Управляващите се разделиха за данъка върху старите автомобили

От Атака призоваха ГЕРб да преосмислят предложението си в Закона за корпоративното и подоходно облагане

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голяма драма!! Данъка на 25г Ауди80 от 44лв щял да скочи на 50лв. Хайде 52 да е! Или Опел астра 26г данъка щял да е 45лв.

Абсолютно са правилни мерките срещу старите боклуци по на 10 - 15 че и на 20 и повече године автомобили ! Те най замърсяват въздуха !

На някой прави ли му впечатление че лицето Ото Скорцени не се различава от лицето под име Марс ? Тука не се знае и под още колко имена пише това лице и колко му плащат от ГРОБ за да реве и защитава това ОПГ ама явно ще да е доволно щом така настоятелно си е заучил фразите.

Кой олигофрен от тези идиоти в НС ще излезе и ще обясни нагледно, как автомобил на газова уредба, регистриран като такъв, замърсява въздуха повече от такъв, който има стандарт Евро 4, 5 или 6:)))??? Кой, кой ще е той??? И защо след като основното замърсяване идва от личните автомобили на хората, то се чувства най-вече, когато... застудее:)))??? Обяснете бре, дебили неграмотни!!! И как ще докажете на обрулените с данъци, че те плащат, за да е по-чист въздуха след като никой не намеква това, а всички са се вторачили да ни обясняват, как ще плащаме повече, защото автомобилите ни... цитирам... "били стари, поддръжката им била скъпа(?!?)", край на цитата и тем подобни тъпизми??? П.С. Разбраха ли сега "оптимистите" в бъдещето на тази кочина, откъде ще дойдат парите за увеличението с 20 процента на заплатите на държавните тюфлеци от 1 януари догодина!!!

и как ще докажеш колко време караш на газ и колко на бензин. Всеки може да сложи една бутилка в багажника и да на плаща данъци.

Да не би с парите от повишения ми данък да заапочнат да пречистват въздуха? Или ще ме накарат да си купя нова кола, която да изплащам 20 години? Идат избори, да, но с тъпизми и простотий избори не се печелят. На нарада му писна от всекидневните изцепки, мошеничества и идиотщини на ГРОБ и шайка !!! Нищо свестно не са измислили, само простотий, защото толкова им е капацитета на проклонниците и лизачите на СИК-аджията.

Ми вдигайте още малко и ще ме хванете за шлифера като спра да плащам и данъци, и застраховки.. ;)

Ако продължават така се задава яко ритане на канчето. А може да ми мотивират да издиря и купя най-пушещия автомобил, да му плащам данъка и да го паля по 2-3 часа на ден.

Ако претендираш, че те е грижа за благото на хората, работиш в посока повишаване на жизнения стандарт. Най-лесно е да вдигнеш данъците и да кажеш, че проблемът със замърсяването на въздуха ще бъде решен. Еко ще станем, когато вместо да се "наказваме" с данъци, хората ще имат едно идея малко по-достоен начин на живот. С тези данъчни промени нито старите автомобили ще намалеят, нито хората ще се втурнат да купуват по-екологични такива. Напротив, всичко ще си бъде по старо му с единствената разлика, че ще плащаме повече, а пътната инфраструктура, с която се гордеят, ще бъде същата кочина.

Пътната кое? То инфраструктура няма, има инфарктна структура... Караш и трепериш коя дупка няма да видиш и да си пръснеш я джанта,я гума, я окачване...

самоэабравили се гербаджии,посягате на много българи от които искате пари от комара вълна искате спрете се няма вълна комара не живейте в облаците,слеэте на эемята

Всички стари кошници 1000 лв. данък! Горивото ви било скъпо, не знам ви какво ви било скъпо, а ние дишаме отрови! Има градски транспорт. Използвайте него! Така ще имате повече пари за пиене и чалга!

Озлобен боклук! Как си позволяваш да определяш, че който няма чисто нов автомобил харесва чалга и е алкохолик!?! На теб като ти е евтино горивото плащай двойно за да ти олеква! Кретен!

хаха. Изказване на изпростял чалгаджия с беемве.

че аз нямам чисто нов автомобил и използвам градски транспорт.

Олигофренино, това ли е решението на проблема бре, тъпоъгълнико:)))!!! Ами, ако няма възможност да се качиш на... градския, какво правиш бре, тюфлек???

А да и по висока данък за джип, щото и един джип 200 коня доста трови и заема място и амортизира инфраструктурата, за джип данък 2400

Изобщо не ги интересува замърсяването на въздуха. Ако ги интересуваше щяха да намалят данъка за колите на газ и щяха да мият поне улиците. Търси се повод да се ограбва народа.

повода не е важен това го чакам да се случи от 2006 кой ще го направи не ме интересува и по какви причини, сега просто трябва да с еползва момента за правилно позциониране на проблемите

От 2.5милиона ,,дебили,,е много лесно,ама идват избори,не може само цени,петрола падна наполовина още преди години ,а у нас двойно се увеличи,забравиха,че народа ги е избрал.Съдбата на ндсв ги чака.

За първа таратайка по висок данък за втора таратайка в семейство данък 1200 лева на година

Айде Нинова яхай протеста на недоволството излизай от парламента. превръщат ни в нация от СМОКЪРИ точно, като във филма Воден Свят. Дано разумните се обединяват около разумното без цвят ... и без партиина дисциплина

Касабов, Сидеров беше ли в сараите при Доган или не беше? Към днешна дата какво казваш?

Кой ти гледа какви са колите и колко замърсяват... Всичко е прах в очите на избирателите. Седят и мислят кое решение ще доведе до по-добър резултат на следващите избори, които май доста скоростно наближавят. Жалка картинка, която се повтаря всеки път.

ГЕРБ със сигурност ще се самосвали от власт ако продължава така. Хорицата едва изнемогват да си изкарват прехраната със старите автомобили а те се дупят на вносителите на нови автомобили и искат да повишат данъците. Какво отношение имат годините на колата спрямо техническото й състояние. Една 20 годишна кола може да е в много по-добро техническо състояние от едно 5 годишно такси.Не си търсете само поводи за да вдигате данъците защото ние сме най-бедния народ в ЕС и на хората вече им прекипява. Няма ли най-накрая Бойко да озапти подкупните си депутати?

Ей с тази мантра като почнете "ама то може да е перфектно поддържана". Абе може, и на 50 години може да е колата и пак да е супер поддържана. Ама колко такива поддържани коли има? Има, вярвам, но къде са? 99% от старите коли са в състояние, нормално за страната, в която комплект гуми струва една месечна заплата и в която хората си махат катализатора срещу 40 лв. Защо не ги виждаме тези перфектни коли по улиците? Само по баловете ли ги вадите?

Нали за това повишихте бензина - за да имало пари да пътища и за качествени горива... Реално е пълно с дупки и колите пушат като кебапчийници. Колата ми бе нова - имаше висок данък до сега.... Колата ми остарява и има изгледи да ми вдигнат данъка пак.... Ай да Ви ѝ... у ... ... /.... !

бая си димят старите коли, а и е много по добре малко повече хора да слязат от автомобилите така и улиците ни ще станат по чисти , и около блоковите пространства по зелени и облагородени

Да не би да си слизал да прекопаеш градинката.... озеленителю

нямаше как някви тарикати бутнаха на работниците които оправахя шесето и работниците изсипаха всичкия натрошен асфла ти сгурия пред терасите за да могат да паркират тарикат бабаитите, паркираха на 5 сантиметра от стената на блока , сега трябва с багер да се копая градинката щото се оказа че като манталитет агресивните и тъпите са уж прогресивни

МАРСИАНЕЦ да не задимиш и ти с тези изказвания !! Аман от селяндури продали ниви и купили на лизинг нови автомобили които са решили , че те ще диктуват правилата !!

аз карам стара кола и реално виждам колко е зле , опасно е да се карат стари коли , и по добре да е бракувам колата, но да има нормален градски траспорт без задраствания от колкото да се тикам на километрични опашки заедно с още доста хора с ниско IQ, щото няма как да си с високо , и да подкрепяш идотията на един час задръстване при положение че същото разстояние пеша се минава за 50 минути , а им аи по фрапиращи случай 50 минути с кола за растояние което го минавам за 15 минути

А аз си мисля ,че гражданската отговрност трбява да е по голям аза стари коли съвсем логично е . трябва да е поетапно за 5 годишни коли една, за 10 годишни друга, за 15 годишна още по голяма за 20 още по така. А социалните функции трябва да се поемат от други ведомства, примерно намаления за градския траспосрт щом си социално слаб

Това "мисля" не го ползвай повече, понеже доказано си нямаш идея, какво значи!

това аргумент ли е или просто някви стонове, без връзка с мозъчна дейност, много добре съм ги изпитал нещатата и този примитивен бабаитлък с колите , и революцията която ще стане като му вдигант със 7 лева разгода з акола на таратайка която отнема тротоарите на Майките с деца през по голямото време, а през другото бръмчи и вони по улиците, е много ама много сериозен повод за да се замисли човек

Я се замисли, ако можеш естествено, кой носи гражданската отговорност, водачът или автомобила.Ако те блъсне каруца дали ще има покритие по гражданска отговорност.

до Марс ©: А искате ли за нови коли по-ниско Каско или избирателно си хванахте ГО. Защото при Каско на МПС годините на автомобила колкото са повече толкова по ниски са вноските, защото МПС минава отценка при всяка нова полица Каско.

Албанците, които нямат евосубсииди като нас и не блажат от евробаницата, имат воля да ограничат старите коли, ние не! Щото сме бедни... явно сме доста по-бедни и от тях и то не само на пари, а и на мислене в перспектива. Защото сега за да не обидят електората ГЕРБ ще дръпнат ръчната на тоя закон и зимата пак ще дишаме тонове боклуци и ще мрем, защото... ами как защо - защото сме бедни, разбира се! А и още нещо - другите са ни виновни! Друга е темата, че този закон почти нищо не променя и старите коли ще плащат евентуално повече, но доста вероятно е да плащат и по-малко - зависи от общините, които също се готвят за избори и ги е страх от електората.

Хубавото е, че най-после и комунягите са заели разумна позиция.

Най непушещите коли са тези на пропан бутан и електричките.

Основният замърсител в София са строежите и улиците, които не са мити от 30 години. Кога управляващите ще сложат по-високи данъци на строителните фирми, които разнасят кал, прахоляк, строителни отпадъци из целия град? Който замърсява да плаща.

Ако горивото е скапано няма значение на колко години е колата. Просто пуши защото няма добро изгаряне и дюзите се зацапват.

Целта на закона е да се съдерат кожите на бедняците за сметка на богатите.

Е те тая снимка е достатъчна за да разбере човек що за пасмина ни управлява! ЦвЦв и от герб и Касабов от патрЕотите!!! Двама доказани тъпанари, нагли и проЗти!!! И до тях Волен като коректив!!! Няма такова падение!!! Бог да прости България!!!

За пръв път съм съгласен с Волен и комунистите. По отношение на пушека от ауспуха няма никакво значение на колко години е колата. Закона е лобистки и е внесен срещу дебелеи пари кихнати от вносителите на нови коли.

Откакто свят светува, винаги най-бедните биват драни. Най-лесно е горивото да се обложи с екотакси, които да се използват за субсидиране при закупуване на нов автомобил от ниския клас.

на всички нови автомобили замърсяванията са лъжа и то- доказано, и то- от всички производители. Това обаче не пречи на тукашните кретени да лобират за производителите на коли изобщо!!!

Имам стар фризер клас F който потребява 198кВ годишно и нов хладилник A++, с потребление 294кВ годишно. Толкова за рекламните класове.

Наприятно е да се товари бюджета на хората с малки доходи (а и не само), но който иска да кара стара кола с нисък данък, нека да бъде до 100 к.с. и с бензинов двигател. Това е достатъчно за нормално придвижване и по-ниско замърсяване. Останалите да ги оскъпяват, особено за автомобили над 20г. И драгите управляващи да направят нещо за фалшивите технически прегледи, които пускат на пътя коли за основен ремонт. Всички го дишаме това....

Хайде недей диша, че тези коли са в провинцията и най-вече в селата.

Почва играта на добро и лошо ченге, накрая Баце ще разпореди увеличението да не е 100 процента, а само 50, този филм сме го гледали ;)

Вашта мамица гърбава, досега гласувах за вас, ама - КРАЙ. Няма да плащам огромни застраховки и данъци, защото не печатам пари!!!

Ритат си бакърчето самозабравените мафиоти, а пуделът се опитва да спаси кожата от дране.