклариране на реаблните доходи. Не ги упреквам - държавата сама е виновна, защото харчи парите ни за глупости - напр. за разни навлеци, като украинските бежанци, повечето от които са доста по-богати от средния българин. А и когато дойде време да за пенсия или на стари години човекът го налегнат болестите, извенъж (каква изненада, а?), солидарната система ти дава не пенсия - подаяние, която не ти стига не само да си платиш на безплатната медицина, но и дори да си светнеш лапта и да си налееш чаша вода. Тогава, солидарната ни система се стреми да те затрие колкото се може по-бързо.

Да го преведем написаното в заглавието на Български , защото преведно това заглавие звучи така: Ще направим системите на тези и тези държавни агенции по отношение на това и това да могат да споделят данни за да разберем обобщено нещо което всяка от тези държавни агенции знае. Това е цялата гимнастика а това кой кога как и защо ще потърси или не работа е личен избор и няма нищо общо с насърчаването. Друго което е ново ама не чак толкова ново е гимнастиката с добиване на знания и умения!? Това ме връща в едни години много преди 1989-та когато не бе нужно да си учил за монтьор ако си станал чирак на някой майстор който има работилница....?! както се казва вече на демокрацията и викат скрит социализъм ака комунизъм :)

Имам осигурителен стаж от 36 г. и 7 мес. и възраст 56 г. На тази възраст имам своите здравословни предизвикателства и не допускам унизително отношение с ниския размер на заплатата или с егото на разни амбициозни, но неумели началници! Когато работодателите проумеят, че с толкова стаж си натрупал куп умения и опит, то може и да поработя още с удоволствие! Много хора чакат това! Уважение!

Една циганка на 50 години има саво две години трудов стаж, а една българка на 50 години има 32 години трудов стаж.

Това са циганите.какво има да мислят.

ИНАЧЕ ЩЕ ВЗЕМЕ НЯКОЙ ДА СЕ ИЗПЛЪЗНЕ ОТ ТОТАЛНИЯ ШПИОНСКИ КОНТРОЛ НА ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ И КРАЙ! НАЛИ НЕВЯРВАТЕ, ЧЕ Е ЗА ДОБРОТО НА ТЕЗИ ХОРА?!

И какво като ме регистрират? На 58 години никой не иска да ме назначи на работа.

ако си търсиш за директор, може да си чакаш с години, един приятел така имаше доходоносна работа, изхвърлиха го, после викаше малко ми дават малко ми дават и стоя без работа 4-5 години, после като почна пандемията видя дебелия и започна за малко над минималната

а бе брат никой няма да те регистрира където и да е било , защото за такава регистрация се изисква да го направиш лично а ти ако неискаш няма как да се случи без теб. Цялата работа е да имат статистика от там нататък никой няма право да ти дава личните данни , телефонен номер и адрес за връзка на някой работодател който да ти взъни и да те убеждава в нещо което е личен избор

Това което аз разбрах от статията е: Имаме огромно количество институции - агенции, комисии, министерства ,НАП, НОИ, чиновници безчет. Те тепърва ще "съгласуват" информация помежду си защо ли аджеба тези почти 1 милион (от които 85% ромско присъствие - нежелаещо да се образова или работи) не ще да се труди и да изхранва (познахте - чиновниците, които до сега не са вършили нищо, а от днес натам - ще "съгласуват")

А регистър на онкоболните с тяхното състояние и техните нужди все още няма..

Поредният Биг брадър, оправдаван с уж грижа за хората. Ако толкова искат да се погрижат, бюрата по труда трябва да станат наистина ефикасни - качествени служители, качествени работни места и т.н. Пазарът сам ще се погрижи за останалото. Другото е информационна кампания, ама да не е направена от държавен чиновник!

Какво стана с мантрата за супер ниската безработица??? 1-1.5 млн. учащи, 2 млн. пенсионери... ще излезе, че безработицата е 30-40 %.

Повече е. Според Съюза на работодателите 42,7% от трудоспособното население не са трудово заети. Смени незает трудово с безработен и ще разбереш колко е безработицата. Няма как хем да не си трудово зает, хем да не си безработен. Ама иначе безработицата била 4,6%!!! И да лъжат не умеят. Тъпи, тъпи та вдлъбнати. Само за информация, счита се че при безработица над 15% започва разпад на обществото. Правете си сметка.

Пак ли изцепка в стил ОФ от соц време или видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак? Една част от тези хора, особено от 40-45г нагоре не учат, защото вече са дърти за това. Не работят защото: не могат нищо да работят не могат да намерят подходяща работа имат здравословни/кондиционни проблеми гледат малки деца и/ли болни възрастни близки Ако дойдете да ми гледата децата и бабичките и ми решите здравословните/кондиционните проблеми, знаете ли с какъв кеф бих работила по 15 часа на ден като на младини? Макар че тогава май съм пълнила гушките на хитреците, точно на принципа "Избийте балъмите, хитреците сами ще измрат от глад", така че сега не бих сглупила пак да си жертвам здравето и личния живот, за да пълня гушките на разни тарикати.

Ама висиш по цял ден в Дир-а да коментираш под статиите. Твоето име се вижда под почти всяка статия.

По селата и малките градчета е пълно с 20 годишни готованци, за които мама меси и татко носи....висят по градинките и кафетата и чакат някои да им намери работа със заплата за по два бона....щото за 1 к няма да си цапат ръчичиките

Или вариацията, "Прекалено съм красива, за да работя." :) Съгласна съм да работя, ама само милиардерша. На един мой бивш братовчед грозноватата пача, пардон "любяща" съпруга, беше с този начин на мислене.

де да бяха само в малките градове и села ... навсякъде са

"Вкарват в регистър почти 1 милион души от 16 до 65 г., които нито работят, нито учат" Това е либералния запад, който води война срещу патриархалният изток. А всъщност си е съвсем нормално мъжът да работи и изхранва семейство, а жена му да е домакиня.

или обратното

Защо да е нормално ?!? Какво и е на жената , та не може да работи - саката ли е, малоумна ли е? Да не говорим , че е напълно наред и жената да изкарва повече пари от мъжа. Равни сме - защо мъжа трябва да изхранва цялото семейство, жената не може (и трябва) ли да споделя това , както и мъжа - всичките грижи за семейството и дома ?!?

ФЕМИНИЗМА КАТО СОЦИАЛНО ДВИЖЕНИЕ И ПР. МОЖЕ ДА ДООБОГАТИШ "БОГАТИТЕ" СИ ПОЗНАНИЯ ПО ТЕМАТА, КАТО ЧУЕИ ИНТЕРВЮТО НА ПОКОЙНИЯ ВЕЧЕ ААРОН РУСО! БИЛ Е БЛИЗЪК С ЕДИН ОТ РОКФЕЛЕРОВЦИТЕ И ТОЙ МУ Е СПОДЕЛИЛ КОЙ И ЗАЩО Е ФИНАНСИРАЛ ТОВА ДВИЖЕНИЕ! МНОООООГО ЛЮБОПИТНО Е!

Ама какво като го направите този регистър. Те пак няма да работят.

2/3 от тях работят някъде на запад , само тук се водят че живеят ... щом така са си избрали - прав им път. Лошото е, че останалите 1/3 - около 300 000 души (което имайки предвид че в момента работят сигурно малко над милион е адски много) са тотално негодни да работят - не само че нямат елементарни знания и умения , но и нямат желание нито да научат нещо, нито да работят !

Синът ми работи на запад в ЕС във фирма, която е международна с договор и всички осигуровки, и да това е неговият избор. НО когато се върна и му се наложи здравна услуга, да услуга е, и се оказа че е НЕОСИГУРЕН. Ами замина си пак, нали нямаше да прилагаме двойно облагане. Значи в Европа признават нашите осигуровки, а ние тяхните не. Излиза, че и той е в категория безработни според нашите специалисти само защото се води на адреса при мама и тати.

Повечето от тези работя, просто не са на договори и не им се плащат осигуровки. Колкото до измислените ЦПО-та, тям трябва жестока ревизия, над 1500 ЦПО-та са и обучение никакво, всичко е кухо и се усвояват пари.

А сега някои демократи да обяснят колко лош бил комунизма !!!

2.5 мил. пенсионери, 1.5 мил. деца до 18г. , отделно учащи студенти до 24-25г. 1 мил. нито учещи, нито работещи. При 6.5 мил. население излиза, че по-малко от 1.5мил. работят и от тях като махнем един голям процент дето хайлязуват на държавна работа, се получава под 1мил. работещи. Е кажете, че не сме богата държава.

а защо си мислиш, че при всички частници много се работи, и там хайлазят половината ти колеги, а другата половина им вършат и част от тяхната работа, почти навсякъде е така

Именно! Значи още пада бройката. Кой работи в тази държава ? Как въобще съществува ? А и как се краде...богати сме ей!

нашите братя от Хмахалите, ама нали безработицата беше паднала под 5 % , как така изведнъж 20% от населението на страната не работи хихи

Явно не знаеш какво означава термина "безработен". Това е човек, който си търси работа и не може да си намери. Ако не си търсиш работа не влизаш в тази категория.

И колко от тея които нито учат, нито работят са украински бежанци живеещи с по 40лв на ден от данъкоплатеца?

по-интересно е колко от тях са римляни

Защо? На тех също ли им дават по 40лв на ден и осигуряват хотел на морето?

Ако бяха 40 лева на ден щеше да е чудесно, ама те раждат по 5-10 чавета и ги водят болни, роднина работеше в банка, каза ми че под 2000 лева не идвала римлянка да взима пари за всякакъв вид помощи, украинците са от ден до пладне тук, ама римляните няма да си отидат след няколко седмици...

А защо не им проверят дали начина им на живот съответства на доходите?

Защото тогава трябва да сами да се сложат в списъка. Западните правителства живеят от кредити.

ще излезе че над 2/3 са за затвора

Някои продадаоха къщи и парцели за милиони . Защо да работят ? Отделили са по 100 000 лева за старини . А сега харчат по 200 лв на ден . Купиха си чисто нови коли ,обиколиха света - почивки ,екскурзии . Защо да работят ?

Какви са тия старини със 100 000 лв?

Бонус към пенсията .

Сив сектор...

И какъв е смисъла от това? Работа ли ще им намерите? А тези дето не искат да работят на сила ли ще ги пратите в някой завод? Или да усвойм още няколко милиона за електронни услуги

Много ги боли чорбаджиите изедници, че не могат да впрегнат всички на хомота. Няма да стане, няма, фалираайте по-бързичко, заедно с тази набързо скована кочина.

Ами като имаш купища пари на банковата сметка какъв е смисъла да работиш? Гледаш си живота и пей сърце! Ама тея от правителството започнаха да завиждат и искат в списъка им да те сложат.

не си изгоден..