В средата на юли ще се връщат пари по стари сметки за парно, ток и газ

Преизчисленията ще се правят при изравнителните сметки, обясни министърът на енергетиката Теменужка Петкова

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Г-жа Петкова да отиде и да се хвърли от Аспаруховият мост!!! А топлофикация - София да се взириви сама, защото потребителите сигурно ще го направят. ВИЖТЕ СМЕТКИТЕ ЗА МАРТ 2020!!! Това е гавра с труп!!!

споменават в заглавието?А за другите приказки ,звучи като "тате ще ти купи колело,ама друг път".

Това са пълни глупости и герберастки номера.В провинцията хората плащат много повече за отопление но ''гражданите'' от София реват мощно.Какво връщане на пари?Централното отопление се плаща от всички българи а се ползва в по голямата си част от софийските крадци.Това ако не е градопопулизъм здраве му кажи. Просто тиквоний трябваше да се самоизтъкне без да има каквито и да било заслуги за цените.

Нали беше веднага? Сега юни. После - до 2 седмици. И след това: тате ще ти купи колело,ама друг път тате ще ти купи колело,ама друг път тате ще ти купи колело,ама друг път тате ще ти купи колело,ама друг път тате ще ти купи колело,ама друг път тате ще ти купи колело,ама друг път

Не знам какво ще връщат, но сметките ми за парно до този месец бяха между 100 и 136 лева, а последната фактура е за 184 лева... Близо 40% нагоре, на какво отгоре?

В заглавието сте написали , че ще се връщат пари и за ток , по надолу сте го заменили с топла вода . Май някой още не е изтрезнял от вчера .

Ше ви земем парите, па после я ги върнем, я не.

Когато имаме да вземаме -скубем бързо и с наказателни лихви при забавяне.Когато имаме да даваме-чакайте от умрял писмо.

tonk11

Сметката ти се изчислява на база на сметката за същия месец миналата година. Реално март през 2019 беше бая по топъл и по -високата цена е нормална. Такава е наредбата. Правилна или грешна е друг въпрос.

След като пада цената на газта, защо не пада цената на тока и на храни, стоки, услуги? Когато поскъпваше газта, на всичко други покачвахте цените.

В заглавието е упоменат и токът, което само по себе си е неправилно, тъй като истинското наименование е - изразходвана електроенергия. В самата новина, обаче, не става ясно дали ще се възстановяват и пари за консумирана електроенергия.

Високи сметки за парно за месец март ????? 190 -250 лв ????

Може би само за някои ,не за всички .

43 % намаление газ . 0 % намаление ток ???

Виж сега, не помня някой от провинцията да ми е плащал сметките, но там няма такова нещо да плащаш за топлина която НЕ получаваш, каквато е практиката да крадат ОТ софиянци. Явно майка ми и тъща ми са виновни, че имат собствени жилища, явно са виновни че са вдовици и живеят сами, явно са виновни че са пенсионери над 70 и пенсиите им са под 500 лв и явно са много виновни че плащат сметки над 100 лв месечно на топлофикация "прогнозни сметки и дялово разпределение" при все че топлинния счетоводител всяка година удостоверява, че не ползват парно ??? Явно и в топлофикация така мислят, защато знаеш ли, обвинителю на софиянци, че ПАРНОТО ОЩЕ РАБОТИ ?!! Щом си толкова загрижен, че го плащат всички българи ...

Сметките за март са високи! Явно нарочно! После уж ще връщат суми!

"Петкова заяви, че приблизително 72 млн. лв. ще получат топлофикационните дружества от страна на "Булгаргаз", крайните снабдители - над 22 млн. лв., " След като ТЕЦ получава от Булгаргаз 72 млн. лв., защо крайните потребители ще получат евентуално ако доживеят само 22 млн. лв.? Къде отиват останалите пари и за какво? ТЕЦ дерат само редовните платци, а на циганите ин опрпщават. Те ползват максимално парно и топла вода без да плащат.

Досега винаги след поредното изравняване съм доплащал след като преди това документите показват, че съм надплащал. Хайде сега да видим как ще стане , залагам че парите които ще ни бъдат връщани са между 5 и 20 лева?!

А Вие какво очаквате? България е данъчна държава. Тук отдавна не се произвежда, както се произвеждаше по време на лошият комунизъм. Тук се измислят какви ли не налози, и данъци. Тук основно се краде. Крадат депутати, политици и власт имащи, крадат и циганите. А всички ние останалите им плащаме гяволъците. Държавата като държава, отдавна е съсипана. Най-различни частници я смучат отвсякъде. По пазарите не може да има хора, обаче в частните вериги магазини може. В Кауфланд може да има ступване на хора, и продажба на плодове и зеленчуци, обаче на едно малко пазарче не може.

Дааа и намен това ми направи впечатление след проверка на сметка ! Това е за да има какво да ни връщат юли месец. Взимат си го от нас и после ни го връщат, а въпросните пари от ниската цена на газ се прибират в нечии джобове.

Ей голе ми сте мърши! Сметките за топлия Март са с 40-45% по-високи от студения Февруари!

м.феврури - 140 лв сметка парно / без намаление м.март - 180 лв сметка парно - 40 лв намаление = 140 лв Намаление през крив макарон . $$$$$$$

5 евро/ 10 лева намаление на месец ще получи всеки абонат . Нито стотинка повече.

Аз се чудя, как ще минават по домете сега през май да отчитат парното? Ами то това ще си е чисто разнасяне на заразата. Те ще минат през домовете на милиони хора в цяла България като на всеки 1000 души ще има поне по 20-30 заразени или носители. Това означава взрив на заразата в България. Дори да не минат през май, а по-късно, пак ще е същото. Как ще го измислят? Ами тези, които отчитат водата? Рано или късно и те ще минат по всички къщи? Смразявам се като си помисля.

Незнам какво ще е приспадането, но вече 2 ри месец цената на парното ни е 170 лв а на вън е 20градуса. Не мога да си обясня как едни плащат 80 до 100лв а др .170 .

В сметката за м.март е включена сумата за връщане.Нашенска си работа.

Нужно им е време да надуят сметките с това, с което ще се приспадне... герберски кретени.

Не разбирам. След като е бил по-топъл месеца, следователно не трябва ли по-малка консумация и съответно по-ниска сметка ?

......мръсни номера за фактуриране на високи сметки до 30.08 та да се загробят повече клиентите в големитесметки на счетоводителката.... де дърво де, цепеница по тиквите празни.... крадливи същества..... те това не е икономика а мърлаикономика, лъжкиня от квартала.... откраднати пари не се връщат доброволно..... само с цепеница....

А при мене сметката за март, който беше горе-долу топъл е 230 лв. Изроди мръсни, дано пукнете в адски мъки!!!!

Тия 230 лв , които ще ми вземете да си ги СЛОЖИТЕ НА ГРОБА!

....смутни времена. Кражбите ще продължават....такива са правилата, скубане до край.....

Валери Петров – Репортаж за трите хаш!

Ихаааа уляха се Всеки месец плащам между 130 и 180лв и сега за всеки случай за месец Юли 753лв Крадливи к@пути, скапана държава, свински народ дето си ги излъчваме и избираме после.