Венецуела вдига цената на бензина, която 20 г. бе замразена

Шофьорите ще имат право на определено количество гориво месечно на субсидирани цени

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Смешно и жалко е да коментирате една суверенна държава - Венецуела - подложена на санкции от САЩ и подпомагана от марионетните и режими, и да живеете в колониална България в която българите са изчезващ вид!

Във Венецуела имало 1800 бензиностанции, а в България са около 3400 (според една асоциация в бранша). Те имат 9 пъти по-голяма площ от България и почти 30 милиона души население, значи 4 пъти повече от нас. А ние сме сравнтелно изостанала европейска страна. Те пък са страната с най-големи залежи на петрол н света. Ето до какво води социализма, и ние бяхме като тях. Въпреки кражбите на национално богатство сме по-богати от преди 30 години.

Само да добавя че поради санкции на вноса и бедността на населението, 99% от автомобилите там са 20-30 годишни бракми. Гълтат бензин в пъти повече от която и да е съвременна кола. Венецуелец с месечна заплата 5 долара ако трябва да плаща 50 цента за литър ще му се стъжни живота.

Поредната нормална държава , съсипана от американския империализъм.

След падането на комунистите тук беше същото то месечна заплата в провинцията или пенсията един хляб. Тези комуняги трябва да са в затвора всичко що е комунист е консуматори и производител на фекалии.

_stankow

Комунистите ли са виновни за кризата във Венецуела, или американските санкции ?

Комунистите...откраднаха парите и сега се опитват да си измият ръцети с останалия свят...типично

Правилно, след падането на комунистите, при комунистите тези проблеми ги нямаше.

Три долара е месечната заплата. Да му меслят!

Бая още трябва да погладуват венецуелците докато изплатят 120 милиарда дългове към Русия и Китай. То9ва дето руснаците го казваха: "БЪЛГАРИЯ ЩЕ Я ИЗКУПИМ ЦЯЛАТА", вече се е случило във Венецуела. Венецуела е собственост на Китай и Русия. Съответно венецуелците са роби с 2$ заплата.

Дъщерята на Чавес понастоящем живее в САЩ с лично богатство от 4 милиарда $. Така са те комунистите. Баща и спестил от закуски.

Обаче.. не казват, че по времето на Чавес литър бензин струваше по-малко отколкото най-дребната им монета. Това са фактите, проверете ги ако не вярвате. По онова време нямаше и емигранти от Венецуела. Цяла латинска Америка бягаше където и видят очите, само не и от Венецуела. Познавам хора от Венецуела, знам от първа ръка как беше при Чавес и как е сега...

Да, само че именно Чавес профука цялото национално богатство на Венецуела, за да поддържа "социална" държава! И сега, след падането на цените на нефта, се оказа че хазната е "изметена", БВП е сринат, а инфлацията е страховита! Типично по комунистически - да плуваш в нефт, а народа да живее в мизерия!

Пич, примера който даваш е като да вземеш заплата, да я похарчиш половината за ненужни дрънкулки, джаджи и парцалки за жена ти и децата ти, щото да се покажеш че си много грижовен, да отидеш вечерта на кръчма, да оправиш три коври, да черпиш всичко живо в кръчмата, за да покажеш колко си гоУем, и на сутринта да се довлечеш в къщи при жена си и децата си без пукната стотинка, и да псуваш държавата, кръчмаря, работата, шефа си за това, че децата ти няма какво да ядат... С Чавес, Мадуро и Венецуела е същото, само дето мащабите са различни....

каква монета бе???? най малката банкнота по времето на чавес е 200 000 боливара бе! сега е 20, щото наскоро махнаха 5 нули!!

Комунист и икономика.......Нещо ,което другарите не го разбират.

При аналогична ситуация Путин би казал: Няма проблем. Всичко е под контрол.

сметката нещо не излиза! дрОгаря мадуро смени валутата на венецуела! вече няма боливар, а "суверенен боливар" просто смени парите като премахна пет нули! така чаша кафе вече неструва 2 500 000 боливара, а "само" 25 суверенни боливара! дори за да спре инфлацията, суверенния боливар е обвързан с ....петрото! това е друга измишльотина на мадуро!

От най-цветущата държава края на 90-те и пример за света комунягите ги докараха до най-бедните..... Същото ни чака с Нинова и Радев.......същите укрепи са като Мадуро. Тотално неадекватни мисирки

квот избере народа наесен това ще е. Ти си галсувай за тоз който ти помага, другиму мой да е като твоя избор .. може и да е различен

Нинова, Радев или Борисов - все същата икономическа школа на БКП. Икономиката на България се развива въпреки правителството. А както се е разпасал напоследък да национализира Борисов - не се знае кое е по-голямото зло.

При заплати 0.38$ бензин по 0.50$!

Точно 20 години след краха на Ефир 2, съвпадение?

не е съвпадение, а закономерност!!

Северно Мексико умее да мачка малките.

китайските и венецуелските омунисти се огъват. А при заплата от 20долара тия цени никак не са малки!1

и начина на мислене.

Да уточним - на хората във Венецуела недвусмислено им се влошава живота (и то не заради начина, по който ги управляват, а заради външни санкции) - и на Вас от това Ви е кеф?

Ти си тъпанарят Радев ли?

ми да пробват и те с импортозамешчение като раша, бе червенушко!