Васил Велев пред Dir.bg: Застрашени сме от бюджет на народната любов, гръцки сценарий и фалит

В момента и 200 млн. лв. не можем да вземем с приемлива лихва, а в случай, че не променим нищо сега, ще се наложи да теглим 16 милиарда

Обратно в новината

Коментари - Васил Велев пред Dir.bg: Застрашени сме от бюджет на народната любов, гръцки сценарий и фалит | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Васко, бегай оттука и върви в Гърция да слушаш сиртаки, а не тука да ми говориш за по-ниски заплати !!!

Този кретен се опасява от цената на народната любов, но думичка не казва за абсолютно незаконната "помощ за бизнеса"?! Което е чист пладнешки грабеж и изкуствено дишане за бездарни "бизнесмени"...

ТОЗИ Е НЕПОНОСИМ РУСКИ БОКЛУК!!! ДОКАТО СА ТАКИВА В БИЗНЕСА В БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ ДА ИМА КАПИТАЛИЗЪМ!!!

Значи когато ревяха за помощи за бизнеса трябваше и се намериха пари, но сега когато трябва да се даде на хората, сакън не може щяло да стане лошо.

Съмна и без Гнязпром, а? Мръсен руски боклук!

Виж се в огледалото преди да говориш за други.

крайно време беше държавата да фалира... тогава барем некой официално ша ни купи на безценица... както гърците.... америка най вероятно щото за сега са ни купили и ни управляват неофициално

Василе,цървул хитрецо-почвай да бачкаш,щото ти само плямпаш.От такива като тебе няма полза.

Само за 6 месеца Киро Канадеца стана милиардер, а България фалира. А, ако беше останал на власт 4 години?

А при Герб какво беше бе тикво, до къде стигна тази държава?

Баах му бизнесмените, които не могат да дадат 800 лева заплата!

Е, 4 заплати са чифт нови цици на булята.... Що да ги даде. Зор му е за другите, на БГ ''крадеца'', пардон, бизнесмена, политика.... 33 години крадене, и стават все по-алчни. По всички програми, краденето е якооо, .... Чакайте да ви оправят, крадците.

Че тия как е още жив без газа на Газпром?

Велев каза преди месец че без газпром не може сега се суче и лъже

Учудващо е колко много наивници вярват, че българското правителство и парламент определят законите и правилата по които живеем.

Велев, ако вие-богатите не бяхте толкова алчни и на надувахте цените да ток, парно, бензин, вода, апартамент, на на хорицата нямаше да са им нужни още пари! Или смятате, че само вие заслужавате да се оцени трудът ви? Нагли сте! Никой не си тръгва с пари от тоя свят - беден или богат!

Нищо не "надуват богатите". Надуват ти ги от Брюксел чрез налагането на директиви и регламенти за почти всичко що мърда ... Последното е енергоносителите.... Ма то само това да беше.... Тук имаме само колониална администрация, която ние демократично си избираме сами, но не е тя, тази дето определя посоката и стратегията.

Фалита е неизбежен с всички тези свине в парламента, лошото е че ще бъдем по зле и от гръцкия сценарий, защото гърците със сигурност са по умни и дисциплинирани от нас !!!

Абсолютно си прав! Гърците са в еврозоната и затова им опростиха дълговете. Ние ще видим еврозоната,, след края на света,,. Това, което сътвориха ПП & Co десет години и постна пица няма да има.

Никой в ЕС няма да ни остави да не фалираме. Това е ясно от ден първи на т.н. " членство". Няма как да ни оставят с тези ниски цени и с тези ниски данъци. Пречим на "свободната конкуренция". И енергоносители ще се вдигат от ЕС, докато не ни унищожат напълно икономиките и не направят всички източноевропейци тотално зависими от подаяния. После вече могат да ни "обединят" в една обща федерална държава, както обединиха източно-германците навремето. Те сега да бедняците във ФРГ. Вие какво искате, милионери ли да ви правят в ЕС. Там се нуждаят от бачкатори за малки надници, не от горди собственици на имоти, които искали да се "реализират на запад". Колкото по бързо проумеете това, толкова по бързо ще изтрезнеете от ментето ЕС.

Бойко, Пеевски и Доган се отчитат по милиард. След това Лукой, тримата от ТИМ,Домосчиеви, Гайтански, Ковачки и ей ги 16.

България е застрашена от руската агентура инационалните предатели работещи за Москва

Майка ти е застрашена от фуражката на баща ти.

абе, всичко е ясно! досега ядохме консерви с истекъл срок на годност, сухи тулумби с намалена цена и постни пици по празниците, а сега няма и да ядем за да не се оядем и да изядем държавата!

Ко стана, ве суверенът?!? Уж Баце беше прочел само една книга, а при него по-добре бяха финансите... Нещо интеУигенцията е с капацитета на Айшето от пазара..

Ами, пак гласувайте за Брадавицата от Президентството и Харвардските крадци!

Уау и всичко това само след година и половина управление на юмручната демокрация на Радев Изявлението и на Харвардските измамници! Как е братя, доволни ли сте от промените??!? Кеф ви фалит, кеф ви мизерия - имаме избор!

Да поясня още неднъж на някои много “знаещи” - в нормалните държави пенсионните фондове са най-силните, най-богатите, всъщност по-богати от .. самите държави приходите в бюджета), респективно най-големите инвеститори!!! Интересно защо в Бъргария никой - дори великите бизнесмени, икономисти, финансисти, политици никога не го сповенават и бягат като дявол от тамян от темата и фактите! Хайде сега някой от тези да обясни как и защо е в България! И кои разграбиха (неколкократно) нашите пенсионни фондове? Кой ги открадна и тях?

Колко ще са богати ПЕНСИОННИТЕ ФОНДОВЕ? Когато фондовите борси(акциите) и държавните дългове(държавните облигации) скоро се ЗАНУЛЯТ. Хората ПОТЪМНЯХА, НИКОЙ НЕ ЩЕ ДА РАБОТИ И ДА ПЛАЩА ОСИГУРОВКИ И ДАНЪЦИ. ВСЕКИ ИСКА ДА Е НА държавни ПОМОЩИ и ГРАНТОВЕ. Цялата световна система ще се срине, защото няма кой да ПРОИЗВЕЖДА. Работници много, ПРОИЗВОДУТЕЛИ НУЛА. НЕ МОЖЕ ВСИЧКИ ДА "работят" БАНКЕРИ, ИНВЕСТИТИРИ, КМЕТОВЕ, ДЕПУТАТИ, ПРОГРАМИСТИ ...

След 1944 г пенсионните фондове са ограбени от комунистите и престават да съществуват 1994г се създават отново

"пенсионните фондове 1994г се създават отново" За да бъдат ограбени отново. Според мен крадците са ПОЛИТИЦИТЕ, БАНКЕРИТЕ, ИНВЕСТИТОРИТЕ на фондовите борси. До 3, най-много до 5 години ще видите, че съм прав. След 5 години пенсионните фондове ще са ЗАНУЛЕНИ.

Пенсионерите са проклятието на майка България. Алчни, злобни и зли. Но са издръжливи като хлебарки и вирусът не можа да ги отнесе.

Не всички пенсионери, само 80%, имам предвид червените бабички и пенсионирати льотчици, разузбавачи, милиционери, фатмсци, депутати, прокурори, кметове ... Няма измиране тези червени бабички, даже Нинова ще надживеят. Аз отдавна предлагам на над 70 годишните да им се ЗАБРАНИ ДА ГЛАСУВАТ.

Да поясня още неднъж на някои много “знаещи” - в нормалните държави пенсионните фондове са най-силните, най-богатите, всъщност по-богати от .. самите държави приходите в бюджета), респективно най-големите инвеститори!!! Интересно защо в Бъргария никой - дори великите бизнесмени, икономисти, финансисти, политици никога не го сповенават и бягат като дявол от тамян от темата и фактите! Хайде сега някой от тези да обясни как и защо е в България! И кои разграбиха (неколкократно) нашите пенсионни фондове? Кой ги открадна и тях?

Алианц е австрийски пенсионен фонд. Оперира и в България.

Абе как още му давате изява на този Плужек, още малко ще ви търпим и не само че няма да има кой да ви работи, ама и бой със сопите ще ядете

Какъв гръцки сценарий бе аланкоолу? 300 милиарда евро ( включително и наши пари ) потънаха в Гърция докато пискаха, че фалират и сега щракат с пръсти и продължават да пищят някой да им даде пари. А нашия най-глезен частен бизнес в света, който само пищи държавата да му помага, в същото време е инвестирал около 7-8 милиарда евро в чужбина, но не и в България!?

Стандартът на живот на другите в Европа - вкл. на гърците и румънците, не може да се сравни с мизерията на българите - на над % 60 от тях! И за това НЕ са виновни хората! Както и българските бизнесмени и поритици (изключая младите) не могат да стъпят и на малкия пръст на гръцките и европейските - с малки изключения, вкл. и с родолюбието им!! Някой да му напомни на този - кражбата НЕ е бизнес! Така че тези да не продължават да лазят по нервите на хората!

Преди малко онодих една проститутка. Останах доволен. Много доволен. Платих и подобаващо. Тя не внася осигуровки. След време ще е на минимална пенсия. Такива като проститутка са сегашните пенсионери с ниските пенсии.

Не глупако не е така тая дето не си я онодил се води сервитьорка или танцьорка и и внасят осигуровки

Махай се бе , от кога агент на ДС разбира от икономика, пълна лосграция и да се види как агенти на ДС са мулти милионери

Да се чете лустрация

за управниците няма проблеми! дори и да изморят туземците ще си взесат "бежанци" зеленски ще им услужи с няколко милиона нови заселници! да му мислят туземците дето не искат да мрат... може да си стягат или ковчезите или куфароте, имат демократичен избор, кво толкова се оплакват, а?

Вие в Северозапада сте мъртви отдавна само дето него знаете. А повечето от вас въобще не те се раждали но си мислите че сте живи.

От доста време се опитвам приятелски да ви предпазя да вземете мерки със спестените си пари дето сте ги оставили на доверие в едни несигурни институции. Много от вас изчакват да видят кво ще стане, но не се знае дали ще ви остане време за реакция. ЕС забрани държавата да спасява баМки чрез заеми, както беше при КТБ. Във фонда има - няма 1 млд лева.. И това е. Не студена, а ледена вода може да пиете и да се чудите кой край да хванете. И никакви инвестиции в имоти, запомнете го. Цените им ще вървят дълго време в посока надолу.

Вземайте заеми и плащайте пенсии докато ви дават После нито заеми, нито пенсии, нито заплати. През 1996г. вече го преживяхме. Пак ще го преживеем. Българина нищо не може да го изплаши.

Защо всички скриват Най-голямата ИСТИНА. В момента УПРАВЛЯВА КОМУНИСТА РАДЕВ, този ОГРОМЕН ЗАЕМ е ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА ПРАВТЕЛСТВОТО НА РАДЕВ. ЗАЩО НЯМА ПРОТЕСТИ ПРЕД ПРЕЗИДЕНТСТВОТО, държавата да не взима такъв ОГРОМЕН ДЪЛГ.

Бюджета със заемите го гласуваха всички. Включително и ГЕРБ. Само Възраждане беше против.

Пенсионните фондове в БГ се прецакаха и сега са на огромна загуба. Те инвестираха десетките милиардите на хората в ценни книжа, които не им донесоха очакваните печалби, а големи загуби. Тоест парите ви там са се стопили няма ги.

Алианц за миналата година има 6% доход. За тази година ще видим колко като излезе баланса в края на годината.

ПУКАЙТЕ ЖИЛИЩНИЯ БАЛОН И ЦЕНИТЕ БЕЗВЪЗВРАТНО НАДОЛУ, НИКАВИ КРЕДИТИ ОТ ДЕПОЗИТИТЕ И ДА ВДИГНАТ ЛИХВИТЕ ПО ДЕПОЗИТИТИТЕ НА ДОМАКИНСТВАТА ;) :) ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ПЕЧЕЛИТЕ МИЛИОНИ И ДРОГИРАНИТЕ ВИ ДЕЦА НА 18-20Г. ДА КАРАТ КОЛИ ЗА ПО 500 000?????? КРАЙ НА РЯЗКАТА РАЗЛИКА В СОЦИАЛНИЯ СТАТУС НА ХОРАТА :)

" фалиралите " гърци всяка Коледа дават 13 пенсия! За Великден, по половин пенсия бонус. Можем само да си мечтаем за гръцки пенсии. Сега, като толкова се натискате да приемем еврото, нста ще станат неуправляеми.

Първо набийте Киротатков, после Асенчо. Щото те пропиляха 9 милиарда лева, не пенсионерите. Има дружества, които има милиардна печалба, тях защо го финансирате с евтин ток?

И тоя, като Бойко ни плаши с Гърция, ама гърците са добре, пък този сопол само за помощи от държавата плаче!

Ми ако смяташ, че са помощи, почвай да плащаш тока по цени на борсата. Само да те светна, че борса реално няма, това е спекулативно паразитно образувание, което има за цел да обогатява малък брой търговци, за сметка на потребителите.

Докато се подготвят бюджети за облагодетелстването на шепа хора, приближени на политиците, няма да има никакво възстановяване! Всичко изкрадоха тия, на всякакви съюзи и коалиции са готови.... Само, да напълнят дисагите. Не ги интересува ноито България, нито българите. И майките си продадоха. А, все още наливат средства у църквите, тези мошеници, надявайки се, да си откупят ''парцел'' в рая. Ако не беше тъжно, щеше да е смешно. Хубавата новина е, че след изчезването и на последния български оптимист, тези тупани, дето крадат, ще се уплашат от циганската любов! Ще има бой с ттояги.

От тебе какво точно откраднаха?

Ми откраднаха ми години от живота в които се борех за оцеляване, вместо да живея нормално, Откраднаха ми приятели и роднини, които емигрираха, Откраднаха ми още едно дете поне, щото е скъпо и сложно да се гледат деца.

Ото Скопени, пак се напъва, ама няма как да заличи паметта на цял народ..

Ако се съди по минусите на предния коментар пенсиите трябва направо да се спрат! Тези хора са егоисти, с нулева икономическа култура. Ядат нашите пари от осигуровки като мислят само за себе си и не им пука,че всички ние ще осъмнем с нулев резерв събран за пенсии, че даже и дългове с лихви... Ако искат да се бият с някого, да отиват сега пред домовете на политиците, ако вместо това вървят срещу младите ще си заслужат съдбата

Само да те светна, тъпанар нещо всеизвестно. Всъщност я да те питам - ти знаеш ри кои са най-богатите фондове в нормалните, във високо развитите държави? Знаеш ли къде са концентрирани огромните пари - трилиони дорари? И защо?

Тъпакоооо....минине - не мине някоя и друга година и ти няма да си вече сред "младите" да не говорим сред здравите ..

Тъпак, знаеш ли колко е БВП на Америка за миналата година - 2021? 21 трилиона долара! (И те всъщност са най-големият държател на прословутия дълг на страната, което много тъпи тролове, които оплакнат страната не си правят труда да научат) А знаеш ли колко са пък пенсионните фондове и вложения в САЩ? 32 тририона долара! А сега сравни тези цифри - съотношението им с тези за Бългапия! Ако искаш можем дълга ги разгледаме и за Англия и други държави, илитерат!

Показателите, за измерватане на ПРОСПЕРИТЕТА в едно общество са: 1. НЕРАВЕНСТВОТО (разликата в доходите между 10% богаташи най-горе и 10% бедняци най-долу) 2. ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЖИВОТ 3. СЪОТНОШЕНИЯТА между РАБОТЕЩИ, БЕЗРАБОТНИ, ПЕНСИОНЕРИ и ДЕЦА 4. Колко деца ражда една жена (1,5 или 2 или 3) 5. Колко е ДЪЛГА(КРЕДИТА) на глава от населението, не само ДЪРЖАВНИЯ, но и личния. .... Колко български политици сте чули да говорят за тези неща. Даже трагедията е, че 80% от бг политиците дори не знаят, че съществуват такива критерии .

С тия загънати, в мазна хартия от баничка, дипломи, .... На хартия пише, че са специалисти, ама практиката показва друго, ...

ВАСИЛЕЕЕЕЕЕЕ !!!!!!!!! БЪЛГАРИЯ, НЕ Е ТНТМ ВЕЧЕ...... СТИГА С ТИЯ ТЪПИ ПРЕДВИЖДАНИЯ И КОНСТАТАЦИЙ..... БЪЛГАРИЯ Е ТАКАВА, КАКВАТО Е.... ЩЕ Я БЪДЕ И СЛЕД НАС........ А ТИ, КВО....РАЗВИВАШ НЕКВА ФАЛШИВА ТЕОРИЯ, А ТЯ Е..... РАКИЯ Е ИМАЛО ПРЕДИ НАС, РАКИЯ ЩЕ ИМА И СЛЕД НАС........ ПИШЕ ТИ ЕДИН ДЕТО СТЕ ИЗРАСТНАЛИ ЗАЕДНО.....

Най-важна е СПРАВЕДЛИВОСТТА в ОБЩЕСТВОТО, без нея не може да има ПРОСПЕРИТЕТ. ОБЩЕСТВО като нашето, издигнало АЛЧНОСТТА и ЛАКЕЙСТВОТО на ПИЕДЕСТАЛ, е обречено на САМОУНИЩОЖЕНИЕ. Докато мнозинството БЪЛГАРИ НЕ си оправят сбърканото РОБСКО мислене, не ПРЕСТАНАТ ДА ВЯРВАТ и ДА БОГОТВОРЯТ АЛЧНИ МОШЕНИЦИ-ФЕОДАЛИ, не превъзмогнат АЛЧНОСТА СИ. Докато в обществото ни не се възцари СПРАВЕДЛИВОСТ, все ще е така, 60%-70% от народа ще е затънала в МИЗЕРИЯ, ще струва и ще гладува. СПРАВЕДЛИВОСТ е не само да има ИСТИНСКО ПРАВОСЪДИЕ, но и разпределението на БЛАГАТА, т.е. доходите, данъците, осигуровките... Да се прави така, че НЕРАВЕНСТВОТО да е по-малко, да е под 7 пъти!!!

- Сър, вярно ли е че ще отложите ликвидирането на немския проет "държава българия", Сър? - Не, Джон! Не е вярно! Ликвидацията ще е по одобрения план!

Може да сме последни в ЕС, но народът си живее царски като никога, хиляди хотели и заведения са бъкани с народ!  Добре, че влязохме в ЕС, че каква мизерия беше при комунизма! Бяхме на източния полюс - мизерия, сега сме на западния - благоденствие!

Защо пишеш глупости?!

В командировчица на 5 звезден хотел по Европроект ли беше, завалийче? И се с такива като теб беше пълно около шведската маса? Щото нас частната фирма ни кани на тийм билдинг, но нощувките и яденето извън еднодневния семинар да си ги платим сами. Е, познай кой ще отиде, не че нямаме пари за почивка, но няма да е в български хотел с тридневни манджи!

Най сме застрашени да управляват България руски кавали

ИДИОТ

епа ние спе специалисти по фалитите! вижте периода 1989-2000г. имаше фалити и през социализма и тогава СССР ни спасяваше. значи пак ще фалираме, пак ще изтрепем 1-2 милиона българи... за ква народна любов става дума? става дума за любовта на управляващшите към парите и към Запада! там е проблема, а не в народа!

Нещо не е наред в България Гледам един продукт в Австралия $470, в България същия 1744лв https://www.vidaxl.com.au/e/vidaxl-pool-dome-oval-530x410x205-cm/8720286167113.html https://www.vidaxl.bg/e/vidaxl-kupol-za-basejn-ovalen-530x410x205-sm/8720286167113.html

И не само в продуктите не е наред!

Всички доносници реват в един глас...да не се въвличаме във войната. В каква война се въвличате, бе доносници? Тия сега ни атакуват с хакери, утре ще ни атакуват с ракети...Е и тогава доносниците от петата колона какво ще кажат? И ТОЯ МИЖИТУРКА ДЕТО САМО ПЛЯМПА НАСАМ НАТАМ....ТОЯ ПРЪВ ЩЕ ИЗДАДЕ ПРИЯТЕЛИТЕ СИ, АКО УТРЕ РУСНАЦИТЕ НИ НАПАДНАТ. ТОЗИ ТИП ХОРА СА ТОЧНО ТАКИВА!!!!НЕЩАСТНА МИЖИТУРКА, ЗАБОГАТЯЛА НА ГЪРБА НА ПРЕСТЪПНАТА СИ ФАМИЛИЯ.

Ми теб руснаците вече те заключиха, щото си лъжлива и корумпирана твар. С нас няма да се занимават, най-много да ни спасят от изчезване, ако турците решат пак да дойдат насам.

Трябва да се намалят пенсиите СПЕШНО! Миналата година имаха 7 милярда дефицит само заради пенсии. Пенсионерите трябва да зная,че няма такова нещо като "спестени или техни" пари от осигуровки. Сега ядат парите от осигуровките на децата си, а заемите с които допълват липсите за "високи" пенсии поробват и внуците им! Що за човек трябва да си да изяждаш парите на внуците си? Колкото по-рано стане ясно, че пенсионната система е разсипана и се потърси възмездие от виновните , толкова по-добре!

Направо да умират пенсионерите и да им се удържат от пенсиите за погребение. Цял живот са щракали с пръсти докато такива като теб и г-н Велев са строили заводи с пот на челото.

Колко пенсионера с пушки и без нищо за губене има в страната? Спре ли кешавицата започва пукавицата.

Да трябва да се НАМАЛЯТ, но само ВИСОКИТЕ ПЕНСИИ. Трябва да се сложи таван на МАКСИМАЛНАТА ПЕНСИЯ и тя да е равна най-много на 3 пъти минималната пенсия. Не е проблема в 1,5 млн. пенсионери с ниски пенсии от 470-700 лева месечно. Проблема е в 50 000  пенсионери с 3600 лева месечно.

Другия проблем е, че в ПУБЛИЧНИЯ СЕКТОР има стотици хиляди, които хем взимат пенсии, хем вьимат заплати. Докато за младите нвма рабитни места. Който  пенсионер иска да работи, до го прави в частния сектор.

Да се зачитат ресорния министър от служебното и на ПП правителства, кому бяха нужни да се теглят толкова милиарди и то на такава висока лихва. Всички говорят за ГЕРБ, че са корумпирани, но за думичката/те фалит на държавата никога не се е говорило!?

ДС боклук