Коментари - Вижте кой е най-неудобният въпрос на интервю за работа | Бизнес.dir.bg
назад

Вижте кой е най-неудобният въпрос на интервю за работа

Всеки втори се обединява около една от опциите за отговор в седмичната ни анкета

Обратно в новината
| Автор : Бисер Кунчев

Коментари - Вижте кой е най-неудобният въпрос на интервю за работа | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма неудобни въпроси. Просто бъдете себе си и отговаряйте искрено. Така вероятността да попаднете в хубав екип е по-голяма. А и няма смисъл да преиначавате нещата заради заплатата, тя е само едната страна на монетата.

Единствения неудобен въпрос е когато се попита: Какво трудово възнаграждение очаквате? От този момент се започва със същинското интервю. Обикновено то е много кратко. Ако ви обещаят че ще ви се обадят - шансовете ви клонят към 0

Най-тъпия въпрос, който съм чувал от т.н. "човешки ресурси" беше: "Кажете поне две причини защо не трябва да ви назначаваме при нас?"

Заплатата е винаги пазарна. Ако на аптекар в София плащат 3 бона на месец, то тогава на всички аптекари в София ще плащат по 3 000 лева. Ако, например, в Русе дават по 2 500, на аптекар, значи това е пазарната заплата в Русе. Плюс-минус 20 процента. Затова чуждите фирми плащат ниски заплати в България, защото са им мвого добре известни пазарните заплати тук.

В нормална държава, повечето от изброените въпроси изобщоняма да са част от интервюто.

И просто ако бъдете себе си вероятно няма да бъдете назначен.

Тези въпроси не трябва изобщо да се задават и в повечето държави са забранени. Колкото до отговаряне на мейли и обаждания извън работно време, ако не се плаща заплата в извън работно време значи не.