В БНБ си вдигнаха заплатите с над 5%, Радев ще получава 17 888 лв.

С 5% ще се увеличат заплатите на специалистите в централната банка, а с 6,1% - на тези по информационни технологии, е заложено в бюджета

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Доста мижави заплати в БНБ. Явно затова с години имат конкурси за едни и същи длъжности, а нямат кандидати, особено за ИТ, където чистата заплата излиза малко под 1000 лева.

Същота важи и за специалистите с заплата от 2380 лева през 2019 година. Това е подигравка със знанията и опита на тези хора.

Смешно ниски заплати в БНБ. Поддържащия персонал са почти всички с висше образование - ИТ специалисти, инженери и т.н, а през 2019 са с 1302 лева заплата. През 2020 заплатите им щели да станат 1467 лева.

ИТ са пдоддържаш персонал. Колко им бяха заплатите в БНБ?

майкоо...шефовете на дирекции ще получават 5777 лв.... тия дебили дето само спят по цял ден.. е дай боже всеки му работа в БНБ.. прост народ

ми да хубав подарък за НГ.. 1000 лв повече.. що пък не ..като може..

1467 лева за ИТ в БНБ!!! Кой изобщо ще работи там за такава смешна заплата? От написаното в бюджета излиза, че БНБ нарушава закона плащайки по-малко на служителите си, отколкото изисква закона.

ама си мн прост.. хвани прочети какво пише..

ИТ са поддържащ пероснал, ама простиите хора не го знаят. Миналата година беше 1305 лева стедната заплата на поддържащия персонал в БНБ, от които 80% са ИТ-та. Чети какво пише!

Е как няма като вдигнаха всички такси в банките при никакви лихви.Този трябва да е допринесъл много за бедняците.

а какво стана с предишният от ДПС искров,някой знае ли къде е този пъпеш и с какво се занимава?

най-вероятно обяснява как да откраднат някоя банка..

Дайте да гласуваме ние народа заплатите на държавните чиновници - нали е демокрация. Да видим тогава кой ще взема по 10К заплати и нагоре - НИКОЙ!!!

Да сте живи и здрави, да си получавате заплатите и премиите. И успех ви желая през новата 2020г.

Добре де... то ясно, че една група държавни хрантутници вземат добри заплати за наша сметка, ама трябва ли да дразните раята предпразнично?

Ти не си ли чел политикономия ?

Вие явно идея си нямате какви са заплатите на УС на банките у нас и по света. Навсякъде е така - баш шефът получава 10 пъти и нагоре повече от слугата. Шефът на немската Бундесбанк например получава месечно 40.000 Евро бруто, което е 12 пъти над средното за Германия. В България при 1300 лева средна брутна заплата всичко в рейндж 15к-20к е разумно според мен. Хампарцумян навремето вземаше по 200к - това според вас ОК ли е? Комунизмът свърши, това е. Нали всички това искахме?

...

Не всички

Да,стандарта в София е висок.От крадец нагоре. Отгледахме си буржоазия.Сега идва ред за революция,но кой да я направи,кой?

Как кой. Как някога имаше кой, а днес няма. Помисли малко ,за да разбереш целта на революцията виж 09.09.1944г Организирай я ТИ.

А тоя няма ли кой да го плювне? Има хора, които издържат семейства с по 600-700 лв. на месец, а тоя чантаджия - на държавна хранилка по 17 бона месечно. При това без бонусите. Ай сиктир!

хубави заплати са си написали ами тия от БНБ дето правиха фалшивият одит на катебе и завлякоха държавата с 5 милиарда защо не са в затвора минимално за по 200 години както в Америка питам и отговор не чакам .... на времето комунистите са се борили срещу монархо фашизма и създали група "Черните ангели" която изпълнявала разстрел на капиталисти изедници и военни престъпници дори Стаефан Данаилов игра във филма . Въпроса е какво правят социалистите и комунистите детосе пенят тука

Ми те таксите ги дигнаха със 100 перцента(щото ЕК каза да се намаляват). Шо пък толкоз малко за шефовете ....???

Крадци обирджии разбоиници. 200лева пенсия 500 лева заплата. Уууууууу крадциииии.

Защо ревете? Нали искахте демокрация! Така ще е - едни ще получават по 18 000 лв, а други - пенсии по 250 лв. По-нагла от банкерската мафия е медицинската мафия. Парите на данъкоплатците отиват в джобовете на стотина крадци, за което говори бившият министър на здравеопазването Мирослав Ненков. А това са ректорите на медицинските университети, деканите, началниците на болниците и техните приближени - Спасов, Митев, Начев, Филчев и много други. Те се разписват срещу 30-50-70 хиляди, а онова, което вземат под масата, не се брои. А за вашето здравеопазване няма пари! Свиквайте с това вашите пари да отиват в джобовете на мутри, баровци, калинки, измамници и предатели, а на вас да се ви говорят за евроантлантически ценности!

Къде я виждате тази демокрация? Тоталитаризъм в най- чист вид- и то не от кой друг, а от бодигарда на Тато, всичките феодали дето дърпат конците са бивши партийни величия и ДС- та, а най-големият играч, който комавндва всички знаем кой е. Искахме ЛУСТРАЦИЯ, сега всички им знаем партийното минало на дедовците им, ама какво от това. Нищо общо с демокрацията няма освен дето можем да пътуваме свободно из Европата.

Еми у тех ножа, у тех сиренето...

На всеко дърво в градината до банката по банкер с главата надолу.

Ебати наглоста!!!!????

Това е другото име на капитализма - наглост. Като сложиш в сметката и националния ни манталитет, става манджата с грозде, която в момента ядем. Но пък скачахме по площадите, нали?

уточнявайте в заглавията за кой точно Радев става дума ако обичате

Ако заплатите на банковите чиновноци са ниски, може да си представите какво ще стане с парите на вложителите - банките ще фалират!

Да ме извинят предишните пишещи, на 120 000 долара годишна заплата на управител на централна банка е смешна сума. Всеки шофьор на ТИР в САЩ изкарва повече.

Трябва да вземеш и братовчедите Ти да карат тира с теб 24/7 ... за да да вземете заедно заплата от 17000лв. !

A,Боко,колко взема Боко,без ракета?

Да го ду*ат бедните... Колкото по-рано и по-далеч избягате от България, толкова по-добре!

вземат защото, с нашата инертност, им ги бутаме в ръцете!!!!! Аз банките отдавна съм ги изключил от живота си. ТЕ СА НЕНАСИТНИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

такава обрулена държава да има шефове на болници със 100 000 лв заплата и банкери (на държавна банка!) - 15 000 и 18 000. А около 2 000 000 пенсионери да кретат с пенсии от 250 до 350 лв!!! За това ли благоденствие се говореше преди изборите и ще се говори и пред следващите избори?

тъй като заплатата на министър-председателя е малко над 7 000 лв, а на президента - малко над 11 000 лв. То по-добре е да си шеф или дори зам. шеф на банка, отколкото президент или министър-председател. Едва ли работата на банкерите е по-сложна и по-трудна от тази на президента и министър-председателя. Още една сбъркана работа в страната...

Тотално безочие. Що, тоя да не се е преуморил много? Регуилра ли крадливите банки тази годна, дето си правят каквото искат? Не, ама някак си е хубаво да вземаш едни пари наготово. Да приседнат на всички държавни хрантутници!

За подаянието от мизерните 250 лева минимална пенсия се пазариха маса време, но за себе не се посквенриха да си напълнят гушите. "Демократи" - какво да ги правиш. Кой за каквото се е борил.

Без коментар....загубена държава