Въвежда се екотакса за рециклиране на текстил

Разходите за производителите ще оскъпят текстилните изделия и за потребителите

Обратно в новината

Коментари - Въвежда се екотакса за рециклиране на текстил | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не се вдигнат таксите само за изделия от изкуствен "текстил"? Вълна, КОНОП, лен, коприна са естествени материали и се разграждат органично без последици от замърсяване. В днешно време е лукс и скъпо да намериш да купиш изделие от вълна, памук, коноп. За коприна не смея да споменавам.

А, да дишаме може ли? Може, отбелязваме си.

може, след заплащане на съответната екотакса за въглеродно замърсяване. както знаете, човека е основния виновник за повишаване на въглерода във въздуха. Той не само диша, но и отделя метан (сещате се от къде), който разрушава озоновия слой. така че всеки трябва да плаща два данъка: данък дишане и данък издишане. няма да се оттървете така лесно. абе мисля си, човек като умре също отделя газове. и то много. я да въведа един данък: умиране. за ваше удобство той ще се плаща ежедневно докато човек е жив, и още една година след като умре. така де - човек и да умре, се разлага. а както всички знаем при разлагане се отделя какво? точко така: въглеродни емисии. така че ето и трети данък. ей че съм умен.

а пък аз си мисля за долните гащи на дядо ми които бяха от естествена коприна от отглеждани на село буби излезе много шикозно кремаво панталонче такова в банана републик би струвало майна си райна

(по точно - добре информиран оптимист) Както навярно сте чували в рекламите: „И това не е всичко, най-хубавото тепърва предстои“. А то (хубавото) ще настъпи, когато ни задължат да сбираме използваната тоалетна хартия, използвани кондоми, използвани дамски превръзки и (естествено) изходния продукт на храносмилателната система за рециклиране! Не губете кураж!

На всички е ясно че никой нищо няма да рециклира. Просто се заделят едни сигурни пари за едни наши фирми. Събрания текстил ще го изгарят , както и сега

който има ЗДРАВ разум !