$1000 за акция на Tesla: Твърде много и твърде бързо

Според някои анализатори оценката на компанията не отразява рисковете и промените на пазара

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Tesla изпревари Toyota, вече е най-скъпа в автоиндустрията Капитализация -Тесла моторс- 185,3 милиарда долара,капитализация - авто Ваза само 0,9 милиарда долара !!! Тук ясно се вижда как всички, в това число и ватенките, които живеят в САЩ се редят на дълги опашки за Тесла: ТУР по фабрике TESLA │ ВЫДАЧА КЛЮЧЕЙ от нашей TESLA : https://youtube.com/watch?v=TLtOZm2svrU Частната компания на Маск - с екип от само 7 000 души. Роскосмос - от 240 000 души - 34 пъти в повече!!!, Защо кремълските ботове се сдухват до припадък при споменаването на Илон Маск? Всичко е достатъчно просто. Твърде голяма , и очи биеща е разликата в "успехите" на тотално изостаналият държавният ватен Роскосмос и една частна американска фирма. И ватната злоба не може да прости това. Mask обаче е фантастичен човек и с фантастичните си постижения вече е влязъл в историята - като ТВОРЧЕСТВО! Но наглите ватенки в своята космическа импотентност имат дързостта да оплюват дори него, сякаш това е вторият Навални. Въпреки, че е разбираемо: той (какъв ужас!) им открадна бизнеса в космоса. А "най-големия човек“ на всички времена за ватенките - Путин е пълен лузър, икономиката му и рублата е срината, стандарта на живот потъва непрекъснато все надолу, безсмислени войни е започнал .С целия свят е развалил отношенията.... дори и спортистите му , благодарение на него без Олимпийските игри останаха! Такива ми ти комунистически работи…

Що не ходиш в САЩ ами се сдухваш тук да тролиш? Писна ми от глупаци, обясняващи ми кое как било и как. Ходи си в прехвалената америка. Мъск може да постига много, ама неговите хора не са милионери! Топ разбирам фирмата станала супер печеливша и от това всичките служители милионер. Ама не ! А колко милиарди наля НАСА и колко технологии му даде наготово? Айде малко по-реалистично.

0

Акциите на Tesla, които са скочили с цели 360% през последните дванадесет месеца, са намалели с близо 1% при ранната търговия А, ама нямаше начин да не кажете за голямото падение на акциите на Тесла с един процент. На някоя фирма за производство на автомобили дали са ѝ са се качили по време на короната? Освен на Лодо, разбира се хахахаха

Майкъл Мур е зловредно комунде и трябва ФБР да се поинтересува от дейността му. Свободната пазарна икономика в повечето случаи се справя чудесно с въпросите на развитието. Повечето проблеми се дължат на непазарните намеси и държавни интервенции. Ако в 2008 г. политиците бяха оставили банките да глътнат вода нещата нямаше да се докарат до сегашните аномални явления. Свободният пазар е в състояние да регулира потреблението съобразно с възможностите на икономиката.Маркетингът позволява да има непрекъснат растеж - просто след като ти се повишат доходите няма да купиш 100 хляба вместо 1 ,а ще разнообразиш с черен хайвер. Ако ти е малка заплатата няма да ходиш до Париж през седмица. Електромобилната мания е показател как не се прави, простите факти са, че докато не изкарат свястни батерии това са обречени опити. Свръхпопулацията е факт в някои части на света, но ние нямаме нищо общо с тях и в тази връзка прекратяването на мигрантските потоци е особено важно. Пренаселените места да се оправят както искат, но без износ на население към Европа.

В ограничен и краен физически свят ма ди говориш за "Маркетингът позволява да има непрекъснат растеж" е белег на дълбоко неразбиране на нещата. Прочее точно тази "пазарна икономика" насърчи първо изнасянето на тежки и енергоемки производства към Азия и Южна Америка от Северна Америка и Европа. Тя насърчи безконтролното изнасяне на промишлени отпадъци в контейнери към Африка. А сега ревете срещу Китай.

Ограниченията на физическия свят се заобикалят чрез фондовата борса, там се въртят надежди, мечти, индекси, намерения. И тези същите могат да са значително по-големи от реалните активи, които уж въплъщават. Има и "балони", надути активи, които периодично унищожават излишната парична маса. Просто трябва да има справедлива данъчна система, т.е. да се облага ПЕЧАЛБАТА, това, което е изкарано над разходите. Вместо това виждаме порочни практики като ДДС и други данъци, които се плащат от населението. Също нещо, което не виждаме у нас е данъци върху естествените активи - земи, гори и подобни. Навярно, защото последните се държат основно от различни държавни или частни мафии.

Горещо препоръчвам да се изгледа филма на Майкъл Мур "Planet of the Humans". Много добре е формулирано че няма техническо решение за проблема свръхпопулация. Тесла е популярна в Норвегия, Холандия и Калифорния.Но решението за изчиствнето, или по-скоро опазването , на каквото е останало от Природата, е само едно да намалим консумацията. - Не може днес ти скимнало да скокнеш до "Париж" за 1-2 дена... - CO2 колкото самия ти не можеш да издишаш за цял живот. - Нямаш нужда от нов телефон всяка година , може би на 5 години е достатъчно - Нямаш нужда от цял гардероб модерни парцалки, баба ти е била с 5 работни ризи и една за празник, но сама си ги е тъкала и пазила и оценявала колко е трудно , съответно не е било с лека ръка да ги изхвърли. - и т.н месо, несезонни плодове, нехарактерни за местообитанието видове докарани от другия край на света... Абсолютно ИЗЛИШНО.... НО, иконимоките създадени в края на 19 началото на 20 век залагат на "растеж"... това е големия проблем. Всеки очаква да инвестира 10 и да вземе 100, 1000 след кратко време. А това в крайна сметка е свързано с потребление на стоки и/ули услуги. Безкраен растеж означава само едно - тотална гибел... Така че Тесла и всичките други Зелени идеи( централа на дървени стърготини, фотоволтаици и дрън дрън са измислени и лансирани от Зелените "тролове". Намалете консумацията и популацията това е което може да спаси Земята. Всички други видове се справят по съшия начин, свръх популяция следва глад и мор, намаляват размера (за растенията) измират до следващия цикъл. Ако искаме да сме няма войни , пандемии и т.н които да "регулират" популацияа то трябва сами да направим нещо. УВи различните раси,етноси и т,н имат различно виждане и всеки "вид" естествено иска да стане доминантен, затова залага на голям брой "семена" за да може да завладее каквото може. Замислете се, всеки може да направи по малко всеки ден!

Стремежа към безкраен растеж е основна характеристика на рака.

Не случайно в "Матрицата" се прокрадва едно определение за човеците, че са като раково образувание за планетата.

Ми бягай в Африка и живей в пещера и си гони храната, като говориш за баба ти и т.н. Имам/имаш пари и искаш да си позволиш каквото ти харесва , от там твоите пари стават на друг ( част от тях ) и така се е движел света от как го помним. Няма нищо лошо в това, точно заради това е измислено почти всичко и продължава да се създават неща.

Горещо препоръчвам да се изгледа филма на Майкъл Мур "Planet of the Humans". Много добре е формулирано че няма техническо решение за проблема свръхпопулация. Тесла е популярна в Норвегия, Холандия и Калифорния.Но решението за изчиствнето, или по-скоро опазването , на каквото е останало от Природата, е само едно да намалим консумацията. - Не може днес ти скимнало да скокнеш до "Париж" за 1-2 дена... - CO2 колкото самия ти не можеш да издишаш за цял живот. - Нямаш нъ=у