17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Прибираш пари без да разбиваш банки и трезори,а полицията стои и гледа без да е наясно каква се случва.Тогава за каква са ти ядрени ракети ,самолети и подводници.Кражбата може да стане от всяка точка на света,включително и от американци с изнесени дървари в Китай или Източна Европа.

всичко това за 5 милйона ли го направиха ? Че това са смешни пари дори за средно богат Американец. аз познавам поне 3-4 човека който имат повече от 5 милиона а дори в щата никой не ги признава за особено богати. Смешници..трябвало е да вземат поне 100М за такава ювелирна работа . половината Америка се гърчи на опашки за бензин за някакви си шибани 5М

5 млн. сердно боган американец.Хахахаха ,абе ти в кой филм на холивуд си .В САЩ 2/3 от населението според думите на Байдон и статискита не могат да се изхранват и нямат пари за ипотека, наем и консумати още през 3-тата седмица от месеца.

сега да очакваме ли да се започнат санкции към простите източноевропейци заради тази атака?Лелеее много прост наод са това източноевропейците!!!

Забележете,криптовалутата не може да бъде проследена...:) Естествено!..:) За да не могат да се заловят извършителите,но в такъв случай можем да се усъмним и в самите американци,а несамо в източно европейците!

Врътни им кранчето да те уважават!

Айде сега да платят на хакерите още $15М, та да им оправят информационната система и да подобрят сигурността ѝ!

Чисто американски стил на действие!Създават си врагове за да си оправдаят действията!Така се започна и след събарянето на кулите(близнаците)Сега ще вдигнат цените на бензина а от там и на всичко останало,откъдето и малките колела като нас ще се завъртят на още по бързи обороти,а след това ще си купите изстребителиОЮЕ ,които никога няма да видите,или ако видите ще бъдат некакви бракувани щайги!Хахахаха,прост народ!

Затова в един момент криптовалутите ще бъдат забранение. Продавайте, докато е време!

То ако можеше, вече да са забранени. Да не би някой да ги е позволявал?

Така ще е... като са си оставили системите да се управляват само от компютър :) Аз лично каквото и да става - ще си оставя вариант за ръчно управление.... и никога не бих поверил 100% компютърно управление.

Руснаци са Байдънчо вече иска среща с Путин за киберсигурността

Инфраструктура онлайн... интернет е те тва си е пропуск в сигурнустта! Така е... щото пестят пари от работна ръка и изграждане на собствени вътрешни мрежи независими от интернет.

Така е, и от пощенски гълъби пестят пари.

Много обичaм Бългaрия,но повече от вcичко обичaм Aмерикa!Живуркaм cи добре и cе зaбaвлявaм дa четa руcофилcките коментaрчетa нa вечно зaвиcтливите бългaри.Бaй дъ уей,живея в един от източните щaти и вчерa cи нaпълних бензин без проблем.Aйде cегa ,коментирaйте!

Платен некадърник.

Много обичам Америка ама предпочитам да живея в Австралия и да гледам как тази дупка Хамерика потъва А наздраве

Същите приказки,си ги редил по времето на комунистите,такива слагачи ги познавам от далеч!А това си е чисто вътрешна американска работа!Тия боклуци от дира са ми изтрили коментара понеже не съм гъзолизец като теб!

И така изведнъж ти хрумна да прекъснеш идиличния си живот в Хеймерика, и дойде тука да ни осветлиш колко сме зле, а ти си светлинни години пред нас! Благодарим ти!

Да, световната валута вече не е тоалетната хартия с цвят на гущер(рептил), това е MONERO - плащанията такива каквито трябва да бъдат, свободни и анонимни от и за целия свят !!!

Един такъв проблем показва колко лесно се парализира прехвалената сигурност на САЩ и каква е подготовката им в екстремни ситуации. Сега след като си платиха те самите се озоваха на отсрещната страна и приеха ролята на донор. Както се казваше в една мъдрост: "Всичко се връща"...

Ако изобщо е вярно

Сваляш американците от колите и им гледаш сеира. Няма велосипеди, няма пеша. Реват, че не могат да идат за хляб. Това в Европа не може да проработи тъй като и да спраш тръбата, ще натоварят горивото на цистерни.

Скоро джуджето ще изчезне.

А ти бе, Ганьо? Кво ревеш все едно си фактор бе?

И как тези балъци са се оставили да им криптират цялата архитектура. Лично съм тествал на средно мощен лаптоп тъпкан с много файлове криптирането отнема към 24 часа и то при натоварване на диска и процесора почти на макс. Няма как при стотици компютри, ИТ специалисти и хора работещи на тези машини да не забележат. Отделно процеса се спира най-лесно с изключване на компа и е криптиран само диска с ОС защото винаги криптират подред дисковете. Информацията на втори или трети диск ще ти остане непокътната ако го видиш това след 2-3 часа и изключиш системата. Ама явно тука е нещо друго и се чудят какво да измислят за оправдание.

Мълчи не се излагай бе "специалист".

Биткойн пералня знаете ли какво е, а Биткойн миксер, реално има само един айпи адрес в непроследим домейн, например в Сомалия... Ама какво да се обяснява тук на лаици... Проследяване е възможно само и единствено в момента на създаване на портфейла...

Трябва да се прави редовно бекъп. За съжаление хакерите са хакнали и бекъпа. Разрешението е да се бекъпва и бекъпа и тн.....

Няма нужда от бакъп на бакъпа, а от бакъп, който е в режим read-only, за да не може да се презаписва отгоре. Ползвам Wasabi Storage от четири години и именно такава функционалност предлагат.

Защо това трябва да ни интересува? Като работиш с милиарди, не би ли трябвало да инвестираш няколко милиона за киберсигурност? То и леля Пенка - чистачката на банката, все мрънкала на директора, че иска ключ от трезора да мие пода, щото й омръзнало всеки път да отключва с кламер. Но това е една друга история.

Защо мислиш че не са инвестирали? Просто някой е изял парите без да има нищо насреща както повечето дейност в днешно време.

за съжаление , каквото важи за АйТи сектор в съвременният свят важи и за нашата околната среда , сиреч за нас себе си : пандемия . дали компютерните протоколи търсят ни да изтръгват из ръцете ни разпоредителната ни власт , това така ли е или не ? Но , на другата страна , предвид общата обстановка , кой вирус Ковид19 те попита дали поискаш ? Тоест , ние се намираме в една фаза на големи промени , дали отричаме , дали сме съгласни , дали развиваме , без значение . Следователно , няма държава -има държава , няма народ - има народ , това са едни лозунги : има едното , има другото . Въпрос е каква е икономията ни предвид променливите си обстановки ? Ше имаме ли управление насърчаваща в широк спъктър народен използването на Ай - Ти - технология ? При Бойко , май , сме били в парадокс на Костов /притежател на къща край Ватикана с пряк поглед към Петърската площадка/ . Тоест , нека следващото ни управа малко - по - малко да обърне внимание за внедряването на новите техонологии в ежедневеният ни живот , и при това с демократичен начин за например възражение , отказ , обжалване , а не да ни прече с остаралите приюми за търсенето на правата си , чак до Страсбургският Съд заради глоба от 5 лева .

Руснаци? Как разбраха? Както винаги е highly likely...

Някой педер*аст си тества чат бота под тази статия :)))

Севда на Бойко МУТРАТА плаща на един пъпчив програмист. Готвят се за изборите.

а това значи, че 5 млн усд са новонапечатаните, за които знаем, педалчета масонски...

Непроследима my ass. Това специално директно отива като задачка на ЦРУ и на тия им е издадена смъртна присъда. Не само руските копеленца тровят с новичок. В момента в който кешират "непроследимата" валута, ще си печатат и некролози.

Иска ти се,но и от краварите има по-умни!

Кво ми се иска, имаш ли представа кво е blockchain. Транзакциите са публични. Ако ще да кешират в брой, ще го отнесат дилърите. После с една торба на главата и водица, няма да има "не помня на кой дадох кеша".

Ако са от Русия,ще ги хванат за оназ работа !

като е непроследяемо, как знаят, че са източноевропейци?

Предполагат

Браво на хакерите, американските империалисти трябва да бъдат бити и мачкани постоянно.

СЪГЛАСЕН ! ...... и приведствам тази кибер-атака !

Казват че това е Пернишката хакерска секта,аз не вярвам но знае ли човек!

Дупе да им е яко!

Според законодателството на САЩ такова плащане е наказуемо. Със закон е забранено плащането на компютърни хакери.

какъв протокол ? Обиск ли ? Секвестира ли се ? Или ще е платимо на арбитраж в Ню Юрк с пропуснатите ползи и прочее ? Дали това не е мадам Хуавей и нейн арест от кандските ?

го го гирлс : jimi Hendrix

Стана ми интересно, цитирай закона плс.

Е па бекъпи няма ли в тая фирма?

Нещо много мирише "новината" на мисирките. Да дадеш пари на някого, дето не се знае кой е и дали ще ти върне данните.... Друг е въпросът,че за да влезне тоя вирус, дето криптира харда - трябва да е замесен човек отвътре. Трябва да кликне на линка... (имам познати дето искаха да си видят фактурата /счетита/ и после се озъбиха). Е, имаше и линк за биткоини и плащане...Но как да платиш, след като няма никаква гаранция че ще ти прятят декодираща програма?!?!

Явно не си запознат. Бил съм на конференции по кибер сигурност. Подобни атаки почти винаги завършват с плащане на откупа. И винаги след като платят получават и ключа за да си разкриптират данните. Смята се, че ако хакерите не възстановят данните, когато се плати откупа, шансът някой да плати при следващ подобен случай намалява и затова винаги пращат ключа. Друг е въпроса, че хакерите не винаги знаят какво са хакнаки. Тази компания щеше да плати и 50 милиона :)

Имам познати, дето са платили (верно - 15-20 долара), и ключ ЙОК (казано на древен арабски език). Те толкова са и поискали да платят...Едното счети си върна бекъпа месец назад. ПорИва за екселските таблици малко време. Накрая каза - "сам съм си виновен. Пусто любопитство!" Сега отваря само сайта на НАП, НСИ и НОИ! Шубето е голем страх!

с малка корекция : ако нямат бекъпи.

PEYTSCH

Откупът не е голям, но щетите са за милиарди.

това беше коментар на съместник управител в последното рапортното заседание за акционерните им Shareholders . Въпрос не е толкова в TOP-DOWN chain-of-command , а в въпроса , щом почващ да търгуваш с Smart-Contract по блокшайн технология , дали е единият дали е другият или съвместим третият протокол , заради сравнителна новост в историческият ти счетоводен план излиза моментумът гъдето купуваш или продаваш без да знаеш всъщност кой ти е контрагент .

това вече си е друго степен на проверка в чайн протоколите . нека това да се отбележи , защото е от значение .

Владимир Путин , освен Юдека и Джиу-Джитза , разбира ли от интернет ?

грамотна или не

старата чанта на комодоре компютери

сигурно там всеки си има майкросот Цертификат за мрежата

споко :: форма W-8BEN , следователно грамотни , какво друго да се очаква , нали .

ако при тях не знаят , тогава , май , търгуваме не с пари а в замяна на стоките 1:1

някой сключил договорите с предната дата на доставка , подобно на HERSTATT BANK в далечното 1973 в Германия , а не взе предвид , че ще има възможен падеж на предварително чрез Smart-Contract продадено . Това им е цялото положение , а нища друго .

но го превърнат в проблем инфраструктурен

the omnipotent and powerful United States. мухахахах

Тези 5 милиона хакерите ще ги дадат на пенсионерите в източна Европа.,понеже комунягите им откраднаха светлото бъдеще. :)

!!!

Източна Европа - Румъния, България или Украйна - все американски подлоги, пардон приятели. Време е да се бомбят. Ясно че ако беше Русия щяха да пишат РУСИЯ.

Тия дали ще доживеят да похарчат и 1% от полученото?

Щом е от ЕС няма начин да не е Кристиян Бойков и фирмата ТАД ГРУП, тия дето хакнаха НАП-а! Между другото знае ли някой какво става с тия пичове? За НАП-а разбрах, че тия нещастници са ги глоболи с зашеметяващата сума от 500 (пет стотин) български лева.

500, а 650!

непроследима крипто валута. На всичкото тогоре всяка една "стонинка" се знае през кой минава защото има сериен номер. В момента в който някой се опит да ги продаде тези ще бъде хванат и всичко назад по кприповеригата ще бъде разкрито. жална им майка

той е виновен , или не ?

Пълни глупости! Като са непроследим7 сметки в крипто как разбраха че са от Източна европа?! Май им липсва вече ресурс и няма откъде да грабят и затова хакерите виновни.... Хакери няква химера ахаххахахаха

всичко е ясно : колективната вина

КАКВО Е РЕВОЛЮЦИЯ, КАКВО Е БУНТ, КАКВО Е "ХАКЕР" "Всеки нормален човек на практика е нормален само отчасти," Зигмунд Фройд Никой революционер не бива да получава властта, защото той знае как да саботира, знае САМО как да разрушава, но НЕ знае как да създава. Необходими са и хората, които МОГАТ да бъдат съзидателни, но това ще са лица, които НЕ са участвали в революция. Всяка революция по света ДОСЕГА се е проваляла по простата причина, че ТЕЗИ, които я правят, имат ЕДИН тип експертни познания, а онези, които МОГАТ да изградят една страна, да създадат една страна, да създадат отговорност у хората, са РАЗЛИЧНА група. Те НЕ участват в разрушения, в убийства, и те НЕ могат да се издигнат до властта. Властта отива в ръцете на онези, които са водили само въоръжена или друг вид борба, които са разрушавали. Следователно съвсем естествено е, че ВСЯКА революция е обречена на провал. Революцията има две части – "от" и "за", и ТРЯБВА да има два типа революционери - "от" и "за". Тези, които работят за първото – "от", и онези, които ще работят за второто - "за", когато работата на първите е приключила. Трудно е обаче да се управлява. Кой ще управлява. Всеки е ПЪЛЕН с желания за власт. Когато революционерите са победили, властта е тяхна, те НЕ могат да я дадат на НИКОЙ друг. Революцията е на тълпата, бунтът е за индивида. В бунта човекът ПРОМЕНЯ себе си. Не се интересува ПЪРВО от разрушаване на властовата структура. Първо просто УСПЯВА да промени натурата си, първо просто успява да промени себе си, това което представлява той тук и сега. Двата типа революционери МОГАТ да участват в бунта, защото има МНОГО да се разрушава, защото има МНОГО да се СЪГРАЖДА. Нещата ТРЯБВА да се разрушат, за да се създаде, така че бунтът е привлекателен и за двата типа – "за" интересуващите се от разрушението и за онези, които са заинтересувани "от" съзиданието. Бунтът не е явление на тълпата. То е собствената ни индивидуалност. А ако милиони хора ПРЕМИНАТ през бунта, ТОГАВА властта на страните, на нациите ще бъде в ръцете на тези хора - бунтовниците, милиони хора. Само чрез бунта революцията МОЖЕ да успее. Защото революцията има раздвоена личност - "от" и "за", докато бунтът е един, единен. В бунта разрушителността и съзидателността вървят като ляв и десен крак, подкрепят се взаимно, и ти тогава можеш лесно да се движиш. Те не са отделни процеси. Когато ги разделите, както са в революцията, ще повторите същата СТАРА и накуцваща история за теб. В революцията сте ОБРЕЧЕНИ да сте разделени – или "от" нещо, или "за" нещо. Не можете да имате и двете, защото те имат нужда от РАЗЛИЧНИ експертни познания. В бунта обаче и двете качества се комбинират. В бунта ти вече имаш "ляв" и "десен" крак, тук и сега, тогава е лесно ти да се движиш, нали.

това ли е твоята версия на SMART CONTRACT ли ?

нали , сега станем енерго-спестители : да не ползваш BITCOIN защото скъпо заради фармин и майнин !

някоя да ми донесе от НС целувки и любов !

Източноевропейски хакери ще хакнат нашите изборни машини за 1000 Рубли !

Def Con, Лас Вегас, 2018... Те американците го правят за кеф а тука ни проглушиха ушите с "руската заплаха": "В демонстративното състезание за пробиване сайта на междинните избори участваха 39 хакери, от тях 35 се справиха блестящо и пробиха защитата, намесвайки се директно в системата за контрол на изборите. А най-бърза се оказа 11 годишната Одри Джоунс, която точно за 10 минути проби кода на сайта и го хакна. Задачата беше елементарна: хакване на сайта за изборите, вписване на информацията, че са подадени 12 млрд. бюлетини и обявяване на името на "нашия кандидат" Боб да Билдър."

няма такова нещо като 'сайта на изборите' което може да се хакне и да се сменят резултатите - истинскире реални резултати. такъв сайт е само медиен сайт, в него се слага информация а не се съхранява.

Е като няма... руснаците как избраха Тръмп и Байдън, айретен че ФБР и ЦРУ твърдят че руснаците са манипулирали изборните резулатати директно в сървъра на тамошната Централна избирателна комисия. Ти ли ни лъжеш или американците?!

А какво стана с хакерчето ударило НАП? Кога ше го видим обесено или разстреляно? А кога в централния???

PEYTSCH

Избирането на Байдън беше грешка. Да плащат тези които си го избраха.

goldman sachs вече от началото месец взема като акцепт ETH . Тогава каква грешка в онова или друго ?

това ли е изчислен в Биткойн или не , сиреч онези секвестируемите преди години милиярди на сървер в Бургас ?

Източноевтопейски хакери, що за наглост, защо не кажат, че са руски муджици?

Ами лесно..ка..ун защото никой не може да докаже кои са...очевидно е че тези хакери се прехранват от това....казва че са от източна европа защото така е удобно...а сега тъ....пат.а компания да плати още 5млн за IT security ...евтини на триците скъпи на брашното

тая копания със сигурност има външна фирма дето съпортва ИТ-о. И тия 5 милиона ще си ги вземат с лихвите от нея. Неустойките са доста солени при такива случки. Така ,че не ги милсете тия

там или оттам . еднакво .

Доста евтино, фирма по сигурността щеше да им земе сума с 2 нули отгоре да се опитва да им оправи проблема.