Великобритания отменя забраната за добив на шистов газ чрез фракинг

Mинистърът за бизнеса и енергетиката Джейкъб Рийс-Мог заяви, че трябва да бъдат проучени всички източници на енергия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КОГА?

Действайте!Дано по-скоро си потопите островчето!Желая ви успех!

Каквито са си уроди, сега още повече ще се изродят от отровите, които възнамеряват да впръскват в земята си!

Хайде тези тръгнаха по нанадолнището. Да си унищожиш природата заради едни кретени да печелят пари от отровен добив на газ, е няма такава простотия...

Ами те не се славят с много плодородна земя, а и климата им не е много подходящ.

За сладка вода става въпрос... Освен ако не смятат да си добиват таква, пречиствайки морска...

за една вечер си обърнаха полюса. за същото време си сменят и пола. е с такива зомбита няма как и не може да се преговаря по каквито и да е въпроси. Природата с нас Бог с нас Победата с нас

Камерън ги спря тези идиотщини, но явно някой е наврял много пари!

Рииз-могн е едно много жалко човече, което за жалост ще направи още много пакости.

Не ни давайте за пример Англия. Там кралицата почина и е почти анархия започват да си правят всякакви експерименти с народа си.

Нещата никога не са зависими от кралицата. Много глупав коментар. Дори децата знаят, че кралското семейство не участва в управлението на държавата и вземането на политически решения.

Държавите от запада се управляват от трилитератите, пък там кралските фамилии заемат водещо място във вземането на решения за стригане на овцете...

Кога чугунените глави комунисти ще проумеят, че спасението от диктата на Газпром е в добива на шистов газ? Шистовата революция изведе САЩ на светлинни години пред всички! И сега, когато нашите евроатлантически партньори са готови да ни помогнат да си добиваме собствените ресурси, които са изобилни и достатъчни, дори при разточителство и 95% износ, за минимум 150 години, комунистите спират всякакви проекти в полза на България и Европа, а работят за руските интереси! Докога ще търпим това?!

Преди да пишеш идиотизми се заинтересувай що е това добив на шистов газ. Накратко малки находища се съединяват помежду си чрез множество хоризонтални сондажи. Всичко това се изчерпва за 10-20 г. В Сащ шистовият добив вече е на спад. При процеса се нарушава движението и чистотата на водните потоци които се ползват за пиене и напояване. Така че след добива на шистов газ на много ще им се наложи да плащат скъпо и прескъпо за вода. Много ще съжаляват че са ползвали тази изключително вредна технология, но вече ще е късно.

Заслужаваш десен ляв и ъперкут.

Украински танкове отстъпват и толкова бързат че мачкат свойте войници.видео-https://politikus.info/video/146825-bezumnyy-taras-dorogi-nastupa-kak-hohly-na-harkovschine-prodvigalis.html

Крайно време е Шотландия, С. Ирландия и Уелс да се отделят от кралството. Долните ингилизи със сигурност ще св опитат първо там да копат за газ , започвайки в райнона на Северноирландско море.

какво точно ще направят Юкейските мастии за да изчезне половината държавица на морското дъно. Отговорът дойде! Честито! 2024-2025 тази държава ще изчезне по примера на Атлантида и ще се нарича Юкейтида!

До тук с глупостите за Зелената енергия и прочие. Да си дойдем на думата! Отделен е въпроса, че без гори, не можем да говорим за нищо зелено, още повече да се разчита на тоя, който духа и в буквалния и в преносния смисъл на думата.

зелен е само доларът ... и украинския кокаин :))))

И газпромската стока.

Честита ви победа на британската "демокрация", която е всъщност монархия.

Всъщност е конституционна монархия и с демокрацията са доста по-напред от републиките, съдържащи "демократична" в името си.

Конституционна или не, си остава монархия. Голям демократизъм има в това да храниш с данъците си кралската фамилия с внуци, правнуци, племеници и братовчеди! Голяма демокрация е да теглиш хиляди паунда заеми, за да си платиш образованието в един средно ниво университет, и т.н. Голяма радост са общите приказки без факти зад тях. Вярвайте си, че сте емигранти в една "демократична" държава.

Идеално, да се изтровят - освен енергетика и храна да нямат ..

Toва е само началото на края! Очаквайте скоро и по нашите земи.

Кво лошо ишма- Вече се добива с вода под налягане няма химия.

Химия няма ама и трева не никне след това ..... защо мислиш беше забранен. Остават само голи скали ...

В смисъл - да се подготвяме психически за същото? Например в Добруджа?

гласуваш за 6 от партиите в предния парламент вероятността е почти 100%

Ок, саморазбийте се ..

Скоро и у нас и в цяла Европа. Иначе мръсниците ни надуват главите за зелена енергия. Гадове лицемери.

А щяха да стават зелени.

Е хайде да им честито. Харлия да е и със здраве да си я ползват ха ха

След 08.11.22 или най-късно 2025г. Сащ също ще започнат масово фракинг. Това в комбинация с атомната, зелената, водородната енергии ще направи от петрола нещо като солта. Навремето солта също е била стратегически ресурс ...

Водородът не генерира енергия, той е междинно звено за съхранението и, с много ниско КПД. За атомната енергия трябва уран - половината от световните находища са в Казахстан, който е в орбитата на Русия. Плюс това има и рискове за безопасността и складирането на отпадъците, а и проблем с водните ресурси за охлаждането. Зелената енергия не е постоянна - като няма слънце и вятър, всичко спира когато най-много ти е нужно. Докато на света има петрол, той ще е главният източник на енергия. Останалото са пожелателни приказки.

Уран има и у нас, но нямаме технология за обогатяване

Е то и злато имаме ама .... ако имаме уран ще ни го вземат без да им мигне окото, наще "съюзници".

Добивът на газ е с приоритет пред здравето на хората и чистотата на природата.

А пък при нас се забранява изпозлването на друг газ освен от Газпром !

https://www.telegraph.co.uk/business/2022/09/20/german-industry-suffers-worst-shock-since-1949-putins-energy/ С гугъл превод - German industry suffers worst energy shock since 1949 Factories’ energy bills post highest increase on record as Russia chokes off gas supplies Германската индустрия претърпява най-лошия енергиен шок от 1949 г Сметките за енергия на фабриките бележат най-високо увеличение в историята, тъй като Русия спира доставките на газ. Та натам върви не само и Ингилизия. А и ЕС като цяло..

по време на "шистовия бум" в Ингилизия, Полша, Румъния също се дупчеше.. Ама резултатите се оказаха ЯЛОВИ откъм газ.. И поява на повечко земетръси.. И правителството на Камерън турна забраната.. А сега СЪПАРТИЙКАТА му, наследница на ръководното място на СЪЩАТА ПАРТИЯ пуска пак търсенето.. Вместо да види колко се самозадоволява с шистов газ "първенеца" на ШИСТОВАТА РЕВОЛЮЦИЯ Полша..

Още една крачка към разпада на UK. Щото там дето ще се фраква нема да е в Англия, обзалагам се.

Ето къде са се намърдали задунайските ибрици, които до вчера ни пееха- Зимаа будееет доолгая. Сега новата частушка е "Да спасим планетата от шистаците. :-)

фиаското с русия още ми е страно, но одбре използват руснаците за да си постигант основните цели срещу Европа

Като ще се мре то с поне с шистов газ да е

Поляците щяха да стават енегииния хъб на Европа и дадоха огромни пари за разработка на шистови находища в Полша, но се оказа, че си состанах само инвеститори първо им казаха дайте си земята и ще изнасяте повече от Норвегия, после има казаха, че трябвало и полша да даде някой лев не само инвеститорите и така още са на загуба

Ванга нали ви беше казала че водата ще стане по-ценна от златото?

Когато е лесно, всеки може да бъде идеалист и зелен. Когато стане трудно, майната му на природата и планетата - стара английска логика.

Ще разтърсим Европа от земетресения,но ще сме независими.Лятото ще спим на палатки,зимата ще му мислим

Тоя има визия и поведение директно да го спукаш от бой без да даваш обяснение защо.

евреина Джейкъб Рийс-Мог позволи да се унищожава Европа, после ще купувате от Монсанто, полагат се основите на модерното робство, което ще е поне 1000 години, за тези които оцелеят, преди това евррина камерън позволи референдум за Брекзит..... Европа става частна собственост, барабар с държавите и нардоите й

идиотизмът е нелечимо състояние

Ми а да им е честито на британските педита! Ще скапят природата си и ще изтроват населението си за да не купуват евтини руски суровини и пак Путин е виновен!

Да помолят руснаците да им пратят няколко дълбачки точни!

Много зелени бяха докато не почна да ги удря в протмонето

Още по-големи изроди ще станат след фракинга.

кво стана със зелените сделки.. околоната среда или викаш лицемерието не е достатъчно...